Ранок почали з молитви за Україну: нардеп Лабазюк взяв участь у IX Національному молитовному сніданку (пресслужба С. Лабазюка)

Ранок почали з молитви за Україну: нардеп Лабазюк взяв участь у IX Національному молитовному сніданку (пресслужба С. Лабазюка)

В стінах столичного Українського дому відбувся IX Національний молитовний сніданок, присвячений 30-річчю Незалежності України. Цього року до унікального заходу долучилися почесні іноземні гості та впливові політики, зокрема, конгресмен США від штату Каліфорнія Хуан Варгас, конгресмен США від штату Пенсильванія, співголова українського кокусу в Конгресі США Браян Фітцпатрік та Боб МакЮен - конгресмен США п’яти скликань від штату Огайо, радник Президента Рональда Рейгана, який допомагав Україні на етапі становлення її незалежності.

Також серед запрошених учасників: відомі українські політики, артисти, освітяни, військові, бізнесмени, науковці, журналісти, представники різних конфесій та політичних партій. Народний депутат України, представник фракції «ЗА МАЙБУТНЄ» Сергій Лабазюк під час свого виступу звернувся до присутніх зі словом, наголосивши на важливості проведення подібних заходів.

«Маю велику честь бути сьогодні присутнім на унікальному заході, який насправді вже став українською традицією нашої великої національної сім’ї. Стоячи тут, в стінках Українського дому, я відчуваю справжню силу духу та єднання. Це саме та сила, яка потрібна нашій Україні в умовах подвійно війни з пандемією та ворогом на Сході…Так хочеться, аби дух, який зраза тут панує, охопив кожний куточок нашої держави і став духовною опорою для кожної української родини», — заявив Лабазюк.

За переконанням парламентаря, молитовні заходи це добра нагода для спілкування та обміну думками, і що важливо – можливість духовно наповнитися, почути один одного. Попри різні сфери діяльності, політичні переконання та віросповідання, понад 1000 людей зібралися за одним столом з єдиним прагненням, аби Україна розвивалася, ставала ще більш могутнішою: «Наше завдання – за законом Божим побудувати міцну державу. Це залежить від нас, від нашої волі, вміння та бажання. Тільки разом нам це під силу! Україна буде сильною і успішною тільки тоді, коли кожен розумітиме свою місію і працюватиме над добробутом. Тож будьмо згуртовані в наших діях, бережемо рідну землю, на якій живемо», — сказав парламентар на завершення свого виступу.

Під час молитовного сніданку делегати молилися про різні сфери життя України, а також ділилися думками про те, як разом вирішити ту чи іншу проблему. Нагадаємо, що традиція проводити молитовні сніданки зародилася більше 60 років тому в Америці. Нині подібні заходи регулярно проходять в країнах Європейського Союзу, а з 2009-го року Національні молитовні сніданки проходять і в Україні.

keyboard_arrow_up