Жінкам, які йдуть у декрет, доведеться платити податки

Жінкам, які йдуть у декрет, доведеться платити податки
З липня жінки повинні платити 2 відсотки єдиного соціального внеску від допомоги, яку вони отримують, коли йдуть у декрет. Ще 33 відсотки з цієї суми повинен заплатити роботодавець.

Розмір виплат, які отримує вагітна, коли йде у відпустку у зв’язку з вагітністю та пологами, в середньому становить 6100-6400 гривень, в залежності від відпрацьованих днів у місяці та розміру зарплати. Згідно з нововведеннями, які передбачає закон України «Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування», жінка повинна сплатити до казни 122-128 гривень від цієї суми. Роботодавець сплачує 2,013-2,112 тисячі гривень.

Ввівши такі податки, уряд прагне щомісяця наповнювати бюджет на сто мільйонів гривень більше. Таких заходів вжили, бо протягом останніх півроку на 9,3 відсотки знизилося виробництво і зменшилися надходження до держскарбниці.

Нововведення можуть призвести що того, що жінкам буде важче знайти роботу, особливо, офіційно працевлаштуватися. Адже малим і середнім приватним підприємствам дуже важко заплатити такі податки і вони або не влаштовуватимуть молодих дівчат офіційно або вимагатимуть довідку про те, що вони не вагітні. Державні установи теж без особливого бажання братимуть молодих жінок на роботу, оскільки казначейство нерідко затримує виплати і створюватимуться певні незручності.

Відео дня

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (5)
  • Anonymous

    Вот избранное лицо наших избранников.
  • Anonymous

    Шановні Хмельничани! Перестаньмо бути "терпилами"!!! Вивчайте інформацію безподаткової держави - 5.10. Дуже цікава ідея! http://www.balashov.com.ua/510/ http://vk.com/id130518977
  • Anonymous

    Це означає, що жінки тепер зразу ж з вагітністю втрачатимуть роботу. Їх просто звільнятимуть. Ніхто за них ніяких податків не платитиме.
  • Anonymous

    Чому ці ВИРОДКИ не зменшать свої пільги і свої зарплати?! Щоб вони спробували прожити на 1000 грн в місяць P.S: от таке "пакращення" від проффесора
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
12:28 На Хмельниччині викрили групу «чорних» лісорубів, — ДБР photo_camera 11:57 Суди зобов'язали «Хмельницькобленерго» безкоштовно підключити електрику переселенці 11:27 Обласна ветлікарня незаконно купувала електровелосипеди у «свого» постачальника, — прокуратура 10:45 У Хмельницькому спіймали п'яну водійку, яка скоїла ДТП й втекла photo_camera Від читача 17:26 Проект Брама вступив у боротьбу за чистоту медіа-простору 09:39 У трьох мікрорайонах Хмельницького проблеми з водопостачання через аварію 09:09 На Шепетівщині шукають зниклу жінку (ФОТО) 18:21 «Мобілізація – це не повістка на цвинтар»: інтерв'ю з бійцями 19-го стрілецького батальйону Хмельницького play_circle_filled photo_camera 18:16 Суд конфіскував у росіянина успадковані земельні ділянки на Хмельниччині 17:40 Засудили хмельничанина, який п’яним насмерть переїхав 5-річного хлопчика (ФОТО) 17:04 Дівчина із Польщі приїхала оперуватися у Хмельницький 16:22 На Хмельниччині затримали посадовця за вимагання 8 тисяч доларів 15:34 Третьокласниця із Хмельницького отримуватиме президентську стипендію 14:50 У Кам'янці-Подільському потяги зустрічають та проводжають під мелодію «Щедрика» 14:02 На Пасхальні вихідні сталися три аварії у Хмельницькому районі, – поліція 13:09 Хмельничан попереджають про погіршення погоди і небезпечні стихійні явища
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up