Графік виплати пенсій змінився

Графік виплати пенсій змінився
Через банківські установи виплата пенсій відбуватиметься з 4 до 25 числа

З першого січня 2009 року Пенсійним фондом України запроваджується новий порядок виплати пенсій. Про це повідомила начальник відділу пенсійного забезпечення управління ПФУ у Хмельницькому Антоніна Лаврененко. За її словами, таке нововведення запроваджується з метою впорядкування виплати пенсій та рівномірним розподілом коштів за виплатними періодами.
Через банківські установи виплата пенсій відбуватиметься з 4 до 25 числа за щоденним графіком. У першу чергу пенсії отримають громадяни, що мають підвищення за нормами Закону України „Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту” (інваліди війни, учасники бойових дій, члени сімей загиблих).
До другої черги одержувачів пенсій належать громадяни, що перебувають на повному державному утриманні. В третій черзі пенсію отримають особи, що мають підвищення учасникам війни та відповідно до Закону України „Про жертви нацистських переслідувань”. В четвертій черзі буде виплачено пенсії у зв’язку із втратою годувальника. У п’ятій - отримають пенсії діти-інваліди та інваліди І, ІІ і ІІІ групи. Шоста черга - особи, які мають особливі заслуги перед Україною. До сьомої черги віднесено громадян, які необгрунтовано зазнали політичних репресій і згодом були реабілітовані, та члени їх сімей, яких було примусово переселено, та пенсіонери, яким призначено підвищення згідно із Законом України „Про соціальний захист дітей війни”. Восьма черга – це всі інші категорії одержувачів пенсій, які не працюють. Працюючі пенсіонери отримають пенсію в останню чергу.
Щодо виплати пенсій через відділення поштового зв’язку, то пенсії виплачуватимуться також з 4 до 25 числа щомісяця. Причому ті категорії громадян, які мають право на першочергову виплату пенсії згідно з Указом Президента України від 16.07.1997 р. № 1-14/488 (тобто ті, що отримують підвищення до пенсії за нормами Закону України „Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту” – інваліди війни, учасники бойових дій, особи, які мають заслуги перед Батьківщиною, члени сімей загиблих), отримуватимуть її не пізніше 10 числа.
Дата виплати пенсій громадянам, які отримують пенсії з 23 до 25 числа у відділеннях поштового зв’язку, змінюватися не буде.
До речі, про дату виплати пенсії буде повідомлений кожен пенсіонер індивідуально поштовим листом.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
21:14 У Хмельницькому горів центральний продуктовий ринок (ФОТО, ВІДЕО) 20:27 На війні загинули четверо військових з Хмельниччини. Хто вони 19:38 Хто економить найбільше грошей на закупівлях. Ми дослідили дані «Prozorro» 19:16 Відпочинок у Бакоті: чим дивує природний парк цього року Від читача 12:19 Відділенню інвазивної кардіології та інтервенційної радіології №1 КНП "ХОССЦ" (м.Хмельницький) - 3 роки! 18:43 Закон про мобілізацію: що про нього думають хмельничани (ОПИТУВАННЯ) play_circle_filled 18:19 За знущання з батька суд покарав жителя Шепетівщини 18:00 Інформують про дії ТЦК: наскільки законна діяльність пабліків про повістки photo_camera 17:21 Переплатили за світло: 160 тисяч повернуть сільській раді на Хмельниччині 16:42 16-річна Софія Іскрук загинула в ДТП у Кам’янці. Що відомо про школярку 16:11 Дівчина з Хмельниччини здобула золоту нагороду Київського напівмарафону Незламності 15:32 Які ціни на полуницю і лохину в Хмельницькому (ІНФОГРАФІКА) photo_camera 15:27 Масштабна ДТП поблизу Хмельницького: в аварію потрапило 5 авто photo_camera 14:53 Дві хмельничанки стали призерками Всеукраїнської учнівської олімпіади з біології 14:08 У Хмельницькому з 1 травня розпочнеться набір першокласників: як записатись 14:01 Весняне прибирання: довіртесь професіоналам, замовте клінінгові послуги в Хмельницькому 13:31 Хотіла погасити кредит – натомість втратила всі заощадження жителька Шепетівщини 12:33 Медуніверситет намагався стягнути гроші за навчання з відрахованої хмельничанки, яка живе у США 11:50 Хмельницькі волонтери збирають на антену для «Мавіка» спецпризначенцям. Як долучитися? 11:45 Де і за скільки у Хмельницькому комфортно відпочити на свіжому повітрі та посмажити шашлик
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up