ТОЧКА ЗОРУ: Блок Петра Порошенка об’єднає усіх тих, хто готовий змінити правила української політики

ТОЧКА ЗОРУ: Блок Петра Порошенка об’єднає усіх тих, хто готовий змінити правила української політики
27 серпня можна назвати днем народження принципово нової політичної сили в Україні. Сили, яка має об’єднати усіх проукраїнських, проєвропейських політиків, які сьогодні, коли Україні кинуто виклик її існування як країни, мають стати у один стрій для захисту її державності.

«Сьогодні в Україні ми маємо два фронти. Фронт внутрішній, де кримінальні чиновники і олігархія намагаються утримати старі порядки. Другий фронт – зовнішній, де діти Чингізхана намагаються забрати кращих синів України і її волю до європейського майбутнього. І для перемоги на обох фронтах нам потрібна єдність. Потрібна єдина команда, яка спільно із Президентом працюватиме заради кращої України для всіх, а не для обраних», - так сказав на Х позачерговому з’їзді партії «Солідарність» її новообраний голова Юрій Луценко, який через кілька хвилин запропонував перейменувати її у «Блок Петра Порошенка». 

Разом і без амбіцій

Своє прагнення до об’єднання український народ продемонстрував ще у грудні минулого року. Продемонстрував тоді, коли вийшов на Майдан, аби змінити уся ту систему, яку ототожнював у собі Президент Янукович та його уряд. Пліч-о-пліч, не дивлячись на партійну приналежність та політичні погляди, люди стояли на барикадах Грушевського та Інститутської. Герої Небесної Сотні не поклали своє життя за когось із політиків. Вони загинули заради єдиної мети – зробити Україну незалежною європейською державою. Сьогодні за єдину європейську Україну гинуть бійці на Сході. 

Відео дня

«Невже після жертви Небесної Сотні, після масового героїзму на фронтах, персональні амбіції й далі керуватимуть українською політикою? Невже ці амбіції означатимуть більше, ніж наша спільна справа?», - запитує сьогодні Юрій Луценко.

І прості люди, які вчора стояли на Майданах, бійці на фронті погоджуються, що сьогодні не час тягнути ковдру на себе. Навпаки, сьогодні гасло «Єдина країна» має стати дороговказом і для усіх проукраїнських політиків, які мають завершити постмайданівське переформатування суспільства.

«Тільки єдність усіх демократичних, майданівських та патріотичних сил. Заради перемоги. Заради стабілізації країни. Заради нової якості. Через амбіції та особисту неприязнь. Долаючи тактичні розбіжності, заради стратегічного успіху», - так пояснював свою позицію після виходу з ВО «Батьківщина» міністр внутрішніх справ Арсен Аваков.

Сьогодні потрібна повна консолідація всіх демократичних сил, всіх патріотів України задля перемоги, задля спільної мети. Про це говорить і депутат-«ударівець» Валерій Карпунцов. «Ми маємо позитивний досвід роботи, коли «УДАР» підтримав кандидатуру Петра Порошенка на президентських виборах. Ми бачили, що об’єднана команда працювала на виборах в Київраду. Це було добре сприйнято громадянами, українці підтримали такий формат. Тому маємо і далі йти командою патріотів, щоб зробити державу сильнішою», - каже він.

Радує, що сьогодні політики, які стояли під різними знаменами, часто бажаючи задовольнити просто свої політичні амбіції, стали розуміти, що сьогодні амбіціям не місце у політиці нового формату. Ними потрібно поступитися заради великої ідеї. Адже тільки велика ідея породжує великі зусилля. І все недосяжне стає досяжним, коли команда розумних і відданих державі людей присвячує себе загальній меті. 

Народна коаліція

Була пропозиція, ще перед виборами підписати публічно з усіма проукраїнськими демократичними силами, учасниками виборчого процесу, угоди про принципи та цілі формування нової, народної коаліції в майбутньому парламенті. Планувалося, що у новій коаліції будуть ВО «Батьківщина», «Удар Віталія Кличка», партія Петра Порошенка «Солідарність», ВО «Свобода», партія «За Україну» В’ячеслава Кириленка, «Європейська партія» Миколи Катеринчука, а також нові, висунуті Майданом, молоді партії та організації, позапартійні активісти та мажоритарники. Саме лідери цих партій, організацій, просто відомі моральні авторитети мали би підписати і публічно узяти на себе перед людьми зобов'язання відмовитися від власних амбіцій на користь стратегічних інтересів країни. Без чвар в майбутньому, поділу і розмитих позицій вони з відкритим забралом повинні були іти на вибори.

Тому нічого дивного у тому не сталося, що саме Президент Петро Порошенко виступив з ініціативою перейменувати свою партію «Солідарність» у «Блок Петра Порошенка». Тим самим Порошенко відкрив свою партію для усіх, хто готовий працювати пліч-о-пліч із ним над реформами, направленими на стабілізацію ситуації в країні та її майбутнє процвітання.

«Параліч у проведенні реформ – головна загроза для постмайданної України. Як наслідок, ми бачимо, як Україну охоплює популізм, який набуває загрозливих масштабів, та радикалізм, що загрожує основам української державності. Ці дві хвороби на шляху до демократії має вилікувати твереза, реформаторська сила, яка опирається на курс, що підтримується більшістю країни, як це показали президентські вибори», - каже Юрій Луценко.

