Що ви знаєте про День захисника України? (ТЕСТ)

Що ви знаєте про День захисника України? (ТЕСТ)
Ілюстративне фото
  • Сьогодні в Україні відзначають відразу чотири свята.

  • Вони стосуються різних історичних періодів.

14 жовтня відзначають День захисника України, який від 2015 року є офіційним вихідним. Ця ж дата є також релігійним святом — Днем Покрови. Крім того, 14 жовтня вважають днем заснування Української повстанської армії. Також 14 жовтня відзначають День українського козацтва.

Ми підготували для вас святковий тест, питання у якому пов’язані зі святом Покрови, українським козацтвом та Українською повстанською армією. Проходьте його та діліться результатом у коментарях.

 

Читайте також:

Відео дня

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (2)
  • Любов Сердунич

    «ЧИ МОЖЕМО МИ ВВАЖАТИ СЕБЕ НОРМАЛЬНИМИ ЛЮДЬМИ?!
    Шановні співвітчизники! Нам всім відомо, що 14 жовтня Україна святкує Свято Козацтва і Святої Покрови.
    Щодо цього цікавий факт висвічує юдо-християнська церква. Там нам кажуть, що в цей день русинське-козацьке військо на чолі з руським князем Діром на 200 кораблях-чайках атакували Костянтинополь. Патріарх Константинопольський воздав молитву Пресвятій Богородиці Покрові, опустив святу Біблію у морську воду, на морі розпочався шторм, місто покрив густий туман і всі 200 кораблів з козаками (а це близько 4000 тисяч осіб) потонули і таким чином Пресвята Богородиця врятувала мерзенний Константинополь від козацького пограбування. А руський князь Дір з такого переполоху одразу христився у юдо-християнську віру грецького штибу.
    Як Вам таке, панове, українці, пояснення СВЯТОГО ДНЯ? Русини-українці втрату своїх побратимів завжди вшановували не святковим днем, а роковинами. Натомість нам юдо-християнська церква втовкмачує, що день знищення 4000 наших козаків – це велике свято, яке навіть наші сьогоднішні неокозаки з радістю святкують, ідуть до церкви, а згодом до шинка, безмірно вживаючи оковиту.
    То що можна сказати з цього приводу? Або юдо-християнізм вже забрехався до краю, або ми – виродки, які святкують день смерті наших побратимів? То, може, вже пора розібратися з цією юдо-брехливою церквою і виконати заповіт Тараса: «Церков-домовина розвалиться, і з-під неї встане Україна. Тобто це означає: не розвалимо церкви у своїх головах – то й не піднімемося, так і залишимося рабами інородців». (А. Кондратьєв).
  • Сергей ВОЛОЩИК

    Я ОТМЕЧАЮ ТОЛЬКО 23 ФЕВРАЛЯ!

keyboard_arrow_up