Оспівана Революція: 10 пісень, які присвячені подіям на Майдані

Оспівана Революція: 10 пісень, які присвячені подіям на Майдані
Буремні події Революції не могли залишити нікого байдужим. Настроєм пройнялись й українські музиканти. Майдан надихнув їх на створення нових композицій. У День Гідності та Свободи журналісти «ВСІМ» підготували 10 пісень, які пов’язані з Революцією.
Сьогодні, 21 листопада, вся Україна згадує те, що було два роки тому. Подія, яка об’єднала мільйони сердець і залишила кривавий слід в історії. Почалось все з призупинення процесу підписання Угоди про асоціацію з ЄС, що викликало масові протести. Вже за кілька днів кількість протестувальників збільшилась до мільйона українців. Так почалась історія революції.
"Брат за брата" - Kozak System

Українські музиканти записали патріотичну пісню як гімн Євромайдану. У кліпі хлопці порівнюються сучасних протестувальників Майдану із славними козаками. Слова  для пісні написав Сашко Положинський.
"У нас на Майдані" - Вперше Чую

Щира пісня у стилі року та українського фольку. Під час Революції набула популярності й інша пісня хлопців. "Не треба" - композиція на тлі відеоряду про мирний протест українців та жорстокий їхній розгін міліціонерами.

Відео дня

"Незалежний" - Антитіла

У кліпі музиканти використали відеоряд як із Майдану, так і відео про солдат в зоні бойових дій на Сході.

"Воины Света" - Ляпис Трубецкой  

Одна із найпопулярніших пісень, яка асоціюється з Революцією Гідності. У кліпі - відео з  Майдану. Тут і коктейлі Молотова, протистояння, "беркутівці" та прості майданівці. 

"Разом і до кінця" - Вітер знає

У кліпі - найяскравіші фото з Євромайдану. Пісню записали музиканти, які неодноразово виступали на Майдані.

"Ми прагнемо змін" - С.К.А.Й.

Фронтмен гурту переклав пісню Віктора Цоя "Мы ждем перемен!" на українську мову та виконав вперше на сцені Євромайдану.

"Pray For Ukraine" - Злата Огневич

Тривалий час авторство пісні із закликом молитись за Україну залишалось невідомим. У мережах запевняють, що автором композиції є відомий в усьому світі діджей Armin van Buuren.

"Пливе кача по Тисині" - Піккардійська терція

Колись лемківська народна пісня стала реквієм за загиблими під час подій Майдану. Після трагічних подій "піккардійці" навіть відмовились включати пісню до своєї концертної програми.

"Майданна колискова" - Сергій Шишкін

"Я люблю свій народ, тих людей на майданах, тих дітей, що танцюють в столиці своїй," - піаніст Сергій Шишкін написав пісню спеціальну для Євромайдану після відвідин протестів 21-24 листопада.

"Стіна" - Океан Ельзи

Гурт ніколи не залишається осторонь таких подій. Багато композицій музикантів залишаються актуальними завжди. 
Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
20:58 Герою Олександру Швецю встановили дошку пам’яті у Кам’янці-Подільському 20:08 На Хмельниччині 30 громадян задекларували свої доходи на мільйон 20:06 Рідним загиблих воїнів з Хмельницького району вручили ордени «За мужність» 19:29 5 депутатів з Хмельницького не задекларували житло (СПИСОК) Від читача 11:17 У Старокостянтинові розпочато відстріл домашніх тварин. Вбивство кішки на ім'я Мішелька. 18:16 15 років за ґратами проведе хмельничанка, яка навела ракети на Полонщину 18:06 Що задекларували лікарі хмельницьких МСЕК: проаналізували статки голів комісій photo_camera 17:45 У Старокостянтинові масово звільняються лікарі: деталі 17:19 Захисник після реабілітації склав іспит в автошколі для осіб з інвалідністю на Хмельниччині 16:33 На Нетішинському водосховищі встановлюють штучні нерестовища 15:46 Посадовицю Хмельницького Держгеокадастру оголосили у міжнародний розшук 14:57 «Родина для кожної дитини»: на Хмельниччині 13 громад розвиватимуть сімейний патронат 14:12 У Старокостянтинові відкрився оновлений ізолятор тимчасового тримання 13:48 Ветерани та ВПО можуть скористатись безкоштовною послугою переїзду в Україні (Новини компаній) 13:32 На Хмельниччині правоохоронці затримали 17-річного «закладчика» 12:30 Судили злочинну групу, яка постачала наркотики до хмельницького СІЗО 11:51 У національному природному парку на Хмельниччині встановили готелі для комах photo_camera 11:26 Долар і євро пішли вгору. Курси в обмінниках та банках Хмельницького (ІНФОГРАФІКА) 10:54 Жінка з Хмельницького району перерахувала шахраям майже 142 тисячі гривень 10:19 У Хмельницькому районі виявили сім’ю з трьома дітьми, яка живе без електрики
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up