Відремонтовано унікальний музей

Відремонтовано унікальний музей
До 120-ї річниці від дня народження всесвітньо відомої поетеси Анни Ахматової було відремонтовано унікальний музей в селі Слобідка-Шелехівська Деражнянського району

В музеї зберігається багато рідкісних експонатів. Садиба, в якій він розміщується, колись належала тітці поетеси, і в дитинстві Анна Ахматова часто тут бувала. До того ж, тут прожила свої останні дні матір поетеси, у Слобідці-Шелехівській збереглася її могила.
На зовнішній та внутрішній ремонт садиби було витрачено близько 55 тисяч гривень. Крім того, було здійснено газифікацію музею, проведено реконструкцію системи його опалення та капітальний ремонт адміністративно-господарської будівлі музею.
В цьому році також вже використано понад шість тисяч гривень на благоустрій прилеглої до музею території.
„Кошти на ремонт були виділені з обласного бюджету”, - розповів директор Хмельницького обласного літературного музею Василь Горбатюк. Музей Анни Ахматової є відділенням цього закладу.
Також з нагоди святкування 120-ї річниці від дня народження поетеси у Слобідці-Шелехівській пройшли ахматовські читання та поминальний молебень на могилі її матері.
Інформаційна служба газети “Діловий тижневик “ВСІМ”

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
16:26 У Хмельницькому перекриють рух вулицею у центрі міста 16:04 Скорочення Хмельницького обласного ліцею. Що про це відомо 15:33 Судитимуть жителя Кам'янеччини за зрізані три десятки дерев у «Подільських Товтрах» 15:00 Новий сезон ВСІМ Бізнес-ліги: склад учасників і календар матчів Від читача 11:02 Переваги працевлаштування осіб з інвалідністю для роботодавців 14:45 Скандал навколо лікарні в Старокостянтинові: вимагають звільнити директорку 13:59 За вбивство чоловіка жителька Хмельниччини сяде на 9 років за ґрати 13:23 У Кам‘янці-Подільському автівка збила пенсіонерку на парковці 12:44 Судили 19-річного жителя Полтавщини, який приїхав до Хмельницького розкладати «закладки» 11:48 На будівництві в Дубовому обірвалася люлька з працівниками: продовження історії photo_camera 10:39 У Кам’янці відкрили туристичний сезон-2024: програма 10:01 На Хмельниччині затримали водія, який перевозив тисячу пачок контрафактних сигарет 09:02 Сьогодні, 26 квітня – річниця аварії на Чорнобильській АЕС 21:17 Суд конфіскував у росіянки успадковану землю на Хмельниччині 20:45 На Хмельниччині попрощались з шістьма захисниками: імена 20:01 На Хмельниччині суд повернув водосховище громаді з приватних рук 19:15 У Хмельницькій міськраді провели чергове засідання виконкому: основні рішення 18:22 На Хмельниччині повторно виставили на аукціон Нігинський кар’єр 17:36 На Хмельниччині двоє браконьєрів наловили риби на кримінал
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up