У Хмельницькому протягом дня вимикатимуть світло?

У Хмельницькому протягом дня вимикатимуть світло?
Будемо по кілька годин без світла щодня – новина, яку обговорюють і у Хмельницькому, і по всій Україні. Графіки аварійних відключень, як стало відомо "ВСІМ", погодили у Міненергетики ще 29 серпня. Але у "Хмельницькобленерго» поки мовчать.

За повідомленнями ЗМІ, майбутні аварійні графіки відключення  планують впровадити  у робочі дні  вересня.  Пов’язано це з виникненням дефіциту потужностей в об’єднаній енергосистемі України.

Міністерство енергетики та вугільної промисловості направило обласним енергопостачальним компаніям повідомлення про можливе тимчасове припинення електропостачання населенню. Про це заявили у «Прикарпаттяенерго», того ж дня новина розійшлася у ЗМІ. Однак, у «Хмельницькобленерго» заявляють, що жодних розпоряджень не отримували.

Натомість, у інспекції з енергонагляду у Хмельницькій області заявляють – плани з відключення повинні були бути готові ще 2 вересня.

Відео дня

- Обленерго мав розробити план до 15:00 2 вересня за вказівкою Міністерство палива та енергетики. Ці заходи вже  повинні бути. Керівнику Хмельницькобленерго з Міністерства дали вказівку  розробити заходи по зниженню споживання електроенергії. Адже  повинен бути баланс між споживанням та виробництвом електроенергії. Це пов’язано  з економічними та політичними обставинами в Україні. Зараз не вистачає палива для забезпечення потреб теплових електростанцій, - заступник головного державного інспектора України з  у Хмельницькій області Михайло Бабій.  

Пікові години, коли населення найбільше споживає електроенергію визначені давно -  з 9:00 – 12:00  та 18:00 до 22:00.  Якщо область економитиме електроенергію, то відключення можна уникнути.  За словами Михайла Бабія, хмельничани таки відчують економію.

- Більша вірогідність, що відключення все-таки буде в нашій області, - каже заступник начальника інспекції. – Відключення світла, якщо буде, планується з  8:00 до 22:00 з метою зменшення населенням споживання електроенергії на 20% від доведених лімітів. 

Але без світла одразу вся область не залишиться. Це будуть періодичні відключення у різний час для різних міст у Хмельницькій області.  

Знеструмлення підприємств не результативне 

Економія електроенергії за рахунок населення – вимушена міра. За словами Михайла Бабія, попереднє відключення промислових підприємств бажаного результату не дало.

- В серпні вже були запроваджені графіки по економії електроенергії і по потужності, - каже заступник начальника. - Але ці графіки були неефективні і нічого вони не дали. Тоді зменшувалася потужність не за рахунок населення, а за рахунок промислових підприємств. Але  Дніпропетровська, Запорізька, Львівська, Харківська області не тільки не зменшили обсяги споживання, але й збільшили їх. Тому зараз картина змінилася і будуть відключати населення. Адже саме населення споживає переважну більшість електроенергії. Втім, це тимчасова міра. 

Для того, аби дізнатися чи вписується Хмельницька область у так звані ліміти споживання електроенергії та чи будуть вимикати світло, журналісти «ВСІМ» 2 вересня звернулися в «Хмельницькобленерго». Керівництво спілкуватися з пресою відмовилося.  Журналістів направили в прес-центр, але там повідомили:

- Вам про електроенергію краще розкажуть фахівці з обленерго, ми такою інформацією ще не володіємо, - повідомила по телефону голова прес-центру Лариса Михайлівна.

Станом на 3 вересня у головній енергопостачальній компанії області ситуацію не коментують. Слідкуйте за оновленнями.

