Підривників для АТО у Хмельницькій області навчають на американських роботах-саперах

Підривників для АТО у Хмельницькій області навчають на американських роботах-саперах
Центр розмінування Головного управління оперативного забезпечення Збройних Сил України, який розташований на Хмельниччині, є єдиним в Україні.

У відділі розмінування (мінування) Центру фахівців для підсилення підрозділів Антитерористичної операції готують за прискореною програмою, повідомляє 8-й корпус.

- Найголовніше і найцінніше наше надбання – безцінний бойовий і миротворчий досвід наших військовослужбовців за кордоном. Всі наші інструктори вже один-два рази побували в районі проведення АТО. У багатьох за плечима Афганістан, Ліван, Югославія чи Косове, – говорить начальник Центру полковник Володимир Родіков.

Спеціалісти з Європи та Америки, які відвідували Центр, відзначають високий рівень підготовки.

Відео дня

- Минулого місяця ми в рамках технічної допомоги отримали з США два із п'яти роботів-саперів, аналогічних тим, з якими доводилось працювати нашим групам розмінування у складі Міжнародних сил сприяння безпеці в Ісламській Республіці Афганістан, – розповів начальник Центру.

Віднедавна Центр має право навчати на саперів та водолазів цивільних фахівців. А у майбутньому готуватиме водолазів-підривників.

Довідка: З березня 2014-го року близько 10 штатних груп Центру розмінування постійно працюють над виявленням, розмінуванням та знищенням мін, снарядів і саморобних вибухових пристроїв у Південно-Східних районах України та в зоні проведення АТО.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (2)
  • Анна

    Напишу ще на вашу сторінку. Думайте про те, що викладаєте в інтернет! Адже ж це пряма вказівка сепаратистам, куди слід звернути увагу. Така інформація НЕ ПОВИННА поширюватись вільно, цим ви лише допомагаєте терористам. А до того ще й фото, за якими цілком можна встановити адресу такого важливого в воєнний час об'єкту. Невже важко включити хоч трішки голову, і подумати, що може деякі речі варто тримати в секреті? Хіба не досить вже того, що після ваших публікацій було вже кілька повідомлень про замінування Шепетівського ремонтного заводу?

    Гість комусь у горлі кість) reply Анна

    Не кіпішуй Анька,а привикай,що у нас все через задніцу,в смислі дуже багато продажних собак. Да і так весь Кам"янець знає,що в них там той центр. Тоже мені сєкрєт,блін. Ти,дурепо,краще мені скажи,як так швидко люди із Сходу стали "сєпаратістами-тєрорістами". Ой прийдуть вони скоро до нас,що ж такі як ви робити будете? А я знаю)))))))) вашу лнр- львівську народну республіку))))))
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
21:11 Напав з ножем на перехожого на залізничому вокзалі: у Шепетівці судитимуть бандита 21:03 Новий депутат облради з мільйонами «в заначці»: хто такий Ілля Логін 20:33 За побиття дитини судили маму з Хмельниччини 19:45 Хмельницький попрощався з двома воїнами: Олегом Попелем та Юрієм Броварним Від читача 15:03 Хмельницькі кардіологи провели майстер-клас у м.Нетішин 19:10 Обрізка дерев: чому скаржаться хмельничани і що кажуть екологи photo_camera 18:28 Гостювання сина в матері закінчилось трагедією на Хмельниччині: деталі справи 17:41 Працівниця банку на Хмельниччині привласнювала допомогу родичам загиблих воїнів 17:03 У Хмельницькому пенсіонеру стало погано біля річки: його врятували патрульні 16:29 Погіршення погоди та обстріли: на Хмельниччині прогнозують погодинні відключення світла 16:16 Торгова марка SvitloSteli: Нове слово у світі натяжних стель і освітлення (новини компаній) 16:01 «Непридатність до військової служби»: скільки беруть за це на Хмельниччині і чим все закінчується 15:23 Житель Хмельниччини з гепатитом С сяде за ґрати за ухилення від мобілізації 14:43 Опублікували список TikTok-каналів, які поширюють ворожу пропаганду 14:06 Платні соціальні послуги в комунальних закладах Хмельниччини: яка вартість 13:43 У Хмельницькій митниці новий керівник. Що про нього відомо 13:02 На Староміській військові силою затримали чоловіка. У ТЦК кажуть, що він ухилянт play_circle_filled 12:40 Загинули двоє військових з Хмельниччини: Олег Улянчук та Микола Кулябін 12:06 Дружина Гереги стала власницею квартири за 38,9 мільйона 11:55 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up