Все, що потрібно знати про атомайзери (новини компаній)

Одноразки — пройдений етап. Бажаєте перейти на вейпи, що обслуговуються? Отже, потрібно добре розібратися з комплектуючими. Пропонуємо хмельничанам міні-гайд по атомайзерах.

Саме ця деталь перетворює жижку на смачну пару, а значить, розуміти, як вона влаштована та за яким принципом працює, вкрай необхідно кожному серйозному вейперу.

З чого складається парогенератор

Існує кілька видів атомів, але влаштовані вони, незважаючи на відмінності, за одним принципом:

  1. Металевий корпус. Його форма, колір та дизайн можуть бути будь-якими, оформлення залежить від виробника.
  2. Нагрівальний елемент. Якщо девайс не обслуговується, це змінний випарник. В іншому випадку — спіраль із дроту.
  3. Мундштук або трубка для виходу пари. Можливий у двох варіаціях: короткий, але широкий, розрахований на затяжку кальянного типу; довгий, але вузький — на сигаретну.
  4. Резервуар для курильної рідини об'ємом від 2 до 5 мл.
  5. Конектор, який забезпечує з'єднання з батареєю.

Далі розглянемо, чим відрізняються моделі атомайзерів. Якщо плануєте купити 

бак для вейпа в інтернет-магазині, наступна інформація стане в пригоді. 

Які атомайзери представлені на ринку

Ось класичні варіації:

  1. Бакомайзери, RTA або просто баки. Практичні, прості в обслуговуванні. Головна відмінність — доволі місткий резервуар для жижки, що робить їх оптимальним варіантом для паріння на ходу й виключає необхідність частої перезаправки. 
  2. Дріп-атомайзери, RDA, в народі — дріпки. Це вибір гурманів, які понад усе цінують смак і готові терпіти деякі незручності. Замість повноцінного резервуара для рідини тут лише невеликий відсік, тому перезаправляти девайс доводиться часто. Однієї порції жижки вистачає на 10 затяжок. Досвідчені вейпери кажуть, що воно того варте. 
  3. RDTA, бакодрипка. Як зрозуміло з назви, це гібридна конструкція, що поєднує в собі кращі риси обох попередніх варіантів. Тут і висока виробнича потужність для передачі смаку, і більш об'ємний резервуар, ніж у дрипки. Щоб опанувати цей бак, треба мати певний досвід вейпінгу. У просунутих користувачів проблем бути не повинно. 

Існують ще два варіанти — кліромайзери та танкомайзери, але вони менш практичні, тому не такі популярні.

На що звернути увагу при виборі парогенератора

Якість атомайзера, а разом з тим і задоволення, яке ви отримаєте від вейпінгу, залежить від кількох факторів:

  1. Ємність резервуара для рідини. Любителям тугої сигаретної затяжки, для якої треба мало рідини, підійде бак на 2–3 мл. Поціновувачам пишних клубів пари знадобиться ємність від 4 мл. Любите кальянну затяжку — обирайте цей варіант. 
  2. Обдув. Верхній притаманний «непроливайкам», вейпам, захищеним від протікання. Проте користувачі скаржаться, що передача смаку в цьому випадку не надто гарна. Нижній краще передає смак, але іноді трапляється витік рідини. 
  3. Можливість обслуговування. Якщо вона передбачена, парогенератор має контактні стійки, на які встановлюються спіралі з дроту (можна купити або зробити самостійно), намотується вата. З одного боку, варто експериментувати, з іншого — на це потрібен час. Якщо модель не обслуговується, то знадобиться періодично міняти випарник. 

Та головний критерій вибору — це сумісність із вашим вейпом (оцінюють розмір посадки, діаметр, матеріал корпуса). 

Купуйте атомайзери у перевірених продавців. Хороші вейп шопи не тільки мають гарний асортимент, а й надають розгорнуті консультації. Якщо виникнуть питання, продавець допоможе розібратися з усіма нюансами.

keyboard_arrow_up