Створи своє осіннє меню разом із ТМ “Фруктовий рай” (новини компаній)

Створи своє осіннє меню разом із ТМ “Фруктовий рай” (новини компаній)
Крем з пастернаку

Осінні овочі можна перетворити на неперевершені страви, які будуть до вподоби як дітям, так і дорослим. Що можна приготувати з сезонних продуктів і як їх правильно поєднувати, щоб не зіпсувати смак, розповів бренд-шеф одного з хмельницьких ресторанів Артем Блаута.

Вони мають найбільший асортимент продукції, зібраний на одній вітрині. Ставлять дешевшу ціну, бо лояльні до своїх постійних клієнтів. Нещодавно підприємство “Фруктовий рай” відсвяткувало 10 років з дня відкриття. Вперше вони показали те, чого раніше не бачив ніхто - свої теплиці.  Тепер їхні друзі діляться тим, що можна приготувати з того, що пропонує “Фруктовий рай”.

Особливо корисні овочі восени. Різноманітний вибір не може не радувати. Овочі завжди актуальні, а можливостей їх приготування набагато більше, ніж здається на перший погляд. Про культуру споживання овочів та фруктів та про те, як зробити вишуканим раціон вдома розповів бренд-шеф Артем Блаута.

- Овочі - це модно. В ресторанах нині подають їх в різному вигляді і роблять на них акцент, спеціально змінюючи меню, - радить шеф-повар. -  Якщо готувати вдома, варто взимку не купувати літні овочі. Адже продукти краще вживати по сезонно. Саме зараз прийшла пора пастернаку, кореня петрушки, моркви, картоплі, гарбузів, кабачків, капусти...

Кілька порад від бренд-шефа про споживання овочів

  1. Готуйте овочі до стану al dente, щоб вони хрумтіли. Тоді зберігаються справжній смак і користь.

  2. Салати з овочів ніколи не заправляйте купленим у магазині майонезом. Ви не відчуєте смаку овочів, і користь від такого поєднання не отримаєте. Ліпше заправляти олією, винним соусом.

  3. Головне не те, що ви їсте на вечерю, а що - ні. Важливо - як їсти. Щоб в кишечнику не було процесу бродіння від свіжих овочів, варто комбінувати їх з чимось - гарнір чи м’ясо. Дотримуйтеся балансу.   

  4. Не бійтеся експериментувати на кухні. Добавляйте у стави різноманітні спеції. Спробуйте конжут, тмін, імбир. Надайте звичній для вас страві нового смаку.

  5. Не перебільшуйте. Максимальної кількості інгредієнтів для одного салату немає. Але має відчуватися смак кожного овочу. Дотримуйтеся балансу! Наприклад, зимові овочі міксуйте між собою. Не варто поєднувати варену картоплю зі свіжим огірком.

Сезонні страви. Рецепти від шефа

Крем з пастернаку

Інгредієнти

  • пастернак - 0,5 кг
  • цибуля - 100г
  • часник - 30 г
  • вершкове масло - 100 г  
  • овочевий бульон - 100 г

Спосіб приготування

Крем робиться на основі будь-якого овочевого бульйону. Наприклад, з моркви, капусти і цибулі. Пастернак потрібно нарізати і добре протушкувати, щоб був м’який. Потім добавити овочевого бульйону і змішати все за допомогою блендера. Дана страва - гарнір, тому важливо не переборщити з больоном, аби страва не була занадто рідка.

Запечена цибуля порей під сирним соусом

Інгредієнти

  • цибуля порей - 0,5 кг
  • оливкова олія
  • спеції

Спосіб приготування

Рецепт дуже простий, але не менш вишуканий. Цибулю варто замаринувати у спеціях, додати трішки олії та замотати у фольгу. Запікати в духовці до м’якості. Подавати з будь-яким сирним соусом.

Салат з овочів

Інгредієнти

  • морква  - 200 г;
  • буряк -  200 г;
  • корінь петрушки - 200 г.

