Сергій Лабазюк: Фінансування профтехосвіти з державного бюджету потрібно збільшити! (прес-служба Сергія Лабазюка)

Сергій Лабазюк: Фінансування профтехосвіти з державного бюджету потрібно збільшити! (прес-служба Сергія Лабазюка)

Потрібно збільшити фінансування закладів професійно-технічної освіти з державного бюджету  та відокремити цю ланку від фахової передвищої освіти.

Про це заявив позафракційний народний депутат Сергій Лабазюк у Верховній Раді на спільному брифінгу з представниками закладів профтехосвіти та профільних асоціацій.

«Я багато років співпрацюю з профтехзакладами і постало кричуще питання, яке потрібно вирішувати. Вища освіта дуже важлива, але, на жаль, в нас зміщують весь вектор на неї і забувають про фахівців, без яких ні аграрії, ні жодна галузь промисловості не виживе», - сказав депутат.

Він повідомив, що нещодавно до нього звернулись представники Всеукраїнської асоціації працівників вищих начальних закладів I-II рівнів акредитації, які дуже занепокоєні тим, що під гаслом «реформа» намагаються з’єднати дві освітні ланки – професійно-технічну та фахову передвищу освіту, які мають зовсім різні завдання.

«Колективи закладів фахової передвищої освіти занепокоєні тим, що їхні інтереси знову ігнорують. Вони наголошують, що розробка Програми діяльності Кабміну  відбулась без широкого обговорення в освітніх колах», - сказав Лабазюк.

Він також підкреслив, що викликає занепокоєння той факт, що Міністерство освіти хоче передати утримання коледжів на місцеві бюджети.

«Хочу наголосити на тому, що передача профтехзакладів повністю на утримання громад - завчасний та вкрай ризикований крок. Місцеві бюджети не готові до такого навантаження», - переконаний парламентар.

Сергій Лабазюк наголосив, що у правках до Бюджету-2020 він подав пропозиції щодо збільшення видатків на заклади профтехосвіти як на рівні оплати навчання, так і на рівні фінансування капітальних видатків з ремонту (реконструкції) потужностей.

Також правки парламентаря передбачають збільшення видатків за бюджетною програмою «Підготовка кадрів у закладах профтехосвіти  та збільшення обсягу субвенції з держбюджету місцевим бюджетам на модернізацію та оновлення матеріально-технічної бази закладів».

Участь у брифінгу взяли голова правління Громадської організації "Всеукраїнська асоціація працівників вищих навчальних закладів І-ІІ рівнів акредитації", директор Київського коледжу будівництва, архітектури та дизайну Валерій Булгаков, голова Спілки Голів обласних Рад директорів ЗВО І-ІІ р.а. України, директор Київського технікуму електронних приладів Анатолій Похресник та директор Київського державного коледжу туризму та готельного господарства, член робочої групи з розробки Методичних рекомендацій щодо оформлення установчих документів закладів фахової передвищої освіти Анатолій Матвієнко.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
20:51 За погрози дружині суд відправив мешканця Хмельниччини на громадські роботи 20:11 Тато захищатиме з небес: на Шепетівщині попрощалися з воїном Юрієм Ткачуком 19:23 На Летичівщині зіткнулися дві автівки. Є постраждалі 18:50 Список 78 шкіл Хмельниччини, які можуть закрити Від читача 12:19 Відділенню інвазивної кардіології та інтервенційної радіології №1 КНП "ХОССЦ" (м.Хмельницький) - 3 роки! 18:18 Воювали в гарячих точках: сім’ям загиблих воїнів вручили державні нагороди 17:45 Без води 16 квітня залишуться кілька мікрорайонів Хмельницького (АДРЕСИ) 17:15 Про оваріальний резерв жінки, вагітність й чоловіче безпліддя: інтерв’ю з репродуктологом Анною Каретною (новини компаній) 17:04 «Травмат» або «вогнепал»: як отримати дозвіл на зброю та де її купити в Хмельницькому (ІНФОГРАФІКА) photo_camera 16:42 Наловили риби на мільйон гривень: на Хмельниччині затримали браконьєрів 16:02 Попрощались із 16-річною Іванною, яка загинула в ДТП на Озерній photo_camera 15:41 Вину мера Кам’янця у корупційному правопорушенні довели – прокуратура 14:44 За постріл у стінах прикордонної академії військовий заплатить великий штраф 14:08 У Хмельницькому ягдтер’єр загриз йорка та покусав дитину. Мешканці кажуть – це не вперше 13:31 Кам'янецький суд звільнив від покарання водійку, яка насмерть збила пенсіонерку 12:35 Що з будівництвом сміттєпереробного заводу? Запитали у заступника Симчишина 11:39 Смертельна ДТП у Камʼянці: загинула 16-річна дівчина 10:26 Неподалік Хмельницького горів локомотив вантажного потяга. Є травмовані photo_camera 10:02 У Славуті «Toyota» збила жінку 09:18 Аварійні відключення через негоду: без світла 31 населений пункт (Оновлено)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up