 

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Сьогодні у Хмельницькому Сьогодні у Хмельницькому
Коментарі (33)
  • Иван Иванов

    молодец Хмельничанин, правильно пишешь
  • Хмельничанин

    отключение электроэнергии неэффективно.есть пиковые нагрузки ,они в основном возникают при ВКЛЮЧЕНИИ нагрузок!а население не может потреблять больше,чем выдержат внутридомовые сети.а они расчитаны на 2-3 квт на квартиру.дальше начнут гореть внутренние коробки...не с того власть начинает экономить...
  • Иван Иванов

    Правдолюб что ты пишешь иди на улицу лучше воздухом подыши;

    может мозги включатся

    Правдолюб reply Иван Иванов

    Якщо ти маєш доступ до інтернету тільки дома чи на роботі у приміщенні, то це не означає, що у всіх так.
  • Игорь Игорь

    Вполне нормальный премьер - чисто по тимошенковски!!! Интересно сколько еще нужно времени народу, что бы понять, что не те пришли к власти!! Эти люди только делают беду для Украины!!! Кто считает нормальным если у нас идет война с россией, а у президента там процветает бизнес ( фабрика  рошен в г. липецке работает на полную)??? И многое другое!!! Когда начнут прозревать люди????

    Правдолюб reply Игорь Игорь

    Тимошенко графіки відмінила, коли була віце-прем'єром с енергетичних питань. То як це може бути по-тимошенківські?  Тимошенко ще дуже багато гарних справ зробила для людей. Тільки її не оцінили. За добро зазвичай отримують зло. І Тимошенко отримала зло від людей, яким робила добре.

    Правдолюб reply Правдолюб

    ...з енергетичних...

    Игорь Игорь reply Правдолюб

    Тимошенко багато "доброго" зробила і долар з 5 до 8 і в газовій сфері "порядок" навела  та багато інших "добрих" справ. Дуже "порядна" людина яка в декларації про доходи має тільки 2-х кімнатну "хрущовку" і тітка шиє їй одяг. І у 2013р. отримала 180тис.грн./рік зарплати від партії і в той же час,коли преса приїхала до її "хатинки", відповіла що ВАНА її орендує за 35 тис.грн. в місяць, так і не пустили пресу до хатинки!!! Тай зараз сидить у мовчанці- жде свого часу коли потрібно буде лити непотріб на вже цю владу - ось така "добра" тітка!!!!

    Хмельничанин reply Игорь Игорь

    в хмельницком горсовете большинство от "батькивщины".хуже власти в хмельницком ещё не было.ВСЕ работают только на себя.и куча тому примеров(вокзальная площадь,гаражи,блоки перевозчиков,убитые дороги,запущеные дома,свалка,и др...).проснитесь!!!выбирать нужно ЛЮДЕЙ,а не партии.и людей,неравнодушных к проблемам города!

    Правдолюб reply Игорь Игорь

    Не сперечаюсь. Вона на відміну від інших політиків і про себе дбає і про людей не забуває. При Тимошенко, наприклад, у мене була найвища зарплата за усі роки роботи.

    Правдолюб reply Правдолюб

    Не номінальна зарплата, а реальна була вища.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
11:05 7 фактів про куряче яйце, які ви могли не знати 10:25 На кладовищі в Раковому збудують колумбарій 09:45 Що ви знаєте про Великдень? (ТЕСТ) 08:02 «Світлі свята вчать нас цінувати, любити й вірити». Іван Гончар вітає з Великоднем (пресслужба І.Гончара) Від читача 17:44 Кіберполіція запрошує долучитись до проєкту Чатові ОНЛАЙН 18:11 У Хмельницькій міськраді прозвітували про ремонт у «Дитячому світі» (ФОТО) 17:46 Хмельниччина втратила десятьох захисників: імена 16:51 Хмельничанка опинилась у пастці у власній квартирі. Знадобилась допомога поліцейських 16:09 Холодно вночі і тепло вдень: прогноз погоди на Великдень на Хмельниччині 15:21 У Хмельницькій області оголошено надзвичайний рівень пожежної небезпеки 14:36 Складаємо великодній кошик: що обов'язково класти, а що під забороною освячення 13:51 На Хмельниччині поліція викрила псевдомінера. Йому загрожує в’язниця 13:02 СБУ закликає жителів Хмельниччини не відвідувати масових зібрань на Великдень 12:14 На пожежі у Хмельницькому знайшли тіло чоловіка 11:29 Тонули у смолі під палаючим сонцем: на Хмельниччині офіцер врятував цуценят (ФОТО)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up