На Кам’янецькому переїзді страйк - люди вийшли на рейки

На Кам’янецькому переїзді страйк - люди вийшли на рейки
«Холодна війна» за Кам’янецький переїзд продовжується. 5 березня люди зробили першу спробу показати серйозність своїх намірів – близько десяти чоловік влаштували показовий страйк на станції.

Обіцяють, що таке повториться у більших масштабах, якщо «Укрзалізниця» не відреагує на прохання відновити зупинку.

- Ми просто показали як це буде. – Пояснює приватний підприємець ринку «Ранковий» Ольга Соніна. – Нам обіцяють-обіцяють, але нічого не виконують. Ми ж попереджали, що будемо страйкувати! А це була така своєрідна репетиція. Взагалі люди стояли на платформі, а кілька чоловік навмисно ходили по коліях, говорили. І це була лише мала частина тих, хто вийшов. Буде більше. І набагато більше. Ми просто так здаватись не збираємось.

Люди обурені
Все почалося в кінці минулого року, а саме 10 грудня. Наказом «Укрзалізниці» було ліквідовано зупинку приміських поїздів на платформі «Кам’янецький переїзд». Головною причиною називають капітальні ремонтні роботи платформи, яка знаходиться в аварійному стані.

Відео дня
>Проте наразі ніяких видимих ознак лагодження зупинки не відбувається. Натомість, як альтернативний варіант, коштом держбюджету в розмірі 4,5 мільйона гривень, а також за гроші, що виділила міська влада – 125 тисяч гривень, «Укрзалізниця» відбудувала пасажирський комплекс «Речовий ринок». Проте таким змінам люди не раді.

- Що ж це за країна така! Люди ж кажуть, що їх така ситуація не влаштовує, але ніхто не реагує! Таке враження, ніби «Укрзалізниця» - це окрема держава, яка не підпорядковується ні Президенту України, ні комусь іншому. – обурюється хмельничанин Сергій Савчук. – Ну кому вони зробили краще? Тут же ж розв’язка усіх маршрутів. Люди сходили на переїзді і могли доїхати, куди хочуть, в будь-який кінець міста. А тепер що? Зробили зупинку в полі – добирайся як хочеш. А літо вже ж не за горами. Це ж що робитися буде! Я собі міг за грибочками в ліс поїхати, а тепер ще подумаю, чи добиратися з того поля.

Звернення не допомагають
До керівництва «Укрзалізниці» вже неодноразово надсилали листи, один з яких від хмельницького міського голови Сергія Мельника. В листі йдеться: «Після відкриття у місті зупинкового пункту «Речовий ринок» залізничний транспорт перестав зупинятися біля ринку «Ранковий», що на Кам’янецькому переїзді. Це створило низку незручностей та спричинило значне суспільне напруження серед підприємців, які торгують на ринку «Ранковий», та незадоволення серед жителів Хмельницького та області».

Проте люди і самі звертаються із проханнями відновити зупинку. Так, на ринку «Ранковому» навіть розклеїли контакті номери керівництва «Укрзалізниці». Пояснюють це тим, що втомилися розказувати кожному, чого електрички не зупиняються: цікаво – телефонуйте і питайте.

- Ми вже зверталися у всі інстанції: і до мера, і до начальників на «Укрзалізниці». Але відповіді ніякої так і не отримали. – розповідає Ольга Соніна. - Правда ми були на прийомі у Мельника і він сказав, що «добро» на підземний перехід міська влада давала, а дозволу на будівництво платформи не давалось. Тобто вона зведена самовільно. Тут закрили вже готову станцію. Вона ж нічому ні заважає, а там, що? Ви були там, бачили? Платформа вузенька, поїзд швидко проїде і тебе зносить одразу!

Небезпека неминуча
Однією з причин закриття станції «Кам’янецький переїзд» називають аварійність та високу небезпеку, адже люди ходили на ній просто по коліях. Однак тепер, після ліквідації станції, кількість пасажирів на станції «Хмельницький» різко зросла. Це спричинило нову небезпеку. Величезні потоки людей, що неконтрольовано заповнюють перон станції – це нагальна проблема, яка потребує вирішення. Однак керівництво залізничного вокзалу не в змозі нічого вдіяти.

