У річці Случ гине риба. В забрудненні води підозрюють підприємства з Хмельниччини

У річці Случ гине риба. В забрудненні води підозрюють підприємства з Хмельниччини
Вода у річці смердить. Дохнуть риба та раки. Туди потрапила невідома отруйна речовина, що спричинило масове отруєння живих організмів. Таке зафіксували на Житомирщині. Поки що хмельницькі епідеміологи відхилень по області не помітили.

Підозрювані - картонно-паперовий комбінат в селі Понінка та комунальне підприємство в Полонному. Звинувачення у забрудненні річки Случ закидають з Житомирщини. Саме там жителі Баранівського району скаржаться на сморід із водойми, дохлу рибу та раків, що самі виповзають на берег. І звинувачують у всьому сусідів із Хмельниччини. Мовляв, це місцеві недобросовісні підприємці викидають в річку все, що непотрібно. А на екологію їм ніби начхати. Та це лише підозри, які поки ніким не доведені. Розібратися у всьому має спеціальна комісія при Полонській райдержадміністрації. До її складу увійшли представники різних органів влади, правоохоронці та екологи.

 - Підозра є, що викиди в річку здійснили підприємства з Хмельниччини. Але не більше. Стверджувати про порушення саме ними підприємствами ми не можемо, - коментує «ВСІМ» керівник головного управління Дерсанепідслужби в Хмельницькій області Ігор Баланюк. – Вода у річці Случ відповідає усім нормам. Принаймні у тій частині, що протікає Хмельниччиною. Якби викиди дійсно були у зазначених підприємств, то риба гинула б вже через 200 метрів. Та ні дохлої риби, ні раків в річці Случ поки зафіксовано не було.

Спеціальна комісія в Полонському районі лише розпочинає свою роботу. Чи дасть вона якісь результати поки невідомо. Слідкуйте за оновленнями разом із «ВСІМ».

Відео дня

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up