12 вересня народилася Мілен Фармер

12 вересня народилася Мілен Фармер

Французька співачка, актриса і поетеса Мілен Фармер відзначає цього дня своє 55-річчя.

Мілен Фармер народилася в Канада 12 вересня 1961 року, і перші роки свого життя провела в невеликому селі П'єрфон в околицях Монреаля. Її батьки - французи: батько, Макс Готьє, був інженером і працював на будівництві Манікаганской греблі, мати, Маргеріт Мартен, займалася домашнім господарством. У сім'ї Мілен була третьою дитиною з чотирьох - у неї була старша сестра Бріжітт і брат Жан-Лу, після Мілен в сім'ї Готьє народилася четверта дитина, якого назвали Мішель.

На початку 70-х років у батька Мілен закінчився контракт в Канаді, і вся родина повернулася до Францію і оселилася в містечку Вілль-д'Авре. За словами Мілен, наведеним у її біографії, вона непросто пережила таку зміну обстановки і майже не спілкувалася з ровесницями. Єдиними її компаньйонами в той час стали компанії хлопчаків, на яких вона прагнула бути схожою, і діти-інваліди, яких вона відвідувала в лікарні Гарш.

Закінчити середню освіту і отримати ступінь бакалавра у Мілен не вийшло - вона кинула навчання і пішла з ліцею вже будучи у випускному класі. В 1979 вона їде в Париж. Там вона і вирішує стати актрисою. Проте ні в театрі, ні в кіно ролей вона не отримала, найбільше, що їй вдалося - знятися в декількох рекламних роликах таких компаній, як Ikea і Fiskars. У цей період вона познайомилася з режисером Лораном Бутонна, а автором її дебютного синглу "Maman a tort", який став найбільш продаваним диском в французьким 1984, став Жером Даан. В 1986 вийшов перший альбом співачки - "Cendres de Lune". Mylene Farmer - значилося на обкладинці альбому. Псевдонім Фармер був узятий на честь Френсіс Фармер - улюбленої актриси Мілен, що стосується імені, то Мілен вирішила його не змінювати. Композиція "Libertine"з цього альбому, на яку був знятий одіннадцатімінутний відеокліп, стала хітом.

Відео дня

У 1988 році вона випустила альбом "Ainsi soit je..."і отримала за нього" Артист року "у Франції, а в наступному році протягом одного туру Мілен провела десять концертів в Парижі (вісім у Палаці спорту і два в "Берсі"), всі квитки на які були розпродані. Чималу роль в кар'єрі співачки зіграли відеокліпи, зняті на її пісні композитором і режисером-постановником Лораном Бутонна. Після виходу альбому "L'Autre..."(1991) Мілен знімається у фільмі Giorgino, який виходить в 1994. І тільки в 1995 виходить її новий альбом - "Anamorphose ".

Після турне 1996 і випуску відеоверсії концерту - "Live Bercy" - настало затишшя, і лише в квітні 1999 Мілен Фармер представила слухачам свій новий альбом "Innamoramento". 21 вересня 1999 року почалося нове турне Мілен - "Mylenium Tour", яке було зроблено з великим розмахом і користувалося успіхом. Mylenium tour визнаний як найкращий концерт-спектакль за останні 30 років на світовий Pop-сцені. В рамках турне Мілен Фармер відвідала Росію з концертами в Москві і Санкт-Петербурзі 4 - 8 березня 2000.

У квітні 2005 року з'явився новий альбом Мілен "Avant que l'ombre...". Трохи пізніше на екрани вийшов відеокліп на пісню зі скандальним назвою"Fuck Them All".

У серпні 2008 вийшов наступний, сьомий за рахунком студійний альбом Мілен Фармер "Point de suture".

У березні 2008 року були оголошені концерти на 11 і 12 вересня 2009 на паризькому стадіоні Stade de France. Також були оголошені концерти в Женеві (Швейцарія) на стадіоні Stade de Geneve. Концерти в Росії пройшли в Санкт-Петербурзі ( 28 червня 2009 року в СКК "Петербурзький") і в Москві ( 1 липня в СК "Олімпійський").

Концерти Мілен Фармер - одні з найбільш яскравих і складних по техніці і декораціям . Витрати на створення ряду її концертів-шоу перевищують 30 мільйонів євро (останнє шоу в Берсі / Bercy, в 2006 році коштувало 38 млн євро).

12 квітня 2010 на базі двох вечорів Stade de France був випущений концертний DVD, а вже восени з'явилася інформація про вихід у світ нового, восьмого за рахунком студійного альбому Мілен. 6 грудня 2010 новинка під ім'ям "Bleu noir"досягла слухачів. Особливістю нового альбому є відсутність серед авторів пісень Лорана Бутонна - замість нього композиторські функції взяли на себе Мобі (Moby), Ред Уан (RedOne) і Даріус Кілер (Darius Keeler) з британської групи" Archive ".

Найбільші фан-клуби Mілен Фармер - італійський, німецький, французький, російський, бельгійський, канадський, швейцарський. Існує також неформальне співтовариство "Mylenium".

7 листопада 2011 співачка випустила новий сингл, Du temps, який увійде в "Best-of", що представляє із себе збірник синглів Мілен Фармер останніх десяти років. Як принципово нових пісень, крім Du temps, фігурує ще одна (Sois moi - be me), а датою видання збірника передбачається 5 грудня 2011 року.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
20:45 На Хмельниччині працюватиме 108 постійних пунктів незламності 20:01 На Хмельниччині зростає захворюваність на кишкові захворювання: що потрібно знати 19:17 Житель Хмельниччини з ножем напав на оператора столичної АЗС: його затримали 18:28 Заступник Симчишина особисто прийматиме громадян: де та коли Від читача 16:47 Кіберполіція запускає проєкт "БРАМА" для боротьби з ворожими фейками 17:43 У громаді на Хмельниччині таксистів зобов’язали зареєструвати свою діяльність 17:04 "Мам, я скоро прийду": у Хмельницькому попрощалися із 41-річним захисником Юрієм Шамраєм photo_camera 16:41 Як сдати ексзамен ПДР і отримати водійське? Green Way допоможе! (новини компаній) 16:33 На Хмельниччині затримали жінку, яка вдарила чоловіка ножем в живіт 16:01 Рейтинг хмельницьких ВНЗ в Україні 15:33 На Хмельниччині викрили організатора, який переправляв чоловіків через кордон 14:55 Робота у Хмельницькому: є 348 вакансій (СПИСОК) 14:31 Розклад Великодніх богослужінь у храмах Хмельницького 13:46 Військового з Хмельниччини засудили до 5 років ув’язнення 13:14 Як хмельничанам поводитися у поминальні дні: відповідає військовий капелан 12:15 Викрадачу електросамоката дали 5 років увʼязнення 11:18 Скасували 24 закупівлі на 128,5 мільйона. Дізналися деталі 10:15 Куди вступити після 9 та 11 класу: огляд навчальних закладів Хмельницького 10:04 У Хмельницькому районі на місці пожежі знайшли тіло чоловіка photo_camera 09:17 Три перемоги і одна поразка: огляди матчів хмельницьких команд play_circle_filled
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up