Газова зброя рф: нардеп оцінив масштаби наслідків кремлівського шантажу (пресслужба С.Лабазюка)

Газова зброя рф: нардеп оцінив масштаби наслідків кремлівського шантажу (пресслужба С.Лабазюка)

Європейські країни за останні 50 років охопила найгірша енергетична криза. Все через шантаж рф, а саме – скорочення постачання газу. Для боротьби з короткостроковими проблемами ЄС виділив більше 300 млрд євро для компенсації різкого зростання цін на енергію цієї зими.

Проте, як запевнив в прямому ефірі хмельницького телеканалу «ТВ7+» народний депутат України, представник політичної партії «ЗА МАЙБУТНЄ» Сергій Лабазюк, попри усі складнощі – більшість європейських країн тримаються гідно. І станом на сьогодні на 80% забезпечені блакитним паливом.

«Так, вони (країни Еєвропи, - ред.) сьогодні дуже сильно втрачають гроші. Вони все більше виділяють фінансів на підтримку домогосподарств, аби не допустити підняття тарифів. Через брак газу зменшується і виробнича потужність підприємств. Але вони вже зайняли чітку позицію, і розуміють: з рф треба діяти без жодних поступків, бо як тільки буде зроблений крок назад, можна чекати нового шантажу. Тому іншого варіанту сьогодні не існує, як потерпіти. І вони це знають, більшість країн вже спокійно говорять про зиму», - вважає парламентар.  

На переконання Лабазюка, європейці розуміють: вони за свободу сплачують грошима, а ми – людським життям. Також наші партнери вже чітко бачать, що саме Україна стала щитом для європейської демократії та безпеки, успішно знищуючи ворога.

«На жаль, вони платять грошима, а ми платимо найдорожчим – життям наших людей. Ця війна не виключно українська, вона і також європейська – усього цивілізованого світу… Перехід від газової залежності до незалежності буде складним, але відступати вже немає куди. Зима буде холодною у всіх розуміннях. Але в перспективі через 2-5 років ми зможемо жити спокійно без жодної залежності від країни, у якої на шантажах схибнута уява», - підсумував Лабазюк.  

Завдання України та європейських країн полягає у тому, аби на 100% стати незалежними від ворожого газу, запевняє народний обранець. Тільки в такому випадку так зване «російське золото» більше не матиме жодної цінності у цивілізованому світі, де немає місця для будь-якого роду шантажів, чи то енергетичних, чи то ядерних.

keyboard_arrow_up