У «Блоці Петра Порошенка» вірять, що уже зараз сформувавши народну коаліцію, ми зможемо перемогти як зовнішнього, так у внутрішнього ворога. І тоді ми матимемо парад перемоги, але він пройде уже у новій Україні. Україні, де буде мала, сервісного типу держава, яка задовольнятиме потреби простих людей, і велика українська культура, де будуть низькі податки і високі технології, вузькі повноваження для чиновництва – і великі повноваження для самоврядування.

Сила у людях

Перефразовуючи фразу «я з цим хлопцем пішов би у розвідку», «Блок Петра Порошенка» робить ставку не на партії, а на тих людей, які роблять обличчя будь-якої політичної сили. Бо що партія без людей? Мильна бульбашка, яка лусне при найменшому пориві вітру. Тому й «порошенківці» заявили, що готові приймати до себе як партії, так і окремих політиків та авторитетних людей.

Сьогодні до блоку Порошенка приєдналися «фронтовик» Арсеній Яценюк, «батьківщинівці» Олександр Турчинов та Арсен Аваков. Разом із президентом вирішив іти на вибори лідер кримських татар Мустафа Джемілєв, громадска активістка та лікар Майдану Ольга Богомолець. З партій до «Блоку Петра Порошенка» увійшли «Удар Віталія Кличка» та «Європейська партія» Миколи Катеринчука. Ведуться переговори про об’єднання з ВО «Свобода».

«На вибори ми маємо іти єдиною командою, аби не дати шансу пролізти у парламент тим, хто зрадив своїх виборців і підтримав «диктаторські закони». Адже вони мають понести не лише моральну, але дехто з них і кримінальну відповідальність. Тому не дивуйтеся, що ваші депутати з округів, які тоді, 16 січня, підняли руки за ці закони, зараз будуть купу грошей викидати на допомогу бійцям АТО, влаштовувати аукціони щедрості у школах та лікарнях, завалювати виборців гречкою. Так вони «спокутуватимуть» свої гріхи, аби знову дістати депутатський мандат. Не вірте їм, бо хто зрадив вас один раз, зрадить і вдруге», - кажуть «порошенківці».

Юрій Луценко обіцяє, що списки їхніх кандидатів у народні депутати будуть складатися прозоро і не в останню ніч перед подачею до ЦВК. «Я тут для того, щоб цього не сталося, - каже він. – Повірте, після 20 років у політиці у мене немає ніякого інтересу тягнути за собою усілякий непотріб».

Щодо подальшої долі президентської партії, то у ній кажуть, що планують створювати не «мільйоний рух», а кадрову політичну силу – з невеликими штабами та величезною сіткою прихильників. «Я виступаю за обмежене членство в партії перевірених, відданих, досвідчених у політиці людей», - каже Луценко. 

Блок Порошенка не претендує на те, щоб стати партією нових облич – у її рядах намагатимуться поєднати молодих активістів та компетентних політиків. «У новій партії, як і в новому парламенті, має бути сплав молодої енергії і не завжди компетентності - з серйозним досвідом, тими, хто уже набив гулі. Якщо це поєднати – це буде просто суперова реформаторська сила», - вважає голова партії «Блок Петра Порошенко» Юрій Луценко.

На правах реклами

Коментарі (1)
  • PAL

    Хотелось бы верить пану Порошенко, Луценко и другим, но это мы уже проходили. И объединялись, и каолировались, а дело дошло до Майдана, до войны. Пан Порошенко должен понимать, что пока он не примет жестких мер против внутренних врагов, которые довели до АТО, ни что не поможет.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
12:27 Рейтинг Opendatabot-2024: компанія «АТБ» увійшла до трійки найбільших роботодавців країни (новини компаній) 12:19 Через ремонт тепломережі Львівським шосе не їздитиме громадський транспорт 11:41 За добу шахраї виманили у мешканців Хмельниччини 230 тисяч гривень 10:36 У хмельницькому центрі зайнятості є 336 вакансій (СПИСОК) Від читача 12:08 РЕПЕРФУЗІЙНОМУ ЦЕНТРУ КНП «ХОССЦ» у м.Хмельницький – 3 роки! 09:45 Через борги «Укрпошта» перестала розсилати листи судів Хмельницької області 20:48 Де в Хмельницькому не буде світла 23 квітня (АДРЕСИ) 20:21 Школярі з Хмельницького зустрілися з американським режисером та обговорили проблему булінгу 19:38 1,4 мільярда на сміття. Головне з інвестиційної програми «Спецкомунтрансу» 19:08 У Хмельницькому патрульні знайшли наркотики у пасажирки авто 18:23 Бійка у розважальному закладі Шепетівки закінчилась реанімацією 17:42 На Хмельниччині оголосили підозру чоловіку, який відрубав голову собаці 17:09 Зеленський вручив орден «Золота Зірка» дружині полеглого Героя Руслана Пруса 16:46 Померла 8-річна Каріна з Кам’янця. Рідним треба допомога photo_camera 16:16 За необережне вбивство двох лісівників житель Шепетівщини отримав вирок 15:41 У Хмельницькому не знайшли підозрюваного, який причетний до отруєння собак 15:16 Хмельницьку обласну службу зайнятості очолив новий керівник 14:46 У Симчишина найвища: рейтинг зарплат мерів сусідніх міст (ІНФОГРАФІКА) 14:21 На Хмельниччині викрили священника УПЦ МП, який вихваляв путіна перед вірянами 13:36 На Хмельниччині водій переконував суд, що прикидався п'яним перед поліцейськими
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up