У Кам’янці-Подільському «замінували» столярний цех

У Кам’янці-Подільському «замінували» столярний цех
Однак, як з’яусували правоохоронці, телефонні погрози підірвати будівлю виявились лише фейком. Адже жодних слідів вибухівки на території споруди не знайшли

Натомість працівники СБУ Хмельниччини та Нацполіції швидко знайшли телефонного «терориста». Кам’янчанин зізнався, що реальних намірів та можливостей щось підірвати не мав, а діяв у стані сильного алкогольного сп’яніння, що є обтяжуючою обставиною.

Тим не менш, за матеріалами СБУ, органами поліції відкрито кримінальне провадження за ознаками складу злочину, передбаченого ч.1 ст.259 (завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об’єктів власності) та оголошено про підозру.

Загалом у 2015 році в Хмельницькій області зафіксовано 5 анонімних повідомлень про мінування різних об’єктів. У 2016-му — 1. Всі вони розкриті. Автори виявлені правоохоронними органами буквально по гарячих слідах. Декому уже й винесені судові вироки. Із цієї кількості тільки один анонімний дзвінок про мінування школи зробила учениця. Інші «мінери» — дорослі.

Відео дня

В управління СБУ Хмельниччини нагадують, що жарти із «замінуванням» створюють багато незручностей для людей, відволікають правоохоронні органи від справжньої роботи, до того ж, завдають значних збитків казні. Один виїзд великої кількості спеціалістів обходиться державі у десятки тисяч гривень. Згідно із законодавством особа, яка вчинила неправдиве повідомлення, має відшкодувати державі ці кошти

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up