Рейтинг хмельницьких ВНЗ в Україні

Рейтинг хмельницьких ВНЗ в Україні
Фото з сайту ХУУП імені Леоніда Юзькова
  • Центр міжнародних проєктів «Євроосвіта» оприлюднив новий рейтинг ЗВО України.

  • Його розробили за акредитаційними експертизами.

  • Дізнавайтеся, на яких місцях хмельницькі ВНЗ.

Центр міжнародних проєктів «Євроосвіта» оприлюднив новий рейтинг закладів вищої освіти України. До нього увійшли ВНЗ, в яких кількість проведених акредитаційних експертиз за 2019-2023 роки склала п’ять і більше. Вони здійснювалися Національним агентством із забезпечення якості вищої освіти в навчальних закладах. За версією «Євроосвіти» саме це найбільш комплексно й об’єктивно характеризує ефективність роботи університетів України.

- Під час проведення акредитаційних експертиз в ЗВО здійснюється аналіз не тільки процедур реалізації освітнього процесу, а й показників міжнародної проєктно-грантової діяльності, науково-інноваційної роботи, академічної мобільності, навчально-методичного забезпечення, кадрового потенціалу та інших складових, які безпосередньо впливають на місце ЗВО у різноманітних міжнародних рейтингах, – повідомляють освітяни.

Загалом у рейтингу – 204 навчальних заклади. На першому місці – Національний технічний університет України «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського». На другому – Київський національний університет імені Тараса Шевченка. На третьому – Національний університет  «Львівська політехніка». 

Відео дня

Крім того, в рейтингу є 6 навчальних закладів з Хмельниччини. Це Хмельницький національний університет, Кам’янець-Подільський національний університет імені Івана Огієнка, Національна академія прикордонної служби імені Богдана Хмельницького, Хмельницький університет управління та права імені Леоніда Юзькова, Хмельницький кооперативний торговельно-економічний інститут та Хмельницька гуманітарно-педагогічна академія. 

Дізнавайтеся, на яких місцях виші, далі в інфографіці.

Нагадаємо – в Україні планують реформувати заклади вищої освіти, зменшивши їхню кількість. Це стосується і тих, які розташовані на Хмельниччині. Основна мета — покращення якості вищої освіти та підлаштування під кількість студентів. В окремому матеріалі розповідаємо, що може бути з хмельницькими вишами та якою має бути вища освіта в майбутньому.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (1)
  • Читач81

    Хтібо так скоро стане першим у Європі, третім в Україні.

keyboard_arrow_up