Хмельниччина продовжує приймати переселенців з зони АТО та Криму

Хмельниччина продовжує приймати переселенців з зони АТО та Криму
Люди, які змушені були покинути свої домівки потребують підтримки мешканців нашої області, які мають можливість надати в тимчасове користування свої помешкання

11 червня в Хмельницькому був створений регіональний штаб з питань, пов’язаних із соціальним забезпеченням громадян України, які переміщуються з тимчасово окупованої території та районів проведення антитерористичної операції. До регіонального штабу залучено представників місцевих органів влади, підприємств, установ та організацій, волонтери, благодійний фонд Руслани Лижичко та «Карітас». Вже проведено три засідання штабу, в тому числі прийнято участь у двох відеоконференціях із державним штабом.

-На території області вже прийнято та розселено 343 сім’ї, це 757 громадян, -розповідає заступник начальника головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій в Хмельницькій області Віктор Кривий. - З них 476 із Автономної республіки Крим та міста Севастополя, а також  281 громадянин з Донецької та Луганської області. В нас визначені об’єкти, в яких є можливості для розміщення тимчасових переселенців. На сьогоднішній день до розміщення підготовлено 644 таких місця. Там є ліжка, побутові кімнати. ..Також, нам подали інформацію про можливість розміщення переселенців в школах-інтернатах - 655 чоловік. А управління охорони здоров’я надало пропозицію по районним лікарням та сільським лікарням-амбулаторіям де теж можна розмістити близько 300 людей. Об’єкти для проживання переселенців щоденно уточнюються, тому що багато людей звертаються до нас і розповідають, що можуть надати власні помешкання, тому їх кількість зростає. Задіяна вся область, в основному - це об’єкти соціальної сфери.

Чи телефонують з зони АТО й одразу повідомляють, що їдуть?

Відео дня

-Поки що таких випадків не було, щоб напряму телефонували. По прибуттю телефонують. В нашу область прибувають в основному біженці до родичів, а далі вже ми розміщуємо.

Чи правда, що переселенці не надто хочуть розміщуватися у селах, а надають перевагу обласному центру?

-Я на сьогоднішній день не стикався з таким, щоб категорично казали тільки місто і все. В мене є відомості, що просять ділянки під забудову, щоб їм виділили  поблизу міста Хмельницького. Конкретно люди хочуть безпечно проживати, і я не думаю, що тільки в Хмельницькому. Питання заключається в робочих місцях, ми розуміємо, що в обласному центрі є більше можливостей працевлаштуватися. Нажаль в селах з працевлаштуванням трішки важче…

Я б хотів звернутися до мешканців Хмельницької області, які мають можливість надати в тимчасове використання свої помешкання чи взяти на квартиру людей, які прибувають. Якщо Ви маєте таку можливість звертайтеся до регіонального штабу і надавайте свої пропозиції, ми будемо щиро вдячні. На рівні держави зараз вирішується питання, щодо надання повернень цим людям, які надають житло, щоб можна було компенсувати їхні збитки.

Окрім номеру телефону 101 переселенці можуть звернутися до регіонального штабу 69-91-17 та 69-91-12, код міста Хмельницького (038-2). А також, до урядового контактного центру за номером телефону 65-90-80.

..

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (1)
  • Anonymous

    жінок та дітей я розумію, що треба прихитистити. А от їхні мужики нехай захищають схід
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
21:02 На Хмельниччині запрацював регіональний офіс “Зроблено в Україні”: мета проєкту 20:26 Команда хмельницьких архітекторів перемогла у конкурсі на меморіал Героїв у Львові (ФОТО) 19:23 У Хмельницькому будинок культури незаконно перебував у приватній власності, – прокуратура 18:37 На Хмельниччині засудили 18-річну дівчину, яка займалася шахрайством в інтернеті Від читача 11:45 Підприємствам теплопостачання продовжили режим ПСО 18:06 На Хмельниччині будують 4 індустріальні парки: для чого це потрібно 17:33 У Хмельницькому попрощалися із захисником Олександром Перцем 17:01 Заморозки та вітер: прогноз погоди на вихідні на Хмельниччині 16:34 Хмельничанка Дар’я створює для загиблих вічні букети. Найбільший зробила для полеглого чоловіка photo_camera 16:02 На Хмельниччині ексдиректор відшкодує 330 тисяч за незаконне звільнення працівників 15:19 Аварія з чотирма травмованими: на Шепетівщині судитимуть винуватця 14:51 Безкоштовні квартири від міськради. Звідки беруться та хто отримує 14:05 На Хмельниччині голову ВЛК спіймали на хабарі 13:12 Майже 120 тисяч гривень віддали аферистам мешканці Хмельниччини 12:24 На Хмельниччині чоловік наловив риби на 150 тисяч: в поліції відкрили провадження photo_camera 11:46 Сім’ям загиблих воїнів з Хмельницького району вручили нагороди: імена Героїв photo_camera 10:45 На авто хмельничанина впало дерево. Він відсудив в комунальників майже 80 тисяч 09:35 На Хмельниччині прощаються із військовим і начальником ТЦК Павлом Джигуном
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up