У Хмельницькому горить СБУ - кидають коктейлі Молотова (ОНОВЛЮЄТЬСЯ)

У Хмельницькому горить СБУ - кидають коктейлі Молотова (ОНОВЛЮЄТЬСЯ)
Біля СБУ горять скати. Частину неба затягнуло чорним димом. Майданівці скандують "Ганьба!". У вікна СБУ кидають коктейлі Молотова. Активісти не думають відступати.

01:20 - Вулиця Театральна заблокована сміттєвими баками та шинами. Наразі під стінами СБУ залишилося декілька активістів. Декілька чоловік повернулися на майдан Незалежності.

-   Більшість хлопців повернулися додому, але там, біля СБУ, хтось ще залишився, - розповів журналістам «ВСІМ» активіст Макс. – Завтра почнемо з майдану і будемо далі закликати базарників. Буде видно хід справи вже по факту. Зараз нічого не можна стверджувати на 100%, але відступати точно не будемо. Можливо, будемо пікетувати військову частину, ну і ОДА. Повернемося також до СБУ.  

00:10 - Серед мітингувальників є багато людей у стані алкогольного сп’яніння. Наразі людей значно поменшало. Залишилася сотня радикально налаштованих активістів.  Другий поверх будівлі СБУ вигорів вщент. Ще декілька вікон горить.

Відео дня
>

 

 

23:30 - Підтвердилася інформація про те, що молодий хмельничанин помер від отриманих ушкоджень. Про це журналістам «ВСІМ» повідомив начальник підстанції міської станції швидкої допомоги Юрій Донюк. 

23:05 - Один активіст пішов на переговори до сбеушників, щоб оголосити їхні вимоги і дізнатися про задуми бійців.

Люди створили живий коридор перед входом в СБУ. 

22:55 - Мітингувальники кажуть, що один із постраждалих помер у лікарні. Наразі нема офіційного підтвердження від лікарів. Журналісти «ВСІМ» з’ясовують обставини справи.  

22:45 - Наразі у приміщенні СБУ ще залишається декілька працівників, серед них жінки, повідомляє журналіст «ВСІМ».  До центрального входу під’їхала швидка допомога. Шістьох  працівниць хочуть посадити в «швидку» та забрати з небезпечної зони.  

22:40 - Люди  оголосили три основні вимоги. По-перше, вони хочуть  відставки начальника СБУ у Хмельницькій області. Також мітингувальники  закликають бійців «Альфа» вийти без зброї та  «здатися» тих, хто відкрив вогонь. 

22:20 - Активісти не можуть сформувати свої вимоги. Як повідомляє журналіст «ВСІМ», який наразі знаходиться на місці події, люди то вимагають покарати стрілків, які влучили у людей, то просять міліцію роззброїти спецпідрозділ.  Біля стін СБУ активісти продовжують обговорювати свої подальші дії. Серед них немає явного лідера.   

22:00 - Активістам принесли гарячий чай. Люди обдумують план дії на ніч.

21:45 - На декілька хвилин активісти відмовилися від радикальних дій і пообіцяли відступити, якщо начальник СБУ піде у відставку, а  стрілки вийдуть із будівлі  без зброї.

Рятувальники загасили палаючий автобус. 

21:30 -  СБУ палає. Протягом кількох годин протестувальники закидують приміщення Хмельницького СБУ коктейлями Молотова. Спочатку вогонь палав здебільшого на вулиці, тепер же полум’я  є у середині. Хлопці постійно  підносять п’ятилітрові бутлі з бензином та мішки із порожніми пляшками. 

21:00 - Декілька людей стояли біля перехрестя вулиць Свободи та Театральної.

- Прийшов провокатор,  високий на зріст чоловік, - каже   колишній військовий полковник, пенсіонер Павло Мар’янович.  – Він сказав нам, щоб ми розходилися. Я відразу зрозумів, що то провокатор. Він  з-під руки  дістав газовий балончик та пустив нам в очі газ. І втік.    

 

20:00 - Центральний вхід в СБУ палає. Працівників служби з будівлі не вивели. Як повідомив журналіст «ВСІМ», який перебуває на місці події,  бійці «Альфа» почали стріляти частіше. Стріляють з дворику будівлі та з вікон.  

Люди співають Гімн України.  Серед активістів багато жінок та дівчат.  Також люди збирають гроші на матеріали для коктейлів Молотова. 

