Соціологічні дослідження: Електоральні рейтинги політичних партій на виборах до Хмельницької міської ради

Соціологічні дослідження: Електоральні рейтинги політичних партій на виборах до Хмельницької міської ради
Інститут соціальних технологій «Соціополіс» в контексті місцевих виборів, які відбудуться 25 жовтня 2015 року, провів опитування громадської думки у місті Хмельницькому з метою вивчення електоральних вподобань жителів міста щодо виборів депутатів міської ради.

Терміни проведення польового етапу дослідження – з 30 серпня по 6 вересня 2015 року. Загальний обсяг вибірки становив 650 респондентів – постійних жителів м. Хмельницького віком від 18 років.

Метод збору первинної соціологічної інформації – особисте інтерв’ю face-to-face за місцем проживання респондента.

Теоретична статистична похибка репрезентативності з довірчою ймовірністю 0,95 та без урахування дизайн-ефекту не перевищує – 3,8% для даних, близьких до 50%; 3,3%  – для даних, близьких до 25%; 2,3% – для даних, близьких до 10%; та 1,7% – для даних, близьких до 5%.

Згідно з результатами опитування, якби вибори до Хмельницької міської ради відбувалися в серпні 2015 року, найбільшу кількість голосів виборців набрали б Партія Петра Порошенка «Солідарність» (перший номер виборчого списку – Сергій Мельник) (12,8%), ВО «Батьківщина» (Олег Лукашук) (11,8%) та ВО «Свобода» (Олександр Симчишин) (11,0%). Долають прохідний 5%-й бар’єр на виборах до Хмельницької міської ради також партії «Поруч» (Сергій Лабазюк) (7,8%) та «Рідне місто» (Віктор Коліщак) (7,2%). Близькими до подолання прохідного бар’єру є Об’єднання «Самопоміч» (Олександр Драган) (4,9%) та партія «За конкретні справи» (Олександр Герега) (4,5%).

Таблиця. Розподіл відповідей на запитання

«Якщо б у найближчу неділю проходили вибори депутатів Хмельницької міської ради, за яку партію і кандидата від неї Ви б проголосували?»,

% від кількості респондентів, які відповіли на запитання

Варіанти відповіді

м. Хмельницький

Партія Петра Порошенка «Солідарність» (Сергій Мельник)

12,8

ВО «Батьківщина» (Олег Лукашук)

11,8

ВО «Свобода» (Олександр Симчишин)

11,0

Партія «Поруч» (Сергій Лабазюк)

7,8

Партія «Рідне місто» (Віктор Коліщак)

7,2

Об’єднання «Самопоміч» (Олександр Драган)

4,9

Партія «За конкретні справи» (Олександр Герега)

4,5

«Правий сектор» (Анатолій Медведчук)

3,9

Радикальна партія Олега Ляшка (Тетяна Зеленко)

3,3

Аграрна партія України (Сергій Іващук)

2,8

«Народний фронт» (Олександр Ксенжук)

1,9

«Опозиційний блок» (Андрій Прусецький)

1,8

«Відродження» (Віктор Бондар)

1,3

«Громадянська позиція» (Василь Габай)

0,7

«Народний контроль» (Оксана Корнійчук)

0,4

Партія «УКРОП» (Віктор Довбуш)

0,4

«Ліва опозиція» (Ігор Корнійчук)

0,3

Інша партія

1,3

Не брав би участі в голосуванні

12,5

Важко відповісти

9,4

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
21:11 Напав з ножем на перехожого на залізничому вокзалі: у Шепетівці судитимуть бандита 21:03 Новий депутат облради з мільйонами «в заначці»: хто такий Ілля Логін 20:33 За побиття дитини судили маму з Хмельниччини 19:45 Хмельницький попрощався з двома воїнами: Олегом Попелем та Юрієм Броварним Від читача 15:03 Хмельницькі кардіологи провели майстер-клас у м.Нетішин 19:10 Обрізка дерев: чому скаржаться хмельничани і що кажуть екологи photo_camera 18:28 Гостювання сина в матері закінчилось трагедією на Хмельниччині: деталі справи 17:41 Працівниця банку на Хмельниччині привласнювала допомогу родичам загиблих воїнів 17:03 У Хмельницькому пенсіонеру стало погано біля річки: його врятували патрульні 16:29 Погіршення погоди та обстріли: на Хмельниччині прогнозують погодинні відключення світла 16:16 Торгова марка SvitloSteli: Нове слово у світі натяжних стель і освітлення (новини компаній) 16:01 «Непридатність до військової служби»: скільки беруть за це на Хмельниччині і чим все закінчується 15:23 Житель Хмельниччини з гепатитом С сяде за ґрати за ухилення від мобілізації 14:43 Опублікували список TikTok-каналів, які поширюють ворожу пропаганду 14:06 Платні соціальні послуги в комунальних закладах Хмельниччини: яка вартість 13:43 У Хмельницькій митниці новий керівник. Що про нього відомо 13:02 На Староміській військові силою затримали чоловіка. У ТЦК кажуть, що він ухилянт play_circle_filled 12:40 Загинули двоє військових з Хмельниччини: Олег Улянчук та Микола Кулябін 12:06 Дружина Гереги стала власницею квартири за 38,9 мільйона 11:55 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up