Утеплення будинку: що потрібно знати про вибір матеріалів і техніку виконання (новини компаній)

До холодної зими краще готуватися влітку. Вовняним шкарпеткам і двом ковдрам на ліжку довгими холодними вечорами є більш практичні та сучасні альтернативи. Адже своє житло можна зробити енергозберігаючим. Давайте розберемося, які ж бувають методи і технології при утепленні.

Хоч термомодернізація потребує фінансових затрат, але комплекс енергоефективних заходів допоможе зекономити на комуналці. Більше того,  утеплення будинків підтримує держава і місцева влада. Для українців діє програма з підвищення енергоефективності помешкань, так зване “тепле” кредитування. За фінансовою допомогою можна звернутися і до місцевих органів влади. Принцип програм - компенсація частини витрат на купівлю обладнання та матеріалів при отриманні кредиту.  

Безшовні системи утеплення пінопластом або мінватою  

Багато залежить саме від вибору технології зовнішнього утеплення. Давайте з’ясуємо, як це зробити за допомогою безшовного методу. Він - найдешевший і найпоширеніший. Утеплення здійснюється пінопластом або мінватою.  Матеріали кріпляться до існуючої стіни спеціальними “грибками”, (капелюшками з пластмасовою гільзою) або ж приклеюються.

Цей метод має багато переваг. Наприклад, пінопласт ідеально утримує тепло всередині будівель, він легкий, простий у монтажі та порівняно дешевий. Мінеральна вата має високі показники теплоізоляції, вона гнучка і еластична, матеріал не тріскається, і впритул прилягає навіть до нерівних стін.

  1. Існуюча стіна
  2. Теплоізоляційний матеріал
  3. Сітка з армуючим шаром
  4. Підштукатурний шар
  5. Штукатурка

 

Утеплення захисною стінкою

Так звана технологія “сендвіч”. У цьому випадку до існуючої стіни кріплять ще одну - захисну. Найчастіше додаткова конструкція викладається з керамічної, силікатної або ж клінкерної цегли.

А утеплювач - пінопласт або мінвата - використовуються як прошарок між цими стінками. Даний спосіб дорожчий за попередній, проте прослужить набагато довше. Щоправда, частіше його використовують при будівництві, адже додаткова стінка “краде” додаткові “квадрати” житлової площі.

  1. Існуюча стіна.
  2. Теплоізоляційний матеріал.
  3. Стінка з облицювальної цегли.
  4. З’єднувальні анкери.


Теплоізоляція на горищах і дахах

Для приватного будинку є ще один метод зберегти тепло - перекриття під горищем. У разі, якщо воно не опалюється і не використовується, рекомендовано робити утеплення у вигляді додаткового шару, будь-який матеріал. Наприклад, плити, мати, або сипучі матеріали.

Якщо ж горища використовують, але не опалюють, то теплоізоляцію роблять іншим методом. Беруть матеріали у вигляді плит, які захищають від пошкодження шаром цементної стяжки. Можна також використати настил із дощок, що укладають поверх теплоізоляції.

Дані способи утеплення (детальніше розглянуті на https://thermomodernisation.org/) досить прості і не потягнуть великі суми із гаманця. Складнішим буде утеплити безгорищний дах, який ще називають суміщений. Так звані вентильовані суміщені покрівлі над перекриттям верхнього поверху під плитами даху мають повітряний простір. До нього немає безпосереднього доступу. У цьому і полягає складність при виконанні робіт. Тут застосовують метод задування. У цей закритий простір слід заповнити, наприклад, монтажною піною. Можна використовувати і будь-який інший спеціально підготовлений теплоізоляційний матеріал, який створить в цьому просторі шар теплоізоляції. Для такого методу необхідна спеціальна установка.

Утеплення перекриття над підвалами

Щоб утеплитися зі сторони підвальну, потрібно переклеїти або ж підвісити теплоізоляційні плити. Для підвішування можна використати спеціальні  підвісні системи або металеву сітку. Алюмінієвою фольгою, шпалерами, або ж штукатуркою можна захистити ізоляційний шар.

Робити будинок теплозберігаючим чи ні - вирішувати вам! Але якщо взялися за роботу, то економити на матеріалах не варто. Шар матеріалу теплоізоляції -  вирішальний для ефективності утеплення і економії коштів елемент. Звертайте увагу на якість і належну товщину матеріалу.

Системи зовнішньої теплоізоляції дозволлять також економити гроші і на охолодженні приміщень в літній період.  Адже якщо взимку система утеплення дозволяє ефективно зберігати тепло всередині, то влітку вона ж допомагає підтримувати там певну задану температуру.

 

на правах реклами

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
18:08 «Буде оберігати своїх дівчаток». У Хмельницькому попрощаються з Олександром Перцем 17:39 Хмельничанка просить встановити світлофор з кнопкою для пішоходів на Панаса Мирного 16:45 Хмельничанин вимагав 100 тисяч гривень неіснуючого «карткового боргу», — прокуратура 16:17 Хмельницькі синоптики попереджають про заморозки Від читача 16:54 У Хмельницькому відбувся ярмарок молодіжного підприємництва Junior EXPO-2024 15:39 «Хмельницькводоканал» шукає працівників (СПИСОК ВАКАНСІЙ) 14:40 На Закарпатті затримали хмельничанина, який за 6 800 доларів хотів перетнути кордон 14:04 Яку крипту та скільки накопичують хмельницькі депутати (ІНФОГРАФІКА) 13:36 У хмельницькій криївці «Стінка» проведуть безкоштовну екскурсію 12:27 Чим закінчуються виклики про замінування: підбірка судових справ на Хмельниччині 11:33 Тричі за рік їздив за кермом нетверезим. Як покарали водія з Нетішина 10:58 9 років тому на Грушевського згоріла «Цукерня» (ВІДЕО) play_circle_filled photo_camera 10:19 Видворили молдованина, який нелегально перебував на Хмельниччині 09:26 Від початку квітня рибоохоронний патруль виявив на Хмельниччині 56 порушень
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up