Хмельницький університет можуть приєднати до одеського вишу

Хмельницький університет можуть приєднати до одеського вишу
Хмельницький університет управління та права хочуть приєднати до Національного університету «Одеська юридична академія». Таким чином, запевняють у виші, вдасться зберегти навчальний заклад, покращатити умови працевлаштування випускників і підвищити зарплати працівників.

- 3 жовтня на зборах трудового колективу комунального закладу «Хмельницький університет управління та права» одноголосно вирішили реорганізувати навчальний заклад і приєднати до Національного університету «Одеська юридична академія» як базового профільного вищого навчального закладу, - каже ректор університету Олег Омельчук. – Далі це питання розглядатиме керівництво облдержадміністрації, облради, Міносвіти та науки. Подальша доля університету залежатиме від прийнятого цими інституціями рішення.

Зміни продиктовані законодавством
Перед зборами колективу питання обговорювали на Вченій Раді університету. Згідно з умовами, які диктує нове законодавство, – законопроект «Про вищу освіту», університет або приєднають до одного з трьох регіональних національних вишів (Хмельницький національний університет, Кам’янець-Подільський національний університет імені Івана Огієнка, Подільський державний аграрно-технічний університет), або реорганізують у коледж.
Об’єднання вишів очікують, скоріше за все, у поточному навчальному році. Але конкретні терміни залежатимуть від того, коли питання винесуть на сесію обласної ради, у які терміни його прийме Міносвіти.
- Я не хотів би завчасно давати назву університету та визначати його організаційно-правову форму, - каже Олег Омельчук. – Проте відбудеться зміна форми власності навчального закладу від комунальної до державної. Він буде підпорядкований Міносвіти у всіх напрямках діяльності. Але ми надалі виконуватимемо регіональне замовлення на підготовку фахівців для потреб області, державного сектору.

Позитив у працевлаштуванні випускників
З майбутніми змінами студенти нашого вишу навчатимуться і отримуватимуть дипломи державного зразка національного університету.
- Зміни позитивно позначаться і на працевлаштуванні випускників. При закінченні навчання в одеському університеті відбувається засідання по працевлаштуванню за участю роботодавців і розподіл на перші робочі місця студентів, які навчалися як за держзамовленням, так і більшості контрактників, - каже Олег Омельчук.
Перехід у статус національного навчального закладу дозволить університету управління та права збільшити ліцензований обсяг прийому студентів за всіма напрямами підготовки. У планах – відкриття економіко-правового коледжу в структурі нашого вишу.
Фінансування університету здійснюватимуть з держбюджету та за кошти студентів-контрактників.

Підвищаться зарплати
- Плата за навчання у всіх вишах, незалежно від форми власності, щороку формується залежно від калькуляції фактичних витрат на провадження освітньої діяльності. Для бюджетних установ, якою є на сьогодні наш університет і якою він залишиться у подальшому, ця вимога є обов’язковою, – каже ректор.
Якщо збільшиться ліцензований обсяг прийому студентів, то збільшиться кількість працівників.
- Оклади співробітників університету визначають державними нормативно-правовими актами. Для працівників національних вишів такі надбавки можуть бути більшими. Тому приєднання до одеського університету позитивно відобразиться на зарплаті працівників, – каже Олег Омельчук.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (1)
  • Anonymous

    Університет у місті ОДИН! Це ХНУ. Все решта, котрі з'явилися як гриби після дощу - профанація. Кожен рік випускають сотні т. зв. спеціалістів , котрих дівати нікуди. Не потрібно такому невеликому місту як наше стільки юристів і управлінців. Усі хочуть бути начальниками, от тільки портфелів на всіх не вистачає))) На прикладі, було пед.училище, а стала одразу академія..Це ж треба, чудеса.. І чого потім дивуватися, що комусь знімають акредитацію..
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
18:09 Загинуло семеро воїнів з Хмельниччини. Наймолодшому було 21 17:04 На заводі у місті-супутнику ХАЕС готові платити 32 тисячі гривень 16:13 З якими хворобами не мобілізують до армії. Оновлений перелік 15:25 У Хмельницькому відбудеться свято гаївок: де та коли Від читача 18:27 АРТЕРІАЛЬНА ГІПЕРТЕНЗІЯ. Чим небезпечна? Що потрібно знати? 14:39 Горіло сміттєзвалище. Три пожежі загасили цієї доби рятувальники на Хмельниччині 13:53 У Хмельницькому відключатимуть газ наступного тижня: адреси 13:06 На Хмельниччині у лісі та на полі знайшли артснаряди 12:21 Хмельничани можуть задати питання заступнику Симчишина: як звернутись 11:31 У Хмельницькому чоловік впав з висоти на будівництві багатоповерхівки 10:41 Закон про мобілізацію: що зміниться для жителів Хмельниччини 09:55 Погодинних відключень сьогодні, 18 травня, на Хмельниччині не буде, – обленерго 09:13 У Хмельницькому відкрили виставку, присвячену полеглим за Україну білорусам
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up