Вибираємо польський університет для здобуття вищої освіти за кордоном

Кожен майбутній студент розуміє, наскільки важливими будуть його знання і навички при пошуку роботи. Не секрет, що сучасна молодь дуже амбітна і цілеспрямована, діти заздалегідь продумують плани на своє майбутнє.

Бажання українських абітурієнтів отримати освіту за кордоном, зокрема в Польщі пояснюється не тільки престижністю ВНЗ, а й розвиненою інфраструктурою країни.

Система освіти в Польщі

Система освіти в Польщі практично нічим не відрізняється від вітчизняної. Після отримання шкільного атестата абітурієнт подає документи в університет і приступає до навчання. Спочатку він отримує ступінь бакалавра, потім - магістра. При бажанні студент має право продовжити навчання і отримати додаткову спеціальність. Про всі особливості навчання за кордоном для українців розкажуть представники проекту «Моя едукація». Міжнародна компанія співпрацює більш ніж з 500 польськими університетами, тому завжди знає всі нюанси, що вас цікавлять.

Рейтинг університетів Польщі

MojaEdukacjaНайпрестижнішими польськими ВНЗ є Варшавський і Ягеллонський університети. Це - державні навчальні заклади, відомі на світовому рівні. Для навчання за кордоном часто вибирають такі міста, як Варшава, Краків, Познань і Вроцлав. Дані місця вважаються мегаполісами, тому знайти високооплачувану роботу там набагато простіше. На сайті компанії Мojaedukacja представлений повний список місць, де можна здобути вищу освіту в Польщі.

Відео дня

Відмінними рисами кожного ВНЗ є перелік спеціальностей і факультетів. У Варшавському університеті нараховується 37 факультетів, в Ягеллонському - 15, у Вроцлавському - 12. Медичну освіту в Польщі можна отримати в Лодзінському, Варшавському, Гданському або Познанському університеті. Для отримання ступеня магістра економіки краще звернутися до Краківського або Варшавський економічний університет. Навчатися в них можна не тільки очно, але і заочно. Крім цього багато установ пропонують дистанційне навчання за кордоном.

Безкоштовне навчання в Польщі

Безкоштовне навчання за кордоном є не тільки для тих, хто має карту поляка. Кожен іноземний абітурієнт, який має відмінним рівнем знань і добрими оцінками в атестаті, має значну перевагу. Для отримання безкоштовної освіти за кордоном потрібно продемонструвати свої знання приймальної комісії, яка оцінить працьовитість і бажання абітурієнта

Практично всі державні ВНЗ щорічно пропонують взяти участь у спеціальній програмі і поборотися за отримання гранту на навчання за кордоном. Для реєстрації необхідно регулярно стежити за новинами установи на офіційному сайті і своєчасно подати заявку. Які університети пропонують безкоштовне навчання в Польщі, вам розкажуть співробітники компанії Мojaedukacja.

Карту поляка можуть отримати ті, хто має серед родичів корінних поляків. Враховуються всі родинні зв'язки: батьки, бабусі, прабабусі і так далі. Якщо абітурієнт не має такої можливості, він може випробувати свої сили і взяти участь в одній із запропонованих університетами програм. Дані проекти працюють щорічно, і їх пропонує практично кожен навчальний заклад країни. Іноземні абітурієнти, які бажають навчатися в польському університеті, повинні своєчасно подати заявку на участь в програмі. Кращі претенденти зможуть не тільки навчатися на пільгових умовах, а й отримувати цілком пристойну стипендію. Також польські ВНЗ дають шанс отримати безкоштовну магістратуру в Польщі тим студентам, які успішно закінчили бакалавра, мають відмінні знання польської мови та гарні оцінки в дипломі. Якщо вас цікавить безкоштовне навчання в Польщі, ознайомтеся з основними умовами на сторінках офіційного сайту компанії Мojaedukacja.

