Військові пенсіонери-підприємці судяться з Пенсійним

Військові пенсіонери-підприємці судяться з Пенсійним
Військові пенсіонери не мають право на пільгу зі сплати єдиного внеску, адже вони є пенсіонерами за вислугу років, а не за віком. Підприємці цієї категорії жаліються, що змушені сплачувати в Пенсійний фонд, вже будучи пенсіонерами.

У Хмельницькому 15 600 підприємців знаходиться на спрощеній системі оподаткування. З них 2850 підприємців звільнені від сплати єдиного внеску. Це стосується лише інвалідів та пенсіонерів по віку. 

Після набрання чинності нового Податкового кодексу особи, які обрали спрощену систему оподаткування, звільняються від сплати за себе єдиного внеску, якщо вони є пенсіонерами за віком або інвалідами та отримують відповідно до закону пенсію або соціальну допомогу. Вони можуть сплачувати єдиний внесок тільки за власним бажанням. Звісно, таких бажаючих нема, натомість є незадоволені. Ті, хто не досягли пенсійного віку, але отримують пенсію за вислугою років, повинні сплачувати, пояснюють у Пенсійному фонді.

- Військові пенсіонери часто жаліються, що змушені платити, - каже начальник управління Пенсійного фонду у Хмельницькому Любов Мудра. –  Але з них же не просто беруть єдиний внесок, для цього є законодавча база. Справи доходять до суду. 

Відео дня
> У Пенсійному фонді кажуть, що військові свідомо не платять і оскаржують вимоги, які їм висувають. Та це стосується багатьох підприємців, які ухиляються від оплати. Як правило, всіх боржників спочатку перевіряють на наявність пенсії. Якщо підприємець її має, то з неї і стягуватимуть борг. Якщо ж ні – з неплатником розбирається виконавча служба. 

- Щоквартала заборгованість складає близько трьох мільйонів гривень, - каже начальник управління. – З усіма боржниками намагаємося поспілкуватися та попередити про наслідки. 

 

Коментарі (1)
  • Anonymous

    с*ки! Вже не знаєте на чому нажертися! пенсіонери, вагітні...скоро за дітей податки платити будемо. навіщо тоді людині давати пенсійне посвідчення і називати її пенсіонером, якщо ваше відомство має діло до тих, хто вам платив протягом років праці, а вийшовши на відпочинок - знову повинен вивертати кишені?! Коли вже нажеретеся, свині?!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
10:01 На Хмельниччині затримали водія, який перевозив тисячу пачок контрафактних сигарет 09:02 Сьогодні, 26 квітня – річниця аварії на Чорнобильській АЕС 21:17 Суд конфіскував у росіянки успадковану землю на Хмельниччині 20:45 На Хмельниччині попрощались з шістьма захисниками: імена Від читача 17:01 ЯКЩО ТИ НЕ МОЖЕШ ДОНАТИТИ СВОЇМИ СИЛАМИ АБО ФІНАНСАМИ, ТО МИ МОЖЕШ ДОНАТИТИ СВІЙ ЧАС! 20:01 На Хмельниччині суд повернув водосховище громаді з приватних рук 19:15 У Хмельницькій міськраді провели чергове засідання виконкому: основні рішення 18:22 На Хмельниччині повторно виставили на аукціон Нігинський кар’єр 17:36 На Хмельниччині двоє браконьєрів наловили риби на кримінал 16:49 Двоє мешканців Хмельниччини постануть перед судом за жорстоке вбивство 15:59 Жителька Хмельниччини, яка відзначила 100-річчя, розповіла про секрет довголіття 15:15 На Хмельниччині суд оштрафував члена ВЛК за хабарництво 14:38 У Хмельницькому попрощались із 31-річним військовим Романом Бочковським photo_camera 14:14 На Кам'янеччині затримали чоловіка, який встромив ножа у груди свого сина 13:46 Рекрутинговий пункт ЗСУ на Хмельниччині: що це таке і як працює 13:16 Алкоголю в 15 разів більше норми: на Шепетівщині водія притягнули до відповідальності 12:31 Шахрайство на криптовалюті: історія хмельничанки, яка хотіла навчитися заробляти 12:07 Коли у школах Хмельницького розпочнуться літні канікули 11:58 Валюти дорожчають. Курси в обмінниках та банках Хмельницького (ІНФОГРАФІКА) 11:32 На Хмельниччині п’яний чоловік стріляв у патрульних photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up