По Україні з 1 грудня вимикатимуть світло. Хмельниччина поки без обмежень?

По Україні з 1 грудня вимикатимуть світло. Хмельниччина поки без обмежень?
У частині областей, зокрема на Львівщині та Тернопільщині, з 1 грудня запровадили графіки аварійних відключень – так звані «віялові» вимкнення світла на кілька годин.

Причиною став дефіцит у Об’єднаній енергосистемі України. Станом на 29 листопада 2014 року склалась загроза збереження збалансованої цілісності Об’єднаної енергосистемі України у зв’язку з аварійним вимкненням енергоблоку на Запорізькій АЕС і, як наслідок, виникнення дефіциту потужності, який не покривається.

У сусідній Тернопільській області вже запровадили обмеження. Відключення світла хмельничанам наразі не загрожує, запевняють у «Хмельницькобленерго».

- Наша область вкладається у відведені ліміти, а тому немає потреби застосовувати графіки аварійних відключень, - повідомили «ВСІМ» у компанії.

Відео дня

Нагадаємо, як раніше заявляв генеральний директор «Хмельницькобленерго» Олександр Шпак, у компанії вже підготували та затвердили графіки аварійних відключень по області. Але застосовуватимуть їх лише у разі потреби.

- Одночасного відключення всієї області не буде, - пояснив тоді Олександр Шпак. – Дефіцит по потужностям може виникнути раптово – наприклад, десь вимкнувся блок на станції, і частота відразу знизилася, тобто, терміново потрібно зменшити енергоспоживання. Коли це станеться – наразі ми не знаємо – у грудні, у листопаді, чи може, вже й у вересні. Дефіцит палива, звичайно, раптово не виникне – ми матимемо у запасі період, за який області доведуть об’єми споживання, які ми маємо зекономити, і у свою чергу, ми доведемо графік відключень до населення.

ОНОВЛЕНО, 20:20: Втім, попри запевнення обленерго, читачі vsim.ua повідомляють про те, що світло протягом 1 грудня вимикали на кілька годин у різних мікрорайонах міста. Друзі, пишіть у коментарях - де ще не було електроенергії?

Довідки за номером контакт-центру «Хмельницькобленерго»:
0 800 50 50 62 зі стаціонарних та мобільних телефонів безкоштовно;

(0382) 75 52 00 - згідно діючих тарифів зв’язку.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (82)
  • Парижский Богдан

    Почему Винницу перекрипили на другую АС
  • Анонім

    А у нас по переулку Некрасова 3 раза на день выключают свет уже 3день,с 10-12 потом с 14-17 и потом с 19-22  мы с маленьким ребёнком сидим без света и без гарячей воды.Пипец какой-то ,пусть себе выключают уроды!!!!!!!!!!!!
  • Анонім

    озерна, це просто жах. сьогодні вимикали світло 3 8.00 до 11.00, потім 3 14.00 до 16.00, і ще й увечері 3 20.30 до 22.30. Саме найцікавіше, сусідні будинки зі світло, а в тебе немає.

    Anonymous reply Анонім

    Завтра у них не буде, а у тебе буде. Будеш тішитись
  • Анонім

    На Виставці в районі костелу з 19 до 21 вимикали, як і всюди - частина будівель в темряві, частина - ні.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
19:24 У Хмельницькому 30-річний чоловік побив двох школярів 18:27 Військових запрошують на «бакототерапію»: що це за проєкт photo_camera 17:34 У Хмельницькому можна обмінятися кімнатними рослинами. Як це працює? 16:25 Експосадовицю обласної служби у справах дітей судили за вимагання хабаря Від читача 16:19 Хмельницький драмтеатр у лонглісті Всеукраїнського Фестивалю-Премії «ГРА» 15:44 Поліграф для хмельницьких чиновників. Скільки посадовців пройшли перевірку? 15:08 Скорочення вишів на Хмельниччині. Скільки є зараз та яких може не стати 14:48 Був зниклим безвісти з минулого літа. «На щиті» повертається військовий Андрій Ковалевський 14:06 Зростає захворюваність на кашлюк: що потрібно знати хмельничанам 13:49 Народні депутати з Хмельниччини мають 168 помічників. У Гереги найбільше 13:07 Смертельна ДТП у Хмельницькому районі: 36-річний водій в'їхав у дерево і загинув 12:47 Пішла на дачу і не повернулась. У Хмельницькому шукають 70-річну жінку photo_camera 11:53 У Нетішині розмістять модульне містечко для працівників Запорізької АЕС photo_camera 11:12 У Лезневому зупинили водія під наркотиками photo_camera 10:04 5 років тюрми дали хмельничанину, який обкрадав підвали й підсобки багатоповерхівок 09:25 24 квітня на трьох вулицях і провулку в Хмельницькому не буде води
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up