Реабілітація після COVID-19. Розповідаємо, кому, де й навіщо її проходити (Новини компаній)

Реабілітація після COVID-19. Розповідаємо, кому, де й навіщо її проходити (Новини компаній)
  • Фахівці запевняють: COVID-19 не завжди минає безслідно. 

  • Після одужання може зберегтися відчуття деяких симптомів, які з часом ризикують перерости у важкі наслідки.

  • Розповідаємо, що слід знати про реабілітацію після коронавірусу та де її пройти в Хмельницькому. 

Більшість людей, які захворіли на COVID-19, повністю одужують протягом декількох тижнів. Проте стосується це не всіх пацієнтів. Навіть якщо перебіг хвороби був легким, після початкового одужання організм можуть не залишати деякі симптоми. Лікарі називають такий стан “постковідним синдромом”. Фахівці відносять до основних залишкових явищ після перенесеного коронавірусу наступне:

Усі вище перераховані симптоми можуть стати причиною серйозних наслідків для здоров’я. Зокрема - довгострокові проблеми з диханням чи серцева недостатність. Саме тому “постковідний синдром” вважають вагомою підставою для проходження реабілітації. Така програма є в закладі санаторного типу “Елегія”, що на Панаса Мирного, 1.

Реабілітація після COVID-19 охоплює три важливих етапи.

В закладі “Елегія” пропонують:

Одним із провідних фізіотерапевтичних напрямків у відновленні легеневої тканини є галотерапія. Це фізіотерапевтичний метод лікування соляним мікрокліматом. Така терапія допомагає очистити верхні та нижні дихальні шляхи від залишкових явищ запалення, покращити кровопостачання та оксигенацію в уражених легенях. Для посилення ефективності та укріплення імунного бар'єра фахівці радять поєднувати галотерапію з оздоровчими ручними масажами й гідромасажем. Саме цей комплекс процедур допоможе швидше відновити працездатність та життєву енергію.

Оздоровлення в соляній кімнаті та курс масажу - це шлях до відновлення та оздоровлення кожного організму. Та найголовніше - всі типи реабілітацій допоможуть уникнути важких наслідків після перенесення COVID-19. 

​​​Заклад санаторного типу “Елегія”

keyboard_arrow_up