Машинобудівному заводу «Мотор Січ» пів століття: як Волочиськ відсвяткував ювілей (пресслужба С.Лабазюка)

Машинобудівному заводу «Мотор Січ» пів століття: як Волочиськ відсвяткував ювілей (пресслужба С.Лабазюка)

24 вересня – напередодні відзначення в Україні професійного свята Дня машинобудівника – у Волочиську своє 50-річчя святкував відокремлений підрозділ публічного акціонерного товариства запорізького машинобудівного заводу «Мотор Січ». Вже півстоліття підприємство розвивається, надає можливість людям працювати, наповнює місцевий бюджет та виводить країну на світові позиції.

Починаючи з 1971 року – завод став справжньою домівкою для тисячі жителів Волочиської громади. Адже від початку створення, багаторічний досвід передавали від батька до сина, розбудовуючи рідний край цілими родинами.

Екс-заступник директора Волочиського машинобудівного заводу АТ «Мотор Січ» Володимир Яковлєв кілька років тому вийшов на пенсію та досі згадує, що спонукало його до обрання цієї професії: «Коли я вчився у 6 класі, побачив, як сідає МіГ-15 без пропелера. Біг через поле, аби добре все розглядіти. Саме в той момент зрозумів, що моя доля буде пов’язана з авіацією».

Спеціалізується завод на виготовленні складних технічних деталей для газотурбінних двигунів гвинтокрилів та літаків, додатково працює у напрямку виготовлення товарів народного вжитку. Та зі слів голови ради директорів Сергія Войтенка, «Мотор Січ» має амбітні плани на наступні роки щодо розвитку саме у машинобудуванні.

З нагоди відзначення професійного свята та ювілею заводу народний депутат України Сергій Лабазюк нагородив грамотами Верховної Ради кращих робітників. Також за вклад у розвиток підприємства парламентар особисто вручив почесні відзнаки. Під час вітального слова народний обранець наголосив, ріст вітчизняної економіки напряму залежить від діяльності заводів таких, як ріст вітчизняної економіки.

 «Невідомо, якби відсутність заводу могла вплинути на розвиток Волочиська. На підприємстві свого часу працювали понад 2000 працівників, завдяки яким була можливість будувати школи, садочки, створювати нові робочі місця та розвивати інфраструктуру. Хочу висловити слова подяки Богуслаєву В’ячеславу Олександровичу – людині, з приходом якої завод став потужним. Дякую кожному інженеру, механіку, конструкту і всім, хто протягом 30, 40, 50 років продовжує працювати, запроваджувати новітні технології та виводити підприємство на світові ринки. Досягнення підприємства це, перш за все, люди, які щодня віддають себе роботі», - заявив народний депутат.

Наразі на машинобудівному заводі у Волочиську працює понад 1200 робітників. Підприємство є відповідальним у наповненні місцевого бюджету, яке утримує виробничу базу спортивних залів, музею бойової слави, баз відпочинку та іншого.

keyboard_arrow_up