Вартість навчання в Польщі

Навчання за кордономВартість навчання в Польщі залежить від обраної спеціальності і особливостей університету. Найдоступніші розцінки пропонують приватні ВНЗ: Вища школа банківської справи, Академія суспільних наук і Вища школа суспільної психології. Відділення даних університетів розташовані в таких містах, як Варшава, Гданськ, Познань і Вроцлав.

Найпрестижнішими є державні університети. До їх числа відносяться Варшавський політехнічний, Ягеллонський і Вроцлавський університети. Навчання в Польщі для іноземців у Вроцлавському університеті оцінюється в 2500 євро в рік, в Варшавському - від 2000 до 5200 євро на рік. Багато в чому ціна залежить від факультету і спеціальності. Наприклад, навчання на педагогічному факультеті є найдешевшим - 2000 євро за рік. А такі напрямки, як біологія і фізика стоять в два рази дорожче. Хімічний факультет у Варшавському університеті оцінюється в 5200 євро за рік навчання. Скільки коштує навчання в Польщі, ви дізнаєтеся у представників міжнародного проекту «Моя едукація» або на офіційному сайті компанії.

Багато інститутів Польщі передбачають не тільки стаціонарне навчання, але і заочне навчання. У деяких випадках від обраної методики отримання освіти залежить і ціна. У Політехнічному університеті Варшави даний критерій практично ніяк не впливає на вартість, а у Вроцлавському університеті ціна за навчання на заочній основі відрізняється приблизно на 500 євро від розцінок для студентів стаціонару.

Коментарі (3)
  • Владимир Рудковский

    Но именно польские ВУЗы ближе всего к Украине, поэтому там учиться удобно
  • Mila Malinina

    В статье прекрасные факты приведены как пример, но мне ближе Австрия. Тем более там сейчас брат образование получает в государственном университете. Будет пробовать и ВНЖ оформлять  https://immigrant-austria.com/residence-permit-for-students/ т.к. для студентов много привилегий в этом плане. А потом конечно же будем думать, что делать - возвращаться или там работу искать

  • Ванда Юськив

    Не только польские ВУЗы ценятся среди абитуриентов.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
09:35 На Хмельниччині прощаються із військовим і начальником ТЦК Павлом Джигуном 20:58 Герою Олександру Швецю встановили дошку пам’яті у Кам’янці-Подільському 20:08 На Хмельниччині 30 громадян задекларували свої доходи на мільйон 20:06 Рідним загиблих воїнів з Хмельницького району вручили ордени «За мужність» Від читача 11:17 У Старокостянтинові розпочато відстріл домашніх тварин. Вбивство кішки на ім'я Мішелька. 19:29 5 депутатів з Хмельницького не задекларували житло (СПИСОК) 18:16 15 років за ґратами проведе хмельничанка, яка навела ракети на Полонщину 18:06 Що задекларували лікарі хмельницьких МСЕК: проаналізували статки голів комісій photo_camera 17:45 У Старокостянтинові масово звільняються лікарі: деталі 17:19 Захисник після реабілітації склав іспит в автошколі для осіб з інвалідністю на Хмельниччині 16:33 На Нетішинському водосховищі встановлюють штучні нерестовища 15:46 Посадовицю Хмельницького Держгеокадастру оголосили у міжнародний розшук 14:57 «Родина для кожної дитини»: на Хмельниччині 13 громад розвиватимуть сімейний патронат 14:12 У Старокостянтинові відкрився оновлений ізолятор тимчасового тримання 13:48 Ветерани та ВПО можуть скористатись безкоштовною послугою переїзду в Україні (Новини компаній) 13:32 На Хмельниччині правоохоронці затримали 17-річного «закладчика» 12:30 Судили злочинну групу, яка постачала наркотики до хмельницького СІЗО 11:51 У національному природному парку на Хмельниччині встановили готелі для комах photo_camera 11:26 Долар і євро пішли вгору. Курси в обмінниках та банках Хмельницького (ІНФОГРАФІКА) 10:54 Жінка з Хмельницького району перерахувала шахраям майже 142 тисячі гривень
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up