У Хмельницькому активістам знадобився день, аби створити патріотичний міст

У Хмельницькому активістам знадобився день, аби створити патріотичний міст
Міст через Південний Буг по вул. М. Рибалка, у Хмельницькому, став ще більш патріотичним. Його розфарбовували у жовто-блакитні кольори.

- Ідея з’явилася, як то кажуть ні звідки, десь близько опівночі. Роздумував над тим, як за  останні 5 років навмисно роз’єднали наш народ . Захотілось зробити щось, хоча б маленьке, щоб нас знову поєднало!» - організатор акції, Олександр Кувшинов.

Відео дня

Акція розпочалась, як і планували, о 9:30 ранку. Не дивлячись на прохолодну погоду бажаючих допомогти виявилось досить багато. Для початку міст підготували до фарбування: помили, почистили щіточками, не знімаючи попередній шар фарби, щоб не пошкодити саму поверхню.

Далі розпочали фарбувати, спершу синя фарба, далі – жовта.

- Для мене це перший досвід в організації таких акцій. Ніколи подібним ще не займався, ні у школі, ні в університеті, - ділиться з нами організатор - отримую величезне задоволення як від роботи, так і від спілкування. Сьогодні вихідний, люди могли відпочити, довше поспати, але, тим не менше, вони тут. Це багато що означає!

Сигналили водії, підтримували пішоходи, дуже багато небайдужих людей. У всіх піднесений та гарний настрій. Щоб не сумувати, співали Державний Гімн України.

- Про ініціативу фарбування дізнався через соціальні мережі. Бачив фото акцій з інших міст, як на мене, то це чудова ідея! Перераховував кошти, допомагав чим міг, а тепер прийшов і пофарбувати, - ділиться з нами студент, Григорій Валуйко.

Інформацію про акцію розповсюджували виключно через соціальні мережі. Згодом були статті на сайтах та в газетах міста. Попередньо акцію планували на суботу, 7 червня, але її перенесли, тому що не вистачало коштів.

- На початку акції людей було більше, приходили та приносили хто, що міг: пластикові пляшки, кісточки для фарбування, ганчірки, газети під фарбу, захисні рукавиці…. Та у багатьох людей були нагальні справи, тому допомагали і йшли. Більше, звісно, молоді, студентів та школярів, а старші люди, здебільшого, допомагали грошима. Приходили зовсім маленькі дітки з батьками, їм дуже сподобалось допомагати! - говорить Олександр. – Звісно, зверталися по допомогу до хмельницьких меценатів. Деякі допомогли, а деякі відмовили.

Загальна сума, яку вдалось зібрати майже за три тижні склала дві тисячі гривень. За ці кошти придбали понад тридцять літрів фарби та засоби, якими відчищали поверхню перед фарбуванням.

- Нам дуже подобається тут бути, хочемо і надалі допомагати робити наше місто жовто-блакитним! - кажуть школярки Настя та Олександра. Юні подруги дізнались про акцію від батьків. Живуть неподалік тому і вирішили з користю провести свої канікули.

Акцію планують продовжувати.

- Об’єкти для фарбування є (міст по вул. Кам’янецькій та Трудовій, новий міст через Південний Буг), люди та бажання працювати також є, питання лише у грошах, – зазначає Олександр Кувшинов.

- Ми тут цілий день, з 9 ранку та до 18 вечора і зовсім не втомились. Навіть погода не зіпсувала наш настрій. До речі, щойно ми завершили фарбувати, вийшло сонце – це гарний знак! День дуже насичений та позитивний, море вражень та позитиву, нових друзів та натхнення на подальші патріотичні подвиги! - підсумовує студент-активіст, Максим Мужичук.

Нагадаємо, що міст вже був прикрашений активістами Хмельницького 6 квітня, блакитними та жовтими стрічками під час подібної акції. Але з часом стрічки вицвіли та обтріпалися, тож їх зрізали. На фарбуванні були присутні як учасники попередньої акції, зокрема: Максим Мужичук та Григорій Валуйко, так і безпосередньо її організатор – Альона Береза.

- Цей малюнок означає, що МИ ЄДИНІ, а Україна – це наша сім’я. Коли двоє – це маленька сім’я, а якщо троє – велика. Ми ще поки маленька, але будемо рости!» - кажуть, жартуючи, активісти.

- Нам дуже подобається, що міст став таким патріотичним! На жаль, про акцію не знали… Але надалі обов’язково будемо долучатись, - діляться враженнями перехожі, студентки ХНУ Альона та Христина.

Анастасія КОЗАК

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (13)
  • Anonymous

    Читать всем!!! http://eizvestia.com/print/?printajax=4365614
  • Anonymous

    чим займемося?
  • Anonymous

    Та який наголос? Які кісточки? Пензлики - і для художників, і для звичайного фарбування. Люди, схаменіться, хоч трішки вивчіть українську мову. Вона ж наша, рідна. Чому поляки знають польську, англійці - англійську, французи - французьку, а українці - ніякої? Соромно, кісточки...
  • Anonymous

    Не мій коментар
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
10:32 Середня пенсія на Хмельниччині – 4 870 гривень, – ПФУ 09:40 П’яний водій на смерть збив хмельничанина і тікав з місця події 09:21 На Львівському шосе 25 квітня не буде води 19:24 У Хмельницькому 30-річний чоловік побив двох школярів Від читача 16:19 Хмельницький драмтеатр у лонглісті Всеукраїнського Фестивалю-Премії «ГРА» 18:27 Військових запрошують на «бакототерапію»: що це за проєкт photo_camera 17:34 У Хмельницькому можна обмінятися кімнатними рослинами. Як це працює? 16:25 Експосадовицю обласної служби у справах дітей судили за вимагання хабаря 15:44 Поліграф для хмельницьких чиновників. Скільки посадовців пройшли перевірку? 15:08 Скорочення вишів на Хмельниччині. Скільки є зараз та яких може не стати 14:48 Був зниклим безвісти з минулого літа. «На щиті» повертається військовий Андрій Ковалевський 14:06 Зростає захворюваність на кашлюк: що потрібно знати хмельничанам 13:49 Народні депутати з Хмельниччини мають 168 помічників. У Гереги найбільше 13:07 Смертельна ДТП у Хмельницькому районі: 36-річний водій в'їхав у дерево і загинув 12:47 Пішла на дачу і не повернулась. У Хмельницькому шукають 70-річну жінку photo_camera 11:53 У Нетішині розмістять модульне містечко для працівників Запорізької АЕС photo_camera 11:12 У Лезневому зупинили водія під наркотиками photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up