Це простий салат всього на три інгредієнти. Моркву, буряк, корінь петрушки миємо і очищаємо. У фользі запікаємо, щоб овочі залишилися хрумкими. Перед подачею потрібно порізати.

Для заправки:

Щоб смак осіннього салату був ексклюзивним, варто заправити його домашнім соусом. Від кількості овочів залежатиме і кількість соусу. Варто робити все на власний смак. Отож, для заправки потрібно: мед, оливкова олія, лляна олія, часник, імбир та лимонний сік. Салат подається з різними паростками зелені.

Стейк з кольорової капусти

Інгредієнти

  • кольорова капуста - 2 головки
  • оливкова олія
  • спеції

Спосіб приготування

Дуже простий і оригінальний гарнір із капусти. Наріжте капусту, не розділяючи її на суцвіття, стейками товщиною у 2,5 см. Опустіть нарізані шматочки в окріп на 1,5 - 2 хвилин. Вийміть капусту та відразу опустіть в холодну воду, можна з льодом. Такий контраст температури потрібен, щоб овоч не втратив свій колір і добре приготувався.

Стейки маринуємо сіллю та перцем, можна добавити паприки. Поливаємо оливковою олією та відправляємо в піч або на сковорідку. Подавати такі стейки можна з соусом "Песто" чи томатним, гарбузовим кремом.  

Грушка у вині

Інгредієнти

  • груші - 5 шт.;
  • ваніль - 1 стручок;
  • цукор - 200 г;
  • кориця - 1 паличка;
  • червоне сухе вино - 1 пляшка (750 мл);
  • гвоздика - за смаком.

Спосіб приготування

Вишуканий елегантний, а головне - простий десерт. Груши потрібно очистити від шкірки, видалити серединку, залити ягідним вином. Тут також можна використати будь-яке вино - напівсолодке або ж сухе. У другому випадку потрібно буде додати трохи цукру, щоб десерт був ніжнішим. У якості спецій добавляємо гвоздику, корицю і ваніль. Варимо грушку у великій кастрюлі. Варимо поки вона не стане м’якшою. Готовність можна перевірити шпажкою або ж зубочисткою. Подавати у теплому вигляді, поливаючи грушу винним сиропом.


на правах реклами

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
14:11 На Хмельниччині завершили сівбу цукрового буряка: скільки посіяли 13:22 На Хмельниччині рятувальники дістали кота із колодязя (ВІДЕО) 12:29 У Хмельницькому відбудеться забіг на підтримку «Сталевого кордону» 11:37 Працівники колонії на Хмельниччині знайшли «сюрприз» в помідорах Від читача 11:45 Підприємствам теплопостачання продовжили режим ПСО 10:46 Розстріл поліцейських у сусідній Вінничині: поліція шукає нападників 09:58 На Хмельниччині за добу сталось три пожежі: що горіло 09:13 На Хмельниччині з 2022 року затримали 86 нелегалів з росії: що з ними зробили 21:02 На Хмельниччині запрацював регіональний офіс “Зроблено в Україні”: мета проєкту 20:26 Команда хмельницьких архітекторів перемогла у конкурсі на меморіал Героїв у Львові (ФОТО) 19:23 У Хмельницькому будинок культури незаконно перебував у приватній власності, – прокуратура 18:37 На Хмельниччині засудили 18-річну дівчину, яка займалася шахрайством в інтернеті 18:06 На Хмельниччині будують 4 індустріальні парки: для чого це потрібно 17:33 У Хмельницькому попрощалися із захисником Олександром Перцем 17:01 Заморозки та вітер: прогноз погоди на вихідні на Хмельниччині 16:34 Хмельничанка Дар’я створює для загиблих вічні букети. Найбільший зробила для полеглого чоловіка photo_camera 16:02 На Хмельниччині ексдиректор відшкодує 330 тисяч за незаконне звільнення працівників 15:19 Аварія з чотирма травмованими: на Шепетівщині судитимуть винуватця
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up