Точка зору: Якісна освіта - запорука успішного майбутнього

Точка зору: Якісна освіта - запорука успішного майбутнього
tvoemisto.tv

У новий навчальний рік Україна входить з урізаним бюджетом. Цього року фінансування освіти скоротилося приблизно на третину. 

Не дивлячись на велику кількість ВУЗів, якість освіти є низькою у порівнянні з нашими європейськими сусідами. Причин цьому чимало: застаріла матеріальна база,  низька заробітна плата викладачів, корупція. Разом з тим, вища освіта далеко не всім по кишені, а мізерну стипендію отримують всього 2% студентів. Нині система освіти просто руйнується. В недалекому майбутньому молодь буде позбавлена можливості здобути хорошу спеціальність і, відповідно, влаштуватися на високооплачувану роботу.  Цими проблемами переймаються активісти ОПОЗИЦІЙНОГО БЛОКУ. Сергій Пономарьов переконаний: влада навмисно хоче виростити малоосвічених людей, адже ними легше керувати. Якщо уряд запровадить платну магістратуру, яка нині вважається  повною вищою освітою, багато дітей не матимуть змоги закінчити навчання. ОПОЗИЦІЙНИЙ БЛОК виступає проти такої політики, адже тільки в освіченої нації є майбутнє. Взагалі, проблеми у нашій державі починаються ще зі шкільної лави. Малокомплектні школи закривають, а транспорту для підвозу учнів у сусідні населені пункти катастрофічно не вистачає.

Крім того, влада не може забезпечити усіх дітей безкоштовними підручниками. В бюджеті 2016 року на ці потреби передбачено 38 млн. грн. Для порівняння, у 2013 році сума була 243 млн.грн. на усі навчальні заклади країни. Витрати на книжки ляжуть на плечі батьків, яким збори школярика до першого дзвоника й без того «влітає» в чималу копійку. Сергій Пономарьов до прикладу наводить не хитрі підрахунки. Шкільна форма, взуття, канцтовари і тому подібне потягне не менше 6 тисяч гривень, а це більше 4 мінімальних зарплат. В ОПОЗИЦІЙНОМУ БЛОЦІ вважають, що прямий обов’язок влади - підтримати батьків. У поточному році політична сила зареєструвала законопроект, який передбачає виділення додаткових 98 мільярдів гривень на соціальні потреби. Це субвенція місцевим бюджетам на виплату допомоги родинам з дітьми, інвалідам, малозабезпеченим сім’ям, фінансування дитячо-юнацьких шкіл, збільшення витрат  на оздоровлення та освіту молодого покоління.  Навчання в Україні має бути безкоштовним, адже влада може забезпечити учнів і підручниками, і харчуванням, каже Олександр Пономарьов. Крім того, потрібно повернути фінансування ПТУ, адже нині робочі спеціальності вкрай необхідні. Кваліфіковані спеціалісти - запорука розвитку економіки. ОПОЗИЦІЙНИЙ БЛОК також виступає за належне утримання спортивних шкіл, аби діти могли мати належний фізичний розвиток. Загалом, у політичної сили є цілий комплекс заходів. Вже на першому етапі активісти пропонують внести корективи у фінансування галузі, аби у майбутньому повернути дітям щасливе дитинство. 

 

політика

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
19:24 У Хмельницькому 30-річний чоловік побив двох школярів 18:27 Військових запрошують на «бакототерапію»: що це за проєкт photo_camera 17:34 У Хмельницькому можна обмінятися кімнатними рослинами. Як це працює? 16:25 Експосадовицю обласної служби у справах дітей судили за вимагання хабаря Від читача 16:19 Хмельницький драмтеатр у лонглісті Всеукраїнського Фестивалю-Премії «ГРА» 15:44 Поліграф для хмельницьких чиновників. Скільки посадовців пройшли перевірку? 15:08 Скорочення вишів на Хмельниччині. Скільки є зараз та яких може не стати 14:48 Був зниклим безвісти з минулого літа. «На щиті» повертається військовий Андрій Ковалевський 14:06 Зростає захворюваність на кашлюк: що потрібно знати хмельничанам 13:49 Народні депутати з Хмельниччини мають 168 помічників. У Гереги найбільше 13:07 Смертельна ДТП у Хмельницькому районі: 36-річний водій в'їхав у дерево і загинув 12:47 Пішла на дачу і не повернулась. У Хмельницькому шукають 70-річну жінку photo_camera 11:53 У Нетішині розмістять модульне містечко для працівників Запорізької АЕС photo_camera 11:12 У Лезневому зупинили водія під наркотиками photo_camera 10:04 5 років тюрми дали хмельничанину, який обкрадав підвали й підсобки багатоповерхівок 09:25 24 квітня на трьох вулицях і провулку в Хмельницькому не буде води
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up