- Розумієте, ми організація підвладна. – каже заступник начальника вокзалу. - Нам прийшла установка закрити зупинку «Кам’янецький переїзд» - ми виконали поставлену задачу. Все інше – це вже не наша справа. Ми навіть точно не можемо пояснити, коли на зупинці розпочнуться будь які ремонтні роботи і хто за них відповідає.

В ситуації, яка сталася, хмельничани роблять лише невтішні прогнози.
- Зима вже закінчилась, і незабаром потеплішає – розповідає Сергій Савчук. – Подумайте самі, скоро з сіл електричками буде дуже багато народу приїжджати. І можна тільки уявити, що буде робитися на тролейбусних зупинках. Звідси (станція «Кам’янецький переїзд» - прим. автора) цілі «демонстрації» з електрички йшли, а тепер ще гірше буде, адже основна маса зупинятиметься на станції «Хмельницький». А найбільше шкода тих людей, які живуть біля вокзалу. В час пік вони ж ні виїхати, ні приїхати просто не зможуть.

Наразі ж, за словами першого заступника міського голови Олександра Віннікова, міська влада намагається якомога швидше вирішити проблемне питання, заручившись підтримою народних депутатів та небайдужих хмельничан.

Підготувала Вероніка Пахольчак

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (22)
  • Anonymous

    Бидло
  • Anonymous

    Все правильно сделали !!! Не фиг там толпиться на пешеходном переходе)))

    Anonymous reply Anonymous

    не пишити коменти просто так на счет етого,ведь вам просто пофиг,а тем людям которие протестовали им нужно,кто-то добирается из села продать или купить ,кто как может заробативает!
  • Anonymous

    "Але відповіді ніякої так і не отримали. – розповідає Ольга Соніна." (с) Уважаемая Вероника, передайте Вашему корректору, что при прямой речи знаки препинания правильно ставить: П,(зпт) - а. У Вас, я погляжу, всюду П.(тчк) - а. Да и для себя это запомните - на будущее.
  • Anonymous

    Кому нужна эта железная дорога? Для кого она построена? Для министров, чиновников? Или она построена для людей. И необходимо сделать так, чтобы она была удобным средством передвижения. И остановки необходимо сделать так, чтобы было удобно ими пользоваться. Ведь все должно делаться для людей, а не для жд структуры. И безопасность должны обеспечить для людей, а не для чинуши. И пригородные поезда должны останавливаться, ровно столько, сколько необходимо для ЛЮДЕЙ.

    Anonymous reply Anonymous

    Потому целесообразно остановку сделать и на Кам.Переезде, и на Вещевом Рынке.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
21:02 На Хмельниччині запрацював регіональний офіс “Зроблено в Україні”: мета проєкту 20:26 Команда хмельницьких архітекторів перемогла у конкурсі на меморіал Героїв у Львові (ФОТО) 19:23 У Хмельницькому будинок культури незаконно перебував у приватній власності, – прокуратура 18:37 На Хмельниччині засудили 18-річну дівчину, яка займалася шахрайством в інтернеті Від читача 11:45 Підприємствам теплопостачання продовжили режим ПСО 18:06 На Хмельниччині будують 4 індустріальні парки: для чого це потрібно 17:33 У Хмельницькому попрощалися із захисником Олександром Перцем 17:01 Заморозки та вітер: прогноз погоди на вихідні на Хмельниччині 16:34 Хмельничанка Дар’я створює для загиблих вічні букети. Найбільший зробила для полеглого чоловіка photo_camera 16:02 На Хмельниччині ексдиректор відшкодує 330 тисяч за незаконне звільнення працівників 15:19 Аварія з чотирма травмованими: на Шепетівщині судитимуть винуватця 14:51 Безкоштовні квартири від міськради. Звідки беруться та хто отримує 14:05 На Хмельниччині голову ВЛК спіймали на хабарі 13:12 Майже 120 тисяч гривень віддали аферистам мешканці Хмельниччини 12:24 На Хмельниччині чоловік наловив риби на 150 тисяч: в поліції відкрили провадження photo_camera 11:46 Сім’ям загиблих воїнів з Хмельницького району вручили нагороди: імена Героїв photo_camera 10:45 На авто хмельничанина впало дерево. Він відсудив в комунальників майже 80 тисяч 09:35 На Хмельниччині прощаються із військовим і начальником ТЦК Павлом Джигуном
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up