Хмельниччина увійшла до п’ятірки лідерів децентралізації

Хмельниччина увійшла до п’ятірки лідерів децентралізації
  • У Міністерстві регіонального розвитку підвели підсумки децентралізації за минулий місяць.
  • До п'ятірки лідерів рейтингу областей щодо формування об'єднаних  територіальних громад увійшли: Хмельницька, Житомирська, Чернігівська, Волинська, Дніпропетровська області.

У Мінрегіон підвели підсумки децентралізації за минулий місяць. Про це на своїй сторінці у Фейсбук повідомив віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко.

Так, перша п’ятірка у рейтингу областей щодо формування об'єднаних  територіальних громад виглядає так: Хмельницька, Житомирська, Чернігівська, Волинська, Дніпропетровська області.

У міністерстві зазначили, що в регіонах спостерігається економічний приріст. В порівнянні з минулим роком він склав  +29,8%. Власні доходи місцевих бюджетів територіальних громад  зросли в 1,8 рази.

Відео дня

Геннадій Зубко наголосив, що помітні зміни мають й у сфері освіти.  У порівнянні з минулим місяцем в Україні на 26 опорних шкіл стало більше. Тепер їх налічується 441, з яких 135 створено в об’єднаних територіальних громадах. 

Набирає темпів і такий інструмент розвитку як співробітництво територіальних громад. За попередній місяць близько 30 громад уклали 9 договорів про співробітництво.

Всього в Україні укладено 104 договори про співробітництво, сторонами яких є 487 громад. Сфери, в яких вони об’єднали зусилля – ЖКГ, благоустрій, пожежна безпека, освіта, охорона здоров’я, соціальне забезпечення. 
Громади впевнено вирішують питання організації надання на своїй території адміністративних послуг. 
 

Коментарі (4)
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
14:11 На Хмельниччині завершили сівбу цукрового буряка: скільки посіяли 13:22 На Хмельниччині рятувальники дістали кота із колодязя (ВІДЕО) 12:29 У Хмельницькому відбудеться забіг на підтримку «Сталевого кордону» 11:37 Працівники колонії на Хмельниччині знайшли «сюрприз» в помідорах Від читача 11:45 Підприємствам теплопостачання продовжили режим ПСО 10:46 Розстріл поліцейських у сусідній Вінничині: поліція шукає нападників 09:58 На Хмельниччині за добу сталось три пожежі: що горіло 09:13 На Хмельниччині з 2022 року затримали 86 нелегалів з росії: що з ними зробили 21:02 На Хмельниччині запрацював регіональний офіс “Зроблено в Україні”: мета проєкту 20:26 Команда хмельницьких архітекторів перемогла у конкурсі на меморіал Героїв у Львові (ФОТО) 19:23 У Хмельницькому будинок культури незаконно перебував у приватній власності, – прокуратура 18:37 На Хмельниччині засудили 18-річну дівчину, яка займалася шахрайством в інтернеті 18:06 На Хмельниччині будують 4 індустріальні парки: для чого це потрібно 17:33 У Хмельницькому попрощалися із захисником Олександром Перцем 17:01 Заморозки та вітер: прогноз погоди на вихідні на Хмельниччині 16:34 Хмельничанка Дар’я створює для загиблих вічні букети. Найбільший зробила для полеглого чоловіка photo_camera 16:02 На Хмельниччині ексдиректор відшкодує 330 тисяч за незаконне звільнення працівників 15:19 Аварія з чотирма травмованими: на Шепетівщині судитимуть винуватця 14:51 Безкоштовні квартири від міськради. Звідки беруться та хто отримує
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up