“Нехай Божа благодать зійде на кожну оселю”: Іван Гончар вітає хмельничан з Великоднем (прес-служба Івана Гончара)

“Нехай Божа благодать зійде на кожну оселю”: Іван Гончар вітає хмельничан з Великоднем (прес-служба Івана Гончара)

Наближається велике свято для кожного православного християнина. Свято життя, відродження та весни. Цьогоріч Великдень українці зустрінуть із сумною посмішкою на вустах. В країні пандемія. А це означає, що всі конфлікти, політичні чвари та особисті інтереси мають відійти на задній план. Напередодні Великодня Іван Гончар звертається до хмельничан з вітальними словами та закликає всіх згадати своє коріння. Відкинути всі клопоти та тривоги й насолоджуватися часом із сім’єю.

  • Великдень цього року, як ніколи незвичайний і важкий. Важкий і сумний для всіх родин тому, що у світі панує пандемія. І кожен хвилюється за здоров’я своїх близьких. Як кажуть, на долю людини не випадають випробування, які їй не під силу. Значить, цей час ми переживемо і вийдемо з ситуації переможцями. Так неодмінно буде, а поки гуртуймося родиною. Я думаю, що Господь дав нам такий шанс, щоб ми забули про щоденні клопоти. Нікуди не бігли, а просто сіли у родинному колі і поспілкувалися з дітьми. Поговорили з батьками. Підтримали приємним словом друзів та коханих. Господь Бог, який воскрес із мертвих, дає нам зрозуміти, що родинне тепло і затишок - важливіші за все навколо.

Колись давно Ісус Христос своєю жертовністю врятував людство. Тепер, за словами Івана Гончара, черга кожного з нас. Своїми вчинками, думками, добрими справами ми можемо віддати шану сину Божому. Сьогодні від нас залежить життя, здоров’я та добробут оточуючих. Політик закликає, можливо вперше в житті, подумати про сусіда, про самотню бабусю, що живе у сусідньому під’їзді і немає рідних, про десятки хмельничан, яких ви врятуєте залишившись вдома.

  • Напередодні Великодня хочеться всім хмельницьким, всім українським родинам побажати сімейного затишку, тепла. Хай Ісус дарує всім мир, затишок, злагоду. Хай всяка біда минає стороною українські сім’ї. Пам’ятайте, зараз все в наших руках. Разом ми зможемо подолати цю пандемію. Потрібно лише дотримуватися рекомендацій та бути свідомими. Повірте, робота нікуди не дінеться, парки, сквери, річки та храми теж стоятимуть. До них ми повернемося після карантину. А зараз подбайте про своє здоров’я та здоров’я оточуючих.

З особливим трепетом та словами вдячності Іван Гончар звертається до медиків. Про їх важку працю та самовідданість він знає не з інтернету та екрану телевізора. Старша донька політика - майбутній медик. Анастасія, в разі необхідності, із сотнями таких же студентів по всій країні, за наказом МОЗ, приступить до своїх обов’язків та буде боротися з пандемією.

  • Як батько, я щодня хвилююся за свою дитину. В той же час, по роботі, щодня спілкуюся із постачальниками з різних країн: серед них Туреччина, Іспанія, Греція. Іноді вони розповідають такі речі, що волосся стає дибки. Там ситуація патова. Я закликаю усіх не допустити такого в Україні. Щоб наші діти, не були змушені йти на передову. Це наше майбутнє, продовження нашого роду. А зараз їх благополуччя залежить тільки від нас.

Карантинні заходи, які запровадили у місті та країні, на перший погляд можуть здатися жорсткими та несправедливими. Але це задля безпеки кожного українця. Іван Гончар закликає хмельничан без зайвої необхідності не залишати свої помешкання. Замість того, щоб у Великдень зайти в гості до сусіда - просить залишитися вдома у родинному колі.

  • Всі заборони, які діють у нас - це ще квіточки порівняно із тим, що діється в інших країнах. Днями в нас мала бути чергова поставка із Туреччини, її перенесли, бо там ввели комендантську годину. Турецький водій, який мав везти товар розповів, що у них все дуже серйозно. Що з дому на вихідних не планує і носа показувати. Каже “розстріляють”. У нас теж усе дуже серйозно. Щодня кількість хворих лише зростає. Великдень - це сімейне свято. Проведіть його зі своїми рідними. Попросіть у Господа, щоб відвів від нас цю біду. Помолитися можна і вдома перед образами. Для того, щоб віддати шану Господу не обов’язково йти до церкви. Це все умовності. Бог завжди у серці кожного з нас. Створіть храм духовності у себе вдома.

Іван Гончар вірить, що країна незабаром зможе подолати пандемію. Хмельничанам бажає, навіть у такий важкий час, не втрачати віри у світле та добре. У Великдень просить відкинути усі погані думки та насолоджуватися кожною хвилиною із близькими.

  • Нехай благодатна звісточка про Воскресіння Сина Божого навідається в кожну душу та оселю. Хай Великдень дарує надію, любов та милосердя. Нехай наші серця завжди будуть наповнені нетлінною пасхальною радістю та Божою благодаттю. Зі святом Вас, дорогі хмельничани.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
21:02 На Хмельниччині запрацював регіональний офіс “Зроблено в Україні”: мета проєкту 20:26 Команда хмельницьких архітекторів перемогла у конкурсі на меморіал Героїв у Львові (ФОТО) 19:23 У Хмельницькому будинок культури незаконно перебував у приватній власності, – прокуратура 18:37 На Хмельниччині засудили 18-річну дівчину, яка займалася шахрайством в інтернеті Від читача 11:45 Підприємствам теплопостачання продовжили режим ПСО 18:06 На Хмельниччині будують 4 індустріальні парки: для чого це потрібно 17:33 У Хмельницькому попрощалися із захисником Олександром Перцем 17:01 Заморозки та вітер: прогноз погоди на вихідні на Хмельниччині 16:34 Хмельничанка Дар’я створює для загиблих вічні букети. Найбільший зробила для полеглого чоловіка photo_camera 16:02 На Хмельниччині ексдиректор відшкодує 330 тисяч за незаконне звільнення працівників 15:19 Аварія з чотирма травмованими: на Шепетівщині судитимуть винуватця 14:51 Безкоштовні квартири від міськради. Звідки беруться та хто отримує 14:05 На Хмельниччині голову ВЛК спіймали на хабарі 13:12 Майже 120 тисяч гривень віддали аферистам мешканці Хмельниччини 12:24 На Хмельниччині чоловік наловив риби на 150 тисяч: в поліції відкрили провадження photo_camera 11:46 Сім’ям загиблих воїнів з Хмельницького району вручили нагороди: імена Героїв photo_camera 10:45 На авто хмельничанина впало дерево. Він відсудив в комунальників майже 80 тисяч 09:35 На Хмельниччині прощаються із військовим і начальником ТЦК Павлом Джигуном
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up