Чим IP-відеокамери краще за аналогові (Новини компаній)

Чим IP-відеокамери краще за аналогові (Новини компаній)

Які камери кращі — цифрові та аналогові? Сьогодні відповісти на це питання вже не так просто, як 10–12 років тому. Сучасні моделі з підтримкою нових форматів HDCVI та HDTVI давно наздогнали IP-пристрої як за рівнем деталізації зображення (підтримка 4K), так й за дальністю передання відео (500 метрів). Експерти інтернет-магазину Bezpeka-Shop розповіли хмельничанам, які переваги залишилися в IP-камер у 2021 році.

Можливість прямого під'єднання до мережі без «посередників»

Для організації IP-відеоспостереження досить купити 2–3 мережеві камери та об'єднати їх в локальну мережу через під'єднаний до інтернету маршрутизатор. Система може повноцінно працювати навіть без відеореєстратора та ПК. 

Пристрої почнуть передавати відео в мережу по протоколах «сімейства» TCP/IP відразу після виконання нескладних процедур під'єднання та налаштування. Вбудовані програми замінять комп'ютерне програмне забезпечення, а «вшитий» web-сервер забезпечить віддалений доступ до зображення з будь-якого комп'ютера або смартфона. Функції записувального пристрою виконає карта пам'яті та хмарний сервіс. 

Аналогові камери не вийде об'єднати в систему та під'єднати до інтернету тільки за допомогою маршрутизатора. Для цих цілей знадобиться додатковий «посередник» — комп'ютер або мережевий/гібридний відеореєстратор, який записуватиме відео та передаватиме зображення в мережу. До комп'ютера камери під'єднуються через IP-конвертер, який перетворює аналоговий сигнал на цифровий для передавання мережею.

Важливо: аналогові камери коштують дешевше за IP-моделі, оскільки оснащуються простішою «начинкою». Але аналогова система відеоспостереження може обійтися дорожче за цифрову, оскільки, крім камер, міститиме додаткові компоненти. Порівняти вартість обладнання можна на сайті інтернет-магазину систем безпеки: https://www.bezpeka-shop.com/.

Вбудоване програмне забезпечення

Будь-яка мережева відеокамера несе на «борту» мінікомп'ютер з процесором обробки сигналу, ОЗП, флешпам'яттю й web-сервером. Вбудований комп'ютер керується операційною системою (зазвичай Linux), до складу якої входить різне службове ПЗ для поліпшення якості зображення. 

Просунуті «інтелектуальні» пристрої підтримують функції відеоаналітики. У цих моделях процесор обробки сигналу додатково аналізує картинку, використовуючи різні алгоритми. Наприклад, для виявлення руху процесор порівнює сусідні кадри та визначає різницю між кількістю пікселів.

Розумна IP-камера виконує багато завдань відеоаналітики на апаратному рівні — без участі зовнішнього програмного забезпечення. Вбудовані утиліти істотно знижують навантаження на відеосервери та відеореєстратори із зовнішнім програмним забезпеченням.

До уваги: багато IP-камер підтримують кілька «розумних» функцій. Серед них: детекція руху та перетину лінії, розпізнавання облич і автомобільних номерів, стеження за об'єктом і детекція черги. Просунуті аналогові камери HDCVI та HDCTVI «вміють» реагувати на рух, але основні функції відеоаналітики виконують під'єднані до них гібридні XVR-відеореєстратори.

Організація мобільних систем відеоспостереження 

Аналогова камера — проводове обладнання. Будь-яка модель під'єднується до відеореєстратора за допомогою коаксіального кабелю, яким передаються сигнали відео та аудіо, напруга живлення (за технологією PoC), і керівні сигнали PTZ. Кабельні лінії «прив'язують» систему до одного місця. 

Цифрові відеокамери можуть приєднуватися до маршрутизатора як за допомогою кабелів кручена пара, так і повітрям (Wi-Fi, 3G / 4G). Моделі з вбудованими модулями 4G передають сигнал на великі відстані, тому нерідко використовуються для організації відеоспостереження на мобільних об'єктах. Компактні купольні IP-пристрої часто використовуються в транспорті, наприклад, в автобусах, таксі та вагонах електропоїздів.

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
15:02 Йому було 24: загинув доброволець з Хмельницького Тарас Мельник photo_camera 14:38 Графік стоянок екобуса в квітні: що й куди приносити хмельничанам 14:03 Військові силою затримали чоловіка в Хмельницькому. Що про це каже адвокат 13:42 350 тисяч за електроенергію стягнув хмельницький суд з двох жителів будинку Від читача 15:03 Хмельницькі кардіологи провели майстер-клас у м.Нетішин 13:00 На Хмельниччині п’яний водій автобуса в’їхав у стовп і втік. Його оштрафували 12:11 Через ворожу атаку на Хмельниччині постраждали шість будинків, – ОВА 11:09 Шквальний вітер на Хмельниччині: є аварійні відключення світла 10:19 На сусідній Вінниччині «шахед» впав біля будинку і здетонував, – ДСНС 09:02 Масована атака на Україну: над Хмельниччиною збили три ворожі цілі 21:11 Напав з ножем на перехожого на залізничому вокзалі: у Шепетівці судитимуть бандита 21:03 Новий депутат облради з мільйонами «в заначці»: хто такий Ілля Логін 20:33 За побиття дитини судили маму з Хмельниччини 19:45 Хмельницький попрощався з двома воїнами: Олегом Попелем та Юрієм Броварним 19:10 Обрізка дерев: чому скаржаться хмельничани і що кажуть екологи photo_camera 18:28 Гостювання сина в матері закінчилось трагедією на Хмельниччині: деталі справи 17:41 Працівниця банку на Хмельниччині привласнювала допомогу родичам загиблих воїнів 17:03 У Хмельницькому пенсіонеру стало погано біля річки: його врятували патрульні 16:29 Погіршення погоди та обстріли: на Хмельниччині прогнозують погодинні відключення світла 16:16 Торгова марка SvitloSteli: Нове слово у світі натяжних стель і освітлення (новини компаній)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up