За грошима хмельницьких кандидатів слідкуватимуть активісти «ЧЕСНО»

За грошима хмельницьких кандидатів слідкуватимуть активісти «ЧЕСНО»

Громадський рух ініціює прозорість у діяльності політиків, які хочуть стати депутатами міськради чи мером міста. Від них активісти хочуть оприлюднення декларації про майно та фінансовий звіт про надходження та витрати на вибори.

Щоб зобов’язати кандидатів це зробити, в громадському русі «ЧЕСНО» хочуть, аби якомога більше політиків підписали так звану декларацію відповідальності. Та бажаного результату у Хмельницькому активісти поки не добилися. Із запрошених на публічний форум «Стеж за грошима» прийшло лише декілька кандидатів. А підписав декларацію всього один – Лев Бірюк. Можливий кандидат у мери Сергій Мандзій зазначив, що підпише декларацію відразу після того, як його зареєструє виборча комісія.

- Ми очікували на кращий результат. Мала активність хмельницьких кандидатів показала нам, в яких напрямках нам потрібно доопрацювання, які змусять кандидатів і майбутніх депутатів та мера звітувати про свої доходи та публічно звітувати перед громадою про свою діяльність, - розповів «ВСІМ» координатор громадського руху «ЧЕСНО» Андрій Круглашов.

Не оминуть активісти і виборчі перегонами. Для дотримання чесності у веденні політагітації залучатимуть й громадськість. Зокрема, для виявлення неслухняних кандидатів, які розміщуватимуть «себе красивого» де попало, розробляють спеціальний додаток для мобільних пристроїв. За його допомогою люди зможуть фотографувати та відправляти активістам місця, де розміщена реклама.

Відео дня

Нагадаємо, у Хмельницькому визначили 27 місць, де можуть себе рекламувати кандидати в мери та депутати

- Визначивши, чи дійсно кандидат, розмістивши свою рекламу, порушує прийняті принципи, ми висвітлюватимо це публічно. Люди повинні знати своїх»героїв». Для них це буде антирекламою, що зараз дуже актуально, зазначив Андрій Круглашов.

Читайте також: Активісти «ЧЕСНО» показали хмельницьких депутатів-прогульників

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (5)
  • Anonymous

    у мери Сергій Мандзій -



    ага да, нехай краще дорогу заасвальтує в тій школі, вякій повечорах тусується





    і гляне настадіон тієї школи , засаджений конюшиною!!!!, де дітям бігати ??





    там навіть площадки перед школою нема заасвальтованої , де діти лінійку і перший дзвоник відзначали, , тіки надгробік 3*3 передшколою заасвальтувати спромігся





    а дорога навколо школи - неспромігся залатати ???( тож стіко років був вдепутатах, стіко бізнесів має, чого рідненькій школі непоміг ??!! ) яма на ямі !!

    Anonymous reply Anonymous

    він бабусь нагодує борщом і стане мером

    Anonymous reply Anonymous

    Дадада.



    Ото хлопці дивіться ЯК ВДАЧНО ЖЕНИТИСЯ. Свекруха ще при комуняках була в облсполкомі. Потім СДПУо , потім регеонали,



    Затьку допомогла на 1000%, бо своя

    Anonymous reply Anonymous

    А ВИ ХЛОПЦІ женитися на сільских беженцях, які матьню вам на голову водінуть, в гнояки запрягуть, висеруть дітей, бо нехтять працювати, котів псів, хомяків вам позаводять щоб кормили і вочі замилити,  і з дітьми до 50 років будуть сидіти на вашій шиї



    Ах да, щоб ви були як зомбі, (самі ж хвалилися) рабом кріпосним, тіло без душі , з вочима як в карпа, водички зморгу куплять, чи мотузка, що мертвому ноги звязують і вам в штанину вшиютьІ небудете ви ніц нечути небачити і карпячі вочі витерещете зазомбіровані, і тіко повітря за жінкою хазяїном глотати  всмоктувати будете,,,
  • PAL

    Вор признает себя вором только на сходке. А так он порядочный гражданин.

keyboard_arrow_up