Військового з Хмельниччини засудили до 5 років ув’язнення

Військового з Хмельниччини засудили до 5 років ув’язнення
  • Солдат сяде у тюрму за вчинення трьох правопорушень.

На Хмельниччині військовий сяде на 5 років за грати. Таке покарання виніс йому Старокостянтинівський суд за вчинення трьох правопорушень.

Про це стало відомо з вироку від 24 квітня.

Так, чоловіка засудили за психологічні знущання над цивільною дружиною, за ухилення від проходження програми для кривдників та за крадіжку під час воєнного стану.

Відео дня

Як йдеться у справі, із липня по жовтень 2023 року суд шість разів притягав жителя Старокостянтинова до адмінвідповідальності за домашнє насильство. Обвинувачений ображав співмешканку нецензурними словами та погрожував їй розправою, за що його штрафували та зобов’язали пройти програму для кривдників. Однак чоловік проігнорував ці вимоги й продовжував робити те ж саме.

У січні 2023 року обвинувачений почав служити навідником у гірсько-штурмовій бригаді ЗСУ. В суді кажуть, коли він мав час пройти програму для кривдників, то цього не зробив. Крім того, 2 січня 2024 року військовослужбовець вкрав у сусідки автоматичний тонометр вартістю 663 грн.

Психолог Центру надання соціальних послуг розповів у суді, що у цивільної дружини обвинуваченого травмована психіка через домашнє насильство.

«Внаслідок пережитих подій та інтенсивного впливу на психіку у постраждалої відбулись негативні психоемоційні зміни, що призвели до формування емоційної залежності від кривдника, невпевненості у собі, неможливості захищати свої права у приватних стосунках, що перешкоджає активному соціальному функціонуванню її як особистості», – каже спеціаліст.

Обвинувачений зізнався, що дійсно без поважних причин не пройшов програму для кривдників, але сказав, що тонометр у сусідки не вкрав, а позичив і згодом повернув.

Так, суд визнав військового винним за крадіжку, вчинену в умовах воєнного стану, за домашнє насильство та за непроходження програми для кривдників. За сукупністю злочинів обвинуваченому призначили 5 років позбавлення волі. 

Читайте також: 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (2)
  • Надія Медвідь

    Потрібне лікування  психологічна підтримка нашим воїнам а її не має.   Ніхто цим не займаєиься. 😪

    Наталія Погоріла Макарова reply Надія Медвідь

    Надія Медвідь

keyboard_arrow_up