Автомайдан контролює маршрутників і допомагає військовим

Автомайдан контролює маршрутників і допомагає військовим
Автомайдан швидкий і мобільний, в цьому його перевага над іншими громадськими об’єднаннями, що виникли на піці революції. Колона машин із прапорами України підіймає дух людей, які її бачать. Але, крім цього, вони виконують такі практичні функції, як контролювання дотримання правил дорожнього руху водіями, збір продуктів та коштів для наших прикордонників в Криму та проста людська допомога й підтримка.

- Постійних учасників близько десяти, - каже голова Автомайдану у Хмельницькому Вікторія Середюк. – Ми всі «на старті», можемо виїхати у будь-яку хвилину, коли буде потрібно. Телефон нашої гарячої лінії завжди у того, хто чергує. Звертаються люди із різними проблемами, навіть особистими.

 

Ще один напрямок – допомога  військовим. Для курсантів та офіцерів Національної академії Державної прикордонної служби України імені Богдана Хмельницького. Спочатку акція була періодична, а з 25 березня – щоденна з 12:00 до 18:00. 

Відео дня
>  

- Нещодавно завезли ще декілька спальників, - каже Вікторія Середюк. - Один обходиться у 150 гривень. І це ще недорого. Це тільки за матеріали. До нас зверталися з військових частин Чернігова та Старокостянтинова за допомогою. Казали, що їм, як і іншим, потрібні ліхтарики, акумулятори великої потужності, одноразовий посуд. Ми зібрані кошти напряму в академію не передаємо, а купуємо за них лише необхідні їм речі. Скриньку із пожертвами відкриваємо у нас на офісі і увесь процес «від» і «до» фіксуємо на камеру, щоб потім не виникало зайвих питань. Також збираємо усі чеки та все фіксуємо. 

 

Також автомайданівці активно контролюють маршрутників. Авто з активістами супроводжує певний маршрут до кінцевої зупинки та спостерігає за поведінкою водія – щоб не курив за кермом, не розмовляв по телефону та не «набивав» повний салон  пасажирів. Усе це фіксують на відео, а потім викликають ДАІ. Найбільше зафіксованих порушень – перевантажені маршрутки. Активісти кажуть, що їхня робота дієва.         

 

- Вони несуть разом з нами службу, - каже старший інспектор відділу Державтоінспекції у Хмельницькому Андрій Прокопенко. – Або їхня людина з екіпажем нашим у салоні, або на своїй машині їздять з нами. Це гарна практика. Є задуми робити певні відпрацювання по затримці порушників, але поки що це у планах.

 

Наразі вони запрошують активістів для співпраці та організації в районних центрах області. Також співпрацюють з «Дорожнім контролем» та місцевою Самообороною. Штаб Автомайдану знаходиться за адресою: Шевченка, 64, 3-й поверх кабінет № 3. За інформацією можна звернутися до представників «Автомайдану» за телефоном 067-678-15-52. 

 

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
14:51 Безкоштовні квартири від міськради. Звідки беруться та хто отримує 14:05 На Хмельниччині голову ВЛК спіймали на хабарі 13:12 Майже 120 тисяч гривень віддали аферистам мешканці Хмельниччини 12:24 На Хмельниччині чоловік наловив риби на 150 тисяч: в поліції відкрили провадження photo_camera Від читача 11:45 Підприємствам теплопостачання продовжили режим ПСО 11:46 Сім’ям загиблих воїнів з Хмельницького району вручили нагороди: імена Героїв photo_camera 10:45 На авто хмельничанина впало дерево. Він відсудив в комунальників майже 80 тисяч 09:35 На Хмельниччині прощаються із військовим і начальником ТЦК Павлом Джигуном 20:58 Герою Олександру Швецю встановили дошку пам’яті у Кам’янці-Подільському 20:08 На Хмельниччині 30 громадян задекларували свої доходи на мільйон 20:06 Рідним загиблих воїнів з Хмельницького району вручили ордени «За мужність» 19:29 5 депутатів з Хмельницького не задекларували житло (СПИСОК) 18:16 15 років за ґратами проведе хмельничанка, яка навела ракети на Полонщину 18:06 Що задекларували лікарі хмельницьких МСЕК: проаналізували статки голів комісій photo_camera 17:45 У Старокостянтинові масово звільняються лікарі: деталі 17:19 Захисник після реабілітації склав іспит в автошколі для осіб з інвалідністю на Хмельниччині 16:33 На Нетішинському водосховищі встановлюють штучні нерестовища 15:46 Посадовицю Хмельницького Держгеокадастру оголосили у міжнародний розшук
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up