У Хмельницькій області Партію регіонів та КПУ майданівці оголосили поза законом

У Хмельницькій області Партію регіонів та КПУ майданівці оголосили поза законом
На Народному віче у Хмельницькому мітингуючі підтримали ініціативу групи хмельничан заборонити діяльність Партії регіонів та Компартії України на території Хмельницької області.

Комуністи такою заяву обурені.

- У 1991 році уже забороняли Комуністичну партію України. Тоді це зробила Верховна Рада, проте Конституційний суд України визнав заборону неконституційною! – говорить перший секретар Хмельницького обласного комітету Компартії України Ігор Корнійчук. – Сьогодні ж сотня людей зібралися та вирішили заборонити діяльність політичної сили, за яку проголосувало 15,04% виборців в Україні! Хто їм дав таке право? Ті, хто вийшли на майдан Хмельницького, ще не вся область. До речі, насамперед, що робила німецько-фашистська окупація в 1941 році – це знищувала пам'ятники Леніну, забороняла радянську символіку та діяльність Компартії. Робимо висновки.

У Партії регіонів рішенням не переймаються, називаючи його недемократичним. Про це заявив народний депутат, член парламентської фракції ПР, заступник голови Комітету Верховної Ради з питань верховенства права та правосуддя Дмитро Шпенов.

Відео дня
> Ці рішення викликають як мінімум подив і з моральної точки зору. Політичні сили, які декларують свою відданість принципам демократії, приймають рішення про заборону політичних партій, які підтримані половиною виборців нашої країни. Йдеться про порушення одного з базових демократичних принципів, закладених у нашій Конституції - відсутність обмежень прав громадян залежно від їх політичних переконань, - заявив регіонал, чия позиція викладена на офіційному сайті Партії регіонів.

Член ініціативної групи передав відповідне звернення до Народної ради.

- Остаточне рішення щодо заборони діяльності Компартії та Партії регіонів на території Хмельницької області залишається за Народною радою. Пропозицію розглянуть та приймуть рішення про те, ухвалювати її, чи ні, під час засідання Народної ради, яке призначили на четвер, 30 січня, - каже народний депутат України, свободівець Ігор Сабій.

Обласні ради Полтавській, Тернопільській та Івано-Франківській областей вже прийняли аналогічні рішення.

Коментарі (16)
  • Anonymous

    вот они свАбодовские европейские ценности.
  • Anonymous

    По комментариям видно: "Народне віче" и "Майдан" ничего общего с НАРОДОМ и Хмельницкою громадою не имеет. Обычные захватчики и бандиты.
  • Anonymous

    Звернення громади міста Хмельницького. Сьогодні ми всі прекрасно розуміємо, що у Києві та інших містах, на вулицях та майданах потрібна максимальна кількість людей. Силовики воюють з кучкою, на їхню думку, екстремістів. Противостояти масам ніхто не буде і не хоче, а як результат - складання зброї, перехід на сторону народу та саме головне ПРИПИНЕННЯ ВБИВСТВ. У Хмельницькому діє інша схема. Представники опозиції виступаючи з трибуни чесні та з народом. Насправді це «вовки в овечій шкурі». Містом активно ідуть розмови про те, як опозиційні депутати зробили все, щоб сприяти втечі губернатора. Також мешканців міста обурює нахабність та зверхність Сабія І.М. Комендант Юрій Смаль безпідставно кричить на людей, штовхається та відкрито погрожує. Представник УДАРу Леся Стебло відправляє простий люд мерзнути до бочок та собак, де їм і місце, на її депутатську думку. Кому щось не подобається – додому, каже Смаль. Ширяться думки, що немає сенсу міняти шило на мило та іти на майдан.
  • Anonymous

    Скоро вас разгонят!!! так что не долго вам плясать бандеры!!!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
20:58 Герою Олександру Швецю встановили дошку пам’яті у Кам’янці-Подільському 20:08 На Хмельниччині 30 громадян задекларували свої доходи на мільйон 20:06 Рідним загиблих воїнів з Хмельницького району вручили ордени «За мужність» 19:29 5 депутатів з Хмельницького не задекларували житло (СПИСОК) Від читача 11:17 У Старокостянтинові розпочато відстріл домашніх тварин. Вбивство кішки на ім'я Мішелька. 18:16 15 років за ґратами проведе хмельничанка, яка навела ракети на Полонщину 18:06 Що задекларували лікарі хмельницьких МСЕК: проаналізували статки голів комісій photo_camera 17:45 У Старокостянтинові масово звільняються лікарі: деталі 17:19 Захисник після реабілітації склав іспит в автошколі для осіб з інвалідністю на Хмельниччині 16:33 На Нетішинському водосховищі встановлюють штучні нерестовища 15:46 Посадовицю Хмельницького Держгеокадастру оголосили у міжнародний розшук 14:57 «Родина для кожної дитини»: на Хмельниччині 13 громад розвиватимуть сімейний патронат 14:12 У Старокостянтинові відкрився оновлений ізолятор тимчасового тримання 13:48 Ветерани та ВПО можуть скористатись безкоштовною послугою переїзду в Україні (Новини компаній) 13:32 На Хмельниччині правоохоронці затримали 17-річного «закладчика» 12:30 Судили злочинну групу, яка постачала наркотики до хмельницького СІЗО 11:51 У національному природному парку на Хмельниччині встановили готелі для комах photo_camera 11:26 Долар і євро пішли вгору. Курси в обмінниках та банках Хмельницького (ІНФОГРАФІКА) 10:54 Жінка з Хмельницького району перерахувала шахраям майже 142 тисячі гривень 10:19 У Хмельницькому районі виявили сім’ю з трьома дітьми, яка живе без електрики
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up