З якими хворобами не мобілізують до армії. Оновлений перелік

З якими хворобами не мобілізують до армії. Оновлений перелік
  • Дізнавайтесь, з яким захворюваннями не беруть у військо.

Від сьогодні, 18 травня, набув чинності новий закон про мобілізацію. А отже, усі чоловіки у віці 18–60 років, які мали статус “обмежено придатний”, повинні знову пройти військово-лікарську комісію.

Міністерство оборони України оприлюднило перелік захворювань, із якими військовозобов'язані визнаються придатними до служби. Про це йдеться у наказі.

Так, непридатність встановлюється, якщо хвороби та їхні наслідки не піддаються або важко піддаються лікуванню. І призводять до значного порушення функції.

Відео дня

З якими хворобами не можуть мобілізувати

Інфекційні та паразитарні захворювання: кишкові інфекції, бактеріальні зоонози, спірохетози, орнітоз, рикетсіози, вірусні захворювання ЦНС, гельмінтоз, коронавірусна хвороба, активний туберкульоз, хронічні форми гепатитів В, С, D, прогресуючий ВІЛ у клінічній стадії IV.

Пухлини: злоякісні новоутворення всіх локалізацій за наявності метастазів (неможливе хірургічне лікування), лімфоїдної, кровотворної та споріднених тканин, інші новоутворення, а також доброякісні новоутворення.

Хвороби крові та кровотворних органів: анемія, порушення згортання крові, пурпура, підвищена кровоточивість, агранулоцитоз, хвороби селезінки, імунодефіцити.

Хвороби ендокринної системи: усі хвороби щитовидної залози, усі типи цукрового діабету, ожиріння, порушення обміну речовин.

Розлади психіки та поведінки: деменція, розлад особистості, наркозалежність, шизофренія, ПТСР, фобії, обсесивно-компульсивні, адаптаційні, соматоформні та інші невротичні розлади, неврастіння, розумова відсталість.

Хвороби нервової системи: менінгіт, енцефаліт, епілепсія, мієліт, ДЦП, паралітичні синдроми, хвороба Паркінсона, розсіяний склероз, гідроцефалія.

Хвороби ока: виражені вади повік, орбіти, кон'юнктиви, хвороби склери, рогівки, райдужної оболонки, всі види катаракти, глаукоми, відшарування і розрив сітківки, сліпота одного ока, короткозорість або далекозорість ока більше 12,0 діоптрій і так далі.

Хвороби вуха: хронічний отит, повна глухота, глухонімота, синдром Меньєра.

Хвороби кровоносної системи: серцева недостатність II-Б-III стадії, гіпертонічна хворобу III стадії, інфаркт, інсульт, тромбоз, аневризми, атеросклероз, інші хвороби артерій та судин зі значними порушеннями кровообігу.

Хвороби органів дихання: стенози й паралічі гортані; хронічні хвороби дихання (бронхіт, емфізема, хвороби легенів зі значними порушеннями дихання (пневмоконіози, пневмоніти, хронічні гнійні хвороби, інші хвороби органів дихання зі значними порушеннями функції, тяжка бронхіальна астма.

Хвороби травлення: щелепно-лицьові аномалії, гастрит, ентерит та коліт, непрохідність, синдром подразненого кишківника, запор, хвороби заднього проходу та прямої кишки, перитоніт, виразкова хвороба, алкогольна хвороба печінки, печінкова недостатність, гепатити, цироз, хвороби жовчного міхура, жовчовивідних шляхів та підшлункової залози, усі види гриж.

Хвороби шкіри: дерматити, пухирчатка, псоріаз, еритродермія.

Хвороби кісток і м’язів: артропатії, хвороби сполучної тканини, артрози та інші ураження суглобів, хвороби м’язів та сухожилків; остеопатії і хондропатії, дефекти пальців та кінцівок зі значними порушеннями, двостороння ампутація кінцівок або одностороння ампутація вище верхньої третини гомілки; хвороби хребта (викривлення, остеохондроз, спондилоліз, спондилолістез, ураження міжхребцевих дисків та інші).

Хвороби сечостатевої системи: ниркова недостатність IV-V стадії, хвороби нирки, сечоводу, сечового міхура та уретри зі значними порушеннями функцій (сечокам’яна хвороба, кіста нирки, цистит, уретрит та інші), хвороби чоловічих статевих органів зі значними порушеннями функцій.

Повний перелік діагнозів можна пдивитись в оновленому наказі Міноборони за посиланням.

Читайте також: Закон про мобілізацію: що зміниться для жителів Хмельниччини

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (3)
  • Александр Козлюк

    М
  • Читач85

    у меня був разрыв мениска я зробив операцію і в 2018 проходил влк мене признали не придатним в мирний час, теперь в приложении резерв+ пише що я в мирний час не придатний але у військовий час обмежено придатний мобілізують з такою травмою до армії в 2024 році? Чи влк може написати що не придатний і зняти з військового обліку?
  • Масажний салон M I L F A R

    З передсмертними

keyboard_arrow_up