Від сьогодні, 5 вересня, в Україні стартує виборча кампанія

Від сьогодні, 5 вересня, в Україні стартує виборча кампанія
В Україні розпочинається виборча кампанія з місцевих виборів, які відбудуться 25 жовтня.
Вибори пройдуть за новим законом «Про місцеві вибори».
Повідомляється, що це перші місцеві вибори в Україні, які будуть проходити за пропорційною системою з відкритими партійними списками. ПРо це йдеться на сайті ЦВК.
Окрім цього, вибори пройдуть і до 74-х об'єднаних територіальних громадах.
Згідно із законом, у виборах не зможуть взяти участь партії комуністичного та націонал-соціалістичного спрямування. Вибори не будуть проводитися на тимчасово окупованих територіях Криму, Донецької та Луганської областей, а також у 91 населеному пункті Донецької та 31 – Луганської областей на підконтрольній території Україні.
Читайте також:
 
 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (2)
  • PAL

    Начинается... .
  • Anonymous

    Те, що місця у списках на виборах до будь-якої з рад, коштує грошей і не малих — ні для кого не новина. Тепер за тепленьке місце народного обранця потенційні кандидати платитимуть ще й державі. Таке рішення днями прийняла Центральна виборча комісія.







    Центральна виборча комісія 10 серпня опублікувала постанову, в якій визначила якою буде грошова застава за кандидатство у депутати місцевих рад та на мери.



    Політологи вже встигли розкритикувати таке рішення. Мовляв, у такий спосіб законодавці знову не дають можливості простим громадянам балотуватися у депутати всіх рівнів.



    Суми, які мають сплатити потенційні обранці, різняться для кожного органу місцевого самоврядування. Так, якщо за бажання стати мером хмельницького  ви маєте сплатити державі 9 тисяч 446 гривень, то крісло міського голови Вінниці коштуватиме вам на 2 тис. 503 гривні дорожче — 13 709 грн.



    Такі ж самі суми фігурують у постанові для списків політичних партій. Єдине — чи буде за це сплачувати сам кандидат, чи заставу вноситиме політична сила — невідомо. За логікою, стверджують політологи, заставу за список має вносити політична сила. Адже за новим законодавством кандидат від партії особа другорядна і увага прикута більше до політсили.



    Якщо ж ви маєте намір висуватися до хмельницької  обласної ради —   партії, що вас висуває доведеться викласти 47 тисяч 930 гривень. Для порівняння, на Волині ви трохи заощадите. Там до обласної ради можна потрапити за 37 тисяч 664 гривні. Звичайно ж, при умові якщо за вас проголосує достатня кількість виборців.



    Найдешевше коштує балотуватися до хмельницької  районної ради. Всього трохи більше, ніж 2 мінімальні зарплати — 2 тисячі  гривень. За ці гроші можна оплатити два списки депутатів у Кіровоградській районній раді. Там задоволення балотуватися коштує 1 тисячу 394 гривні.



    Найдешевший міський голова області — у Чуднові. Там можна стати головою за 240 гривень. А якщо для вас це задорого — ласкаво просимо на Львівщину. Там у одному з районів можна стати міським головою всього за 36 гривень.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
16:51 Хмельничанка опинилась у пастці у власній квартирі. Знадобилась допомога поліцейських 16:09 Холодно вночі і тепло вдень: прогноз погоди на Великдень на Хмельниччині 15:21 У Хмельницькій області оголошено надзвичайний рівень пожежної небезпеки 14:36 Складаємо великодній кошик: що обов'язково класти, а що під забороною освячення Від читача 17:44 Кіберполіція запрошує долучитись до проєкту Чатові ОНЛАЙН 13:51 На Хмельниччині поліція викрила псевдомінера. Йому загрожує в’язниця 13:02 СБУ закликає жителів Хмельниччини не відвідувати масових зібрань на Великдень 12:14 На пожежі у Хмельницькому знайшли тіло чоловіка 11:29 Тонули у смолі під палаючим сонцем: на Хмельниччині офіцер врятував цуценят (ФОТО) 10:38 Отримали остаточний вирок нападники, які катували та обікрали пенсіонерку 09:52 Від сьогодні змінюється позначення навчальних автівок 09:08 На Хмельниччині розкладатимуть вакцину від сказу для тварин: як вони виглядають 20:52 На Хмельниччині солістка відомого гурту зареєструвала авто 20:06 Закупнянський кар’єр на Хмельниччині приватизувала харківська компанія 19:24 Лікарня у Хмельницькому почала продавати електроенергію, яку виробила на даху 18:35 Зеленський вручив нагороди прикордонникам у Хмельницькому (ВІДЕО)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up