Хмельничани, не поспішайте за «теплими» кредитами! На компенсацію у держбюджеті немає коштів

Хмельничани, не поспішайте за «теплими» кредитами! На компенсацію у держбюджеті немає коштів

З 6 липня три державні банки «Ощадбанк», «Укргазбанк» та «Укрексімбанк»  припинили видачу кредитів на придбання енергоефективних матеріалів. Грошей в бюджеті вистачить лише на відшкодування тих, які оформили до 5 липня. 

Тарифи на «комуналку» зростають ледь не щомісяця. Віднедавна подорожчали газ та тепло. Хмельничани почали активно задумуватись про утеплення будинків, вікон та дверей, встановлення лічильників, а також заміну енергоємних котлів. Багато містян зацікавились так званими «теплими» кредитами, адже держава пообіцяла відшкодувати від 20 до 30% від суми кредиту, а субсидіантам - 70%. Та тішились українці лише трохи більше року. З 6 липня банки перестали видавати кредити на енергоефективні матеріали та обладнання, тому що коштів у держбюджеті на це нема. Кредитують лише на придбання "негазових" котлів.

- Ми зараз не видаємо кредити на утеплення та на придбання вікон і дверей, тому що за цим напрямком у держави закінчились гроші на відшкодування. Поки кредитуємо лише на придбання котлів. Якщо людина хоче взяти у кредит вікна або двері, то ми видаємо звичайний кредит за тими ж умовами, але без компенсації від держави, - пояснили «ВСІМ» у кредитному відділі «Ощадбанку».

На цей рік з державного бюджету передбачили 893,8 мільйонів гривень на відшкодування за "теплими" кредитами. Але Держенергоефективності компенсувало за програмою лише 386 мільйонів гривень, з яких 368,98 мільйонів гривень вішкодували тим, хто оформив "теплі" кредити саме на енергоефективні матеріали та обладнання. Решта коштів піде на компенсацію тих, хто оформив кредит до 5 липня.

Відео дня

В Агентстві пообіцяли, що проситимуть Уряд виділити додаткові кошти на відшкодування за кредитами. Відповідний проект рішення вони вже направило на погодження до Мінфіну та Мінекономрозвитку. Проте коли «розморозять» видачу «теплих» кредитів поки невідомо.

Тим часом на офіційному сайті Хмельницької ОДА з’являється інформація про те, скільки кредитів видали банки на утеплення у червні. Тим самим службовці закликають хмельничан і собі взяти «теплий» кредит. Жодного слова про те, що кредитів поки не оформляють, не написали. 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
20:45 Вважались зниклими безвісти. «На щиті» повернулись троє військових з Хмельниччини 19:51 Хмельничанин відсудив у сусідів кошти за затоплення квартири 19:02 Тепло повертається: прогноз погоди на вихідні на Хмельниччині 18:18 Пережила голод, війну та смерть синів: жительці Хмельницького виповнилось 105 років Від читача 11:02 Переваги працевлаштування осіб з інвалідністю для роботодавців 17:29 Восьмий день у Хмельницькому шукають 70-річну Галину Кудлу 16:59 Шахрай представився поліцейським і ошукав хмельничанку на 38 тисяч 16:26 У Хмельницькому перекриють рух вулицею у центрі міста 16:04 Скорочення Хмельницького обласного ліцею. Що про це відомо 15:33 Судитимуть жителя Кам'янеччини за зрізані три десятки дерев у «Подільських Товтрах» 15:00 Новий сезон ВСІМ Бізнес-ліги: склад учасників і календар матчів 14:45 Скандал навколо лікарні в Старокостянтинові: вимагають звільнити директорку 13:59 За вбивство чоловіка жителька Хмельниччини сяде на 9 років за ґрати 13:23 У Кам‘янці-Подільському автівка збила пенсіонерку на парковці 12:44 Судили 19-річного жителя Полтавщини, який приїхав до Хмельницького розкладати «закладки» 11:48 На будівництві в Дубовому обірвалася люлька з працівниками: продовження історії photo_camera 10:39 У Кам’янці відкрили туристичний сезон-2024: програма 10:01 На Хмельниччині затримали водія, який перевозив тисячу пачок контрафактних сигарет 09:02 Сьогодні, 26 квітня – річниця аварії на Чорнобильській АЕС
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up