Рейдерським угрупуванням не місце на Хмельниччині. У області працюють над запобіганням неправомірного захоплення бізнесу

  • Влада, силовики і активісти зібралися обговорити проблему рейдерства.
  • Побоюються захоплення бізнесу на Хмельниччині і розробляють план дій.
  • Про все це говорили на круглому столі у Хмельницькому.

«Рейдерство на місцях: як захистити свій бізнес» - круглий стіл з такою темою зібрав у конференцзалі Хмельницької ОДА представників влади, силових структур, бізнесу і громадських активістів. Говорили про проблему захоплення бізнесу у стилі “суворих 90-их” і те, як цього уникнути на Хмельниччині.

За минулий рік експерти зафіксували близько 500 випадків спроб рейдерських захоплень бізнесу. Найчастіше вони траплялися в агропромисловому комплексі. Нарахували біля 50 рейдерських груп, які поки в основному діють в центральних і південних областях.

На Хмельниччині, за словами активістів ГО “Бізнес-Варта”, ситуація поки спокійна, порівняно із сусідніми регіонами. Щоб не допустити їх у майбутньому, активісти разом із представниками бізнесу, влади і силових структур взялися напрацьовувати план дій.

«Звісно, бізнес має бути відповідальним і працювати згідно чинного законодавства. Однак, ми повинні створювати всі умови для того, щоб підприємці були впевнені в завтрашньому дні. І не хвилювалися за те, що їхні блага, активи, які вони розвивають, будуть захоплені рейдерами. Держава повинна захищати українських виробників від неправомірних захоплень. З метою припинити цей безлад і була створена ГО «Бізнес-Варта», до якої входять депутати з різних політичних фракцій, юристи та інші експерти», - відзначив народний депутат України та бізнес-омбудсмен Сергій Лабазюк.

Також нардеп наголосив, що рейдерство загрожує і тим фірмам, куди свої кошти вкладають іноземці. На його думку, в Україну може прийти менше інвестицій й активи, які уже є, почнуть просто виводити. Усе це може негативно відобразитися на економіці країни.

«Ми вже маємо певні напрацювання. Нам вдалося відстояти права бізнесменів уже у кількох судових слуханнях. На правду, працювати у цьому напрямку нам дуже не легко. Адже, ці шахрайські схеми напрацьовувалися роками. І тут не обходиться без підтримки зі сторони силових структур та корупційних схем на державному рівні. Приємно, що на Хмельниччині є розуміння з усіх сторін та готовність до співпраці. Ми у свою чергу готові робити все можливе, аби недопустити у Хмельницькій області такого свавілля. І це насамперед має бути інформаційно-роз’яснювальна робота», - зауважила голова ГО «Бізнес-Варта» Ольга Матвіїва.

Представників бізнесу та правоохоронних структур закликали звертатися до ГО “Бізнес-Варта”, інформувати про рейдерство та подавати свої пропозиції щодо ініціювання змін в законодавстві.

«Сьогодні ми зареєстрували у Верховній Раді законопроект 8121 за мого співавторства, який покликаний запобігти рейдерству та врегулювати багато моментів, з якими сьогодні виникають проблеми. Однак, ми не можемо чекати склавши руки, поки закон буде прийнятий. Ми на сторожі порядку і сьогодні у ході круглого столу вже було озвучено ряд слушних пропозицій, які потрібно взяти до уваги», - підсумував народний депутат Сергій Лабазюк.

 

на правах реклами

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
20:31 Пожежа в Хмельницькому районі: на місці знайшли тіло чоловіка 19:59 Отримала вирок водійка, яка збила літню жінку на електровелосипеді 19:13 Близько 350 кг сміття зібрали рибоохоронці на берегах трьох річок Хмельниччини 18:42 Бурлик, Миколаїв та Мокрицький: які відомі хмельничани зараз на фронті photo_camera Від читача 13:43 Правоохронці провели 23 обшуки, в результаті яких затримали всіх дев’ятьох учасників злочинної схеми разом з організатором. 18:05 На Хмельниччині збільшився попит на перереєстрацію транспортних засобів 17:22 Вчителька з Хмельниччини отримала нагороду «Срібний щит» від поліцейських 16:54 Де і за скільки у Хмельницькому комфортно відпочити на свіжому повітрі та посмажити шашлик 16:37 У Кам’янець-Подільському районі на «тещиному язику» згоріло авто 15:54 Полеглих на війні захисників із Шепетівщини відзначили державними нагородами 15:09 На Шепетівщині поліцейські затримали молодика, який обікрав власного брата 14:23 У громаді на Хмельниччині замість пошкодженого обстрілом дитсадка побудують новий 13:40 Помідори та огірки: які ціни у Хмельницькому і звідки везуть photo_camera 13:17 На честь захисника Ростислава Остафійчука на Кам'янеччині відкрили меморіальну дошку 12:27 Рейтинг Opendatabot-2024: компанія «АТБ» увійшла до трійки найбільших роботодавців країни (новини компаній) 12:19 Через ремонт тепломережі Львівським шосе не їздитиме громадський транспорт 11:41 За добу шахраї виманили у мешканців Хмельниччини 230 тисяч гривень 10:36 У хмельницькому центрі зайнятості є 336 вакансій (СПИСОК) 09:45 Через борги «Укрпошта» перестала розсилати листи судів Хмельницької області
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up