Скорочення Хмельницького обласного ліцею. Що про це відомо

Скорочення Хмельницького обласного ліцею. Що про це відомо
Фото з Facebook-сторінки ліцею
  • У ліцеї на вулиці Озерній є 9-ті, 10-ті та 11-ті класи.

  • У владі вирішили скоротити кількість класів.

  • Батьки підозрюють — заклад можуть закрити зовсім.

На вулиці Озерній у мікрорайоні Виставка розташований ліцей, підпорядкований Хмельницькій обласній раді. У закладі навчаються учні 9, 10 та 11 класів. Ліцей надає профільну повну загальну середню освіту, тобто учнів посилено готують за окремими предметами.

Нині ліцей планують скоротити, тобто зменшити кількість класів. Зараз їх загалом 13, в тому числі два 9-х, шість 10-х та п’ять 11-х. Про це журналістам vsim.ua стало відомо сьогодні, 26 квітня, під час зустрічі батьків та вчителів закладу у Будинку рад. Вони прийшли туди, аби висловити свою незгоду з рішенням обласної ради і почути пояснення влади.

Була на зустрічі й Наталія Стефанович, мати учениці 10 класу ліцею. Жінка припускає — після скорочення кількості класів ліцей можуть взагалі закрити. І вона навіть не знає, чи зможе її донька довчитися у закладі. Вже йде мова про скорочення викладачів. При цьому ліцей є найкращим в області за рейтингом учнів, які складали національний мультипредметний тест.

Відео дня

З усіх батьків та вчителів трьох запросили на зустріч до голови Хмельницької обласної ради Віолети Лабазюк. Після неї з журналістами поговорила голова профспілкового комітету ліцей та водночас вчитель хімії Любов Пальміна. Вона розповіла, що ліцею дозволяють набрати тільки два 10-х класи замість звичних п’яти. Внаслідок цього зменшиться кількість учнів та профільність навчання.

За слів Любові Пальміної, Віолета Лабазюк скорочення класів пояснила нестачею грошей. З нею домовилися провести круглий стіл з приводу долі ліцею. Поспілкуватися з людьми, які прийшли у Будинок рад, зокрема й журналістами, ніхто з посадовців не вийшов.

Додамо, що цього тижня, 24 квітня, на нашому сайті вийшов матеріал про скорочення вишів на Хмельниччині. У коментарях кілька читачів згадали і про обласний ліцей, хоч він не є закладом вищої освіти. Люди писали, що у приміщеннях обласного ліцею розміщується військовий ліцей Державної прикордонної служби. Це підтверджує також інформація на сайті закладу.

Як пише один із читачів, приміщення обласного ліцею майже повністю передали військовому ліцею. При цьому зменшується кількість учнів попри великий попит на навчання у ньому.

Нагадаємо, що раніше ми також розповідали вам про 78 шкіл Хмельниччини, які припинить фінансувати держава через малу кількість учнів. Матеріал про це зі списком шкіл ви можете переглянути за посиланням.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (16)
  • Бобби Халл

    Більшість в обл раді партія " за майбутнє", голова обласної партії Сергій лабазюк, який зараз під слідством за корупцію, а його дружина віолента голова обл.ради, які дбаючи про майбутнє в тому числі дітей, які і є майбутнім, впроваджуючи схему рейдерського захоплення, скорочують найкращий ліцей області. Все до болю знайоме, стиль, методи, схеми, виконання.

    Немає грошей для утримання кращого навчального закладу області, чи можна вважати дану відповідь голови обл.ради - адекватною.

    А інші депутати, іващук, гай,нагорна,та інші, вони теж всій фракції " за майбутнє".

    Теке майбутнє нам непотрібне.
  • Марина Ничипорчук

    У ліцеї навчаються цілі покоління дітей, якщо скоротять профілі , то позбавлять дітей можливості навчатися на обраному ними напрямку. Для прикладу якщо не буде хім-біо спеціалізаціі, то діти які хотіли б вступати в медичний грубо кажучи " в прольоті". Посадовці думайте що ви робите, на дороги гроші є а на освіту немає, правильно перерозподіляйте бюджет.
  • Андрій Іванов

    Ганьба! Кричать - " Все для дітей", а тим часом такі їхні дії говорять самі за себе. Своїх дітей вивезли за кордон, а майбутнє наших дітей їх не колише. Правильно вище написали, неосвіченими легше керувати. Схаменіться! Не забирайте в дітей майбутнє!
  • Ольга Семенюк

    На мою думку, далі буде....ще гірше... Закривають лікарні - більше смертей, закривають школи - більше неосвічених...якими легко керувати...

keyboard_arrow_up