Точка зору: «Ми не дамо вкрасти головну цінність народу – українську землю» - Аграрна партія

Точка зору: «Ми не дамо вкрасти головну цінність народу – українську землю» - Аграрна партія

Аграрна партія готується ініціювати Всенародний референдум щодо ринку землі. Саме тому у Хмельницькому аграрії скликали селянський форум, аби обговорити, як захистити найголовніший ресурс українців від рук махінаторів. 

Останнім часом замість стимулювання економіки український уряд почав розглядати ринок землі як спосіб наповнення бюджету. З’явились ініціативи щодо різних шахрайських схем перерозподілу земель, від яких втратить вся країна.

Аграрна партія України вирішила не дати уряду і далі знищувати агровиробників та відбирати їхні землі. Аби обговорити ці та інші питання, сьогодні, 4 серпня, до обласної філармонії з’їхались власники земельних паїв, учасники АТО, аграрії з інших областей, представники селищних рад та райдержадміністрацій області.

- Весь світ зараз думає, що якщо українці не можуть справитися з своєю землею, то цю землю у них можна забрати. Всі в один голос говорять, що українець не може працювати на своїй землі, що він неефективний господар. Але як же так? Ми будемо боротися за землю, чіпляючись "зубами в горло" кожному, хто хоче її забрати. А забрати хочуть! Не просто забрати, а вкрасти, як уже вкрали промисловість, - розповідає голова Аграрної партії Віталій Скоцик.

Відео дня

Проти продажу земель сільгосппризначення виступають понад 85% українців. Такі дані показало соцопитування, яке проводила Аграрна партія. Вільний ринок земель у сучасних умовах може перетворити людей у наймитів на власній території, оскільки всі ресурси опиняться в руках великого капіталу. Адже в Україні не створені механізми цивілізованого обігу земель, контролю за збереженням їхнього обсягу, цільового використання і родючості. І поки їх нема – продаж головного багатства України буде рівноцінний грабежу.

- Я маю декілька паїв на землю, здаю їх в оренду. Виникла така в житті ситуація, що потрібні були гроші. До мене звернулися з пропозицією придбати у мене землю. Але я сказала, що гроші треба звісно, але вони то йдуть, то прийдуть, а от земля то майбутнє моєї сім’ї. Навіть після моєї смерті вони зможуть на ній працювати. Якщо ми її продамо, то залишимося з простягнутою рукою, - каже селянка з Старокостянтинівського району Лариса Площинська.

Ще одним ключовим питанням для виживання української держави зараз є підтримка агровиробництва, яке є локомотивом економіки. В останні тижні уряд був змушений відновити діалог з аграрними асоціаціями після відкритого листа Президії Аграрної партії вищому керівництву держави - Президенту України, Голові Верховної Ради та Прем’єр-міністру.  

У документі аграрії попередили: якщо їхні пропозиції щодо податкового законодавства та бюджетної резолюції на 2017 рік не будуть враховані – одразу після жнив розпочнуть загальнонаціональний страйк.

- Зі зміною податкового законодавства аграрії втратили конкурентність, стали більш вразливими перед контролюючими органами і втрачають інвестиційну привабливість аграрної області, – каже голова Хмельницької обласної організації Аграрної партії України Сергій Іващук.- Обсяги аграрного виробництва на Хмельниччині цьогоріч скоротились на 20 %! Якщо такі темпи втримаються, скотимось у прірву.  Дуже сподіваємось, що здоровий глузд у найвищій владі таки візьме гору і наші пропозиції щодо податкового законодавства відобразяться у  бюджетної резолюції на 2017 рік.

Впродовж року Аграрна партія провела вже 7 загальноукраїнських страйків. На 5 з них вони відстоювали систему оподаткування, яка була до 1 січня 2016 року, а на двох інших вимагали зняти мораторій з продажу земель сільгосппризначення. Наступний страйк Аграрна партія планує провести вже у вересні.

- Завдання аграріїв – «дотиснути» уряд,  щоб він на ділі припинив душити виробників необґрунтованими податками. Оптимізація оподаткування галузі дасть можливість розвиватися всій економіці. Податкові зміни, яких ми вимагаємо, мають бути враховані в бюджетній резолюції на 2017 рік. Ми не дозволимо урядовцям і далі брехати й «водити аграріїв за ніс», - пояснює Віталій Скоцик.

На правах реклами

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
19:24 У Хмельницькому 30-річний чоловік побив двох школярів 18:27 Військових запрошують на «бакототерапію»: що це за проєкт photo_camera 17:34 У Хмельницькому можна обмінятися кімнатними рослинами. Як це працює? 16:25 Експосадовицю обласної служби у справах дітей судили за вимагання хабаря Від читача 16:19 Хмельницький драмтеатр у лонглісті Всеукраїнського Фестивалю-Премії «ГРА» 15:44 Поліграф для хмельницьких чиновників. Скільки посадовців пройшли перевірку? 15:08 Скорочення вишів на Хмельниччині. Скільки є зараз та яких може не стати 14:48 Був зниклим безвісти з минулого літа. «На щиті» повертається військовий Андрій Ковалевський 14:06 Зростає захворюваність на кашлюк: що потрібно знати хмельничанам 13:49 Народні депутати з Хмельниччини мають 168 помічників. У Гереги найбільше 13:07 Смертельна ДТП у Хмельницькому районі: 36-річний водій в'їхав у дерево і загинув 12:47 Пішла на дачу і не повернулась. У Хмельницькому шукають 70-річну жінку photo_camera 11:53 У Нетішині розмістять модульне містечко для працівників Запорізької АЕС photo_camera 11:12 У Лезневому зупинили водія під наркотиками photo_camera 10:04 5 років тюрми дали хмельничанину, який обкрадав підвали й підсобки багатоповерхівок 09:25 24 квітня на трьох вулицях і провулку в Хмельницькому не буде води
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up