Життєва позиція: Курс на європейську та євроатлантичну інтеграцію є незмінним завданням нового Уряду - Петро Порошенко

Життєва позиція: Курс на європейську та євроатлантичну інтеграцію є незмінним завданням нового Уряду - Петро Порошенко
Президент України Петро Порошенко зазначив, що перед новим Урядом стоять масштабні завдання в проведенні реформ.

«З цієї високої трибуни хочу послати меседж країні і всьому світу. Новий уряд, як і попередній, буде неухильно проводити курс на європейську та євроатлантичну інтеграцію, реформи і глибоку внутрішню європеїзацію України. Жодна кома не змінюється в документах, що визначають основи зовнішньої і внутрішньої політики», - заявив Петро Порошенко, виступаючи у Верховній Раді під час розгляду питання про призначення Прем'єр-міністра і нового складу Уряду.

За словами президента, поява в структурі уряду посади віце-прем'єра, відповідального за європейську і євроатлантичну інтеграцію, «це не тільки символічний жест, а практичний крок до того, щоб всі наші урядові рішення наводилися до спільного європейського знаменника».

Угода про політичну асоціацію та всеосяжної і поглибленої зони вільної торгівлі для кожного міністра - такої ж ваги настільний документ, як і Конституція, коаліційна угода, програма дій Уряду, зазначив Глава держави. Продовження співпраці з МВФ та іншими міжнародними кредитними організаціями, що забезпечує дієву фінансову підтримку українських реформ, є безальтернативним.

Президент підкреслив, що від нового уряду очікує того ж, що і все суспільство - зростання економіки і добробуту людей. Від стратегії виживання, цілком виправданою в 2014-15 роках, слід переходити до стратегії прискореного розвитку. «Це завдання виявиться нам під силу, тільки за умови, що Уряд доб'ється істотного поліпшення інвестиційного клімату», - сказав Глава держави.

За словами Президента, ключовим елементом покращення інвестиційного клімату є боротьба з корупцією. Вже створено ряд принципово нових інститутів, зокрема, Національне антикорупційне бюро, Спеціалізована антикорупційна прокуратура, Національне агентство з попередження корупції, нагадав глава держави.

У той же час, Петро Порошенко підкреслив, що функція уряду в питанні боротьби з корупцією значно ширше. «Воно повинно приймати такі рішення, які знищують будь-який грунт для корупції. Йдеться про прозору і висококонкурентну приватизацію; прозоре управління державними підприємствами, тема, яка вже стала притчею во язицех; розширення обсягу електронних закупівель; дієву мотивацію праці державних службовців, які вже починають працювати за новим законом», - зазначив Президент.

Глава держави підкреслив, що Національна рада реформ продовжує залишатися майданчиком для узгодження проектів реформ, і вже через тиждень-два очікує його перезапуску.

Серед пріоритетних завдань Уряду Президент назвав поліпшення умов для бізнесу і питання дерегуляції: «Простір для позитивних змін у відносинах між платниками податків і тими, хто їх збирає - безмежний».

Глава Української держави подякував за позицію народних депутатів, які забезпечили створення нової коаліції: «У нас буде політично відповідальний Уряд, і цю відповідальність погодилися нести дві політичні сили, які утворили нову коаліцію, і позафракційні депутати, які приєдналися до її складу, або залишилися в її складі».

Президент зазначив, що коаліція запропонувала внести кандидатуру Володимира Гройсмана на посаду Прем'єр-міністра України. «Володимир Гройсман - політик нового покоління. Напевно він стане наймолодшим Прем'єр-міністром в історії України. Незважаючи на це, Володимир Борисович вже має за плечима великий управлінський досвід: один з кращих мерів обласних центрів з рекордним рівнем підтримки серед городян; топ-менеджер реформи з децентралізації на посаді віце-прем'єра і міністра регіонального розвитку», - сказав Президент.

Петро Порошенко повідомив, що в рамках своїх конституційних повноважень, пропонує Степана Півторака і Павла Клімкіна відповідно на посади Міністра оборони та Міністра закордонних справ. «Цей військово-дипломатичне тандем довів свою ефективність в побудові ефективної системи національної безпеки і оборони України. Адже саме на Президентові лежить відповідальність за національну безпеку і оборону і за зовнішню політику», - підкреслив Глава держави.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
19:24 У Хмельницькому 30-річний чоловік побив двох школярів 18:27 Військових запрошують на «бакототерапію»: що це за проєкт photo_camera 17:34 У Хмельницькому можна обмінятися кімнатними рослинами. Як це працює? 16:25 Експосадовицю обласної служби у справах дітей судили за вимагання хабаря Від читача 16:19 Хмельницький драмтеатр у лонглісті Всеукраїнського Фестивалю-Премії «ГРА» 15:44 Поліграф для хмельницьких чиновників. Скільки посадовців пройшли перевірку? 15:08 Скорочення вишів на Хмельниччині. Скільки є зараз та яких може не стати 14:48 Був зниклим безвісти з минулого літа. «На щиті» повертається військовий Андрій Ковалевський 14:06 Зростає захворюваність на кашлюк: що потрібно знати хмельничанам 13:49 Народні депутати з Хмельниччини мають 168 помічників. У Гереги найбільше 13:07 Смертельна ДТП у Хмельницькому районі: 36-річний водій в'їхав у дерево і загинув 12:47 Пішла на дачу і не повернулась. У Хмельницькому шукають 70-річну жінку photo_camera 11:53 У Нетішині розмістять модульне містечко для працівників Запорізької АЕС photo_camera 11:12 У Лезневому зупинили водія під наркотиками photo_camera 10:04 5 років тюрми дали хмельничанину, який обкрадав підвали й підсобки багатоповерхівок 09:25 24 квітня на трьох вулицях і провулку в Хмельницькому не буде води
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up