19:30 - В дворі  СБУ стріляють, люди розбігаються в сторони. Декілька активістів перевернули тролейбуси.    Люди продовжують кидати  коктейлі Молотова  на територію СБУ.   

З четвертого поверху поливають водою. Частина людей встигла вийти, але є люди і всередині.

Нагадаємо, вночі, 19 лютого, з Хмельницького на Київ, за повідомленнями активістів, мав вирушати автобус з працівниками СБУ. Автобус дійсно був, однак силовики ним не змогли скористатися - бо завадили активісти майдану.

СБУшники зачинилися у будівлі і протягом кількох годин у величезному багатті спалювали якісь папери

Пізніше майданівці пішли на штурм будівлі. У відповідь силовики застосували зброю. В результаті постраждало четверо осіб, найбільше - хмельничанка, якій кулі потрапили в область грудей і голову. Травми були настільки тяжкими, що очевидці повідомляли про смерть жінки, та насправді її забрали до реанімації.

Коментарі (285)
  • Anonymous

    Відповідальність за вказану стрілятину взяв на себе начальник цієї організації. Нехай і відповідає по Законам України. Пацанов теж можна зрозуміти, коли на тебе кидають бутилки з запалювальною сумішшю та намагаються викинути як останню скотину. Це звісно їх не виправдовує, але не потрібно зрозуміти, що одна і інша сторона стали заручниками "ВЕЛИКОЇ" політики.
  • Anonymous

    Цікаво читати коментарі через деякий час після подій, коли люди не піддаючись агресії натовпу починають тверезо оцінювати ситуацію. Зброю застосували і правильно зробили. Це режимний обєкт, військова частина. Військові, або ті хто проходив військову службу, мене зрозуміють (на відміну від тих, хто кидав "коктелі молотова"). А ті, хто постраждав, були там свідомо. А будівлю спалили даремно, вона ні в чому не винна. Тепер потрібні гроші на відновлення, і це будуть наші з Вами гроші.
  • Anonymous

    а ты сиди и не п********,а то как бы под катапульту сам попадёшь
  • Anonymous

    так а чего не стреляешь?очко играет?********лес рубят щепки летят!ЛЮДЕЙ убивают,а вам важен троллейбус и здания?ИДИОТЫ выбирайте себе в президенты троллейбус и женитесь на зданиях,сидите **********,тролли вонючие,встречу-языки вырву и пальцы сломаю,чтоб до клавы не добрался
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
21:11 Напав з ножем на перехожого на залізничому вокзалі: у Шепетівці судитимуть бандита 21:03 Новий депутат облради з мільйонами «в заначці»: хто такий Ілля Логін 20:33 За побиття дитини судили маму з Хмельниччини 19:45 Хмельницький попрощався з двома воїнами: Олегом Попелем та Юрієм Броварним Від читача 15:03 Хмельницькі кардіологи провели майстер-клас у м.Нетішин 19:10 Обрізка дерев: чому скаржаться хмельничани і що кажуть екологи photo_camera 18:28 Гостювання сина в матері закінчилось трагедією на Хмельниччині: деталі справи 17:41 Працівниця банку на Хмельниччині привласнювала допомогу родичам загиблих воїнів 17:03 У Хмельницькому пенсіонеру стало погано біля річки: його врятували патрульні 16:29 Погіршення погоди та обстріли: на Хмельниччині прогнозують погодинні відключення світла 16:16 Торгова марка SvitloSteli: Нове слово у світі натяжних стель і освітлення (новини компаній) 16:01 «Непридатність до військової служби»: скільки беруть за це на Хмельниччині і чим все закінчується 15:23 Житель Хмельниччини з гепатитом С сяде за ґрати за ухилення від мобілізації 14:43 Опублікували список TikTok-каналів, які поширюють ворожу пропаганду 14:06 Платні соціальні послуги в комунальних закладах Хмельниччини: яка вартість 13:43 У Хмельницькій митниці новий керівник. Що про нього відомо 13:02 На Староміській військові силою затримали чоловіка. У ТЦК кажуть, що він ухилянт play_circle_filled 12:40 Загинули двоє військових з Хмельниччини: Олег Улянчук та Микола Кулябін 12:06 Дружина Гереги стала власницею квартири за 38,9 мільйона 11:55 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up