Рекрутинговий пункт ЗСУ на Хмельниччині: що це таке і як працює

Рекрутинговий пункт ЗСУ на Хмельниччині: що це таке і як працює
  • У будівлі Славутської міськради з’явився рекрутинговий пункт. 

  • Охочі вступити до лав ЗСУ можуть тут обрати бажану спеціальність. 

  • Там, запевняють, повісток не видаватимуть.

Допомагають приєднатися до Збройних Сил України. У стінах Славутської міської ради на Хмельниччині відкрили пункт надання рекрутингових послуг для жителів громади. Громадяни, які виявили бажання служити можуть звернутися сюди, де в умовах анонімності їм надають консультації й ознайомлять з вакансіями в ЗСУ. За декілька днів роботи рекрутингового пункту звернулися 5 осіб, – розповів журналістці vsim.ua Славутський міський голова Василь Сидор. 

– Зараз до нас звертаються люди, які хочуть служити військовими медиками. Ми дивимося контакти й можемо порадити в яку військову частину звертатися. Є молоді хлопці – по 20, 25 років, цікавляться куди, що і як можна. От прийшов чоловік 62 роки, хотів би себе десь бачити, запитував чи можемо щось йому запропонувати. І ми вже скеровуємо чи в воєнкомат, але вже 60 років і після 60 як правило є обмеження, але якщо є можливості через воєнкомат чи інші структури – ми дивимося і щось пропонуємо. Як ні – кажемо, вибачте, інформація тут обмежена. Але буде інформація, ми записуємо в журнал і якщо з’являється можливість – можемо йому подзвонити сказати, – розповів мер міста.  

Наразі міська рада співпрацює із чотирма військовими частинами області. Відтак, люди, які знайшли підходящу їм спеціальність мають зробити наступне: 

Відео дня

Що таке рекрутинговий центр  

Рекрутинговий центр або пункт – це місце, де цивільні можуть отримати консультації щодо служби в Збройних Силах України. Фахівці розповідають, які військові спеціальності зараз вільні й ознайомлюють із вакансіями. Одразу на місці військовозобов’язані можуть обрати собі напрямок і вступити до лав ЗСУ. 

Перевага рекрутинговий центрів, як запевняють в Міністерстві оборони України, в тому, що громадяни можуть самостійно обрати у якому роді військ хочуть служити й у якій військовій частині – у випадку мобілізації існує висока ймовірність того, що Територіальні центри комплектування та соціальної підтримки розподілять туди, де наразі існує найбільша потреба у нових бійцях. 

Всього по Україні має з’явитися 27 рекрутингових центрів. Разом з тим військовозобов’язані можуть самотужки обрати собі місце у лавах ЗСУ через різні платформи, з якими співпрацює Міноборони. А це: 

Які зарплати пропонують 

Якщо ознайомитися із вакансіями до ЗСУ в Хмельницькому, то станом на 24 квітня 2024-го бачимо 1757 вакансій. Заробітні плати – від 20 до 120 тисяч гривень. Наприклад, це: 

50 тисяч гривень і вище пропонують особам, які готові стати командирами бойової машини, головними сержантами стрілецького взводу, саперами, тестувальниками FPV-дронів й стрільцям зі знанням іспанської мови. Однак все доволі індивідуально – багато залежить від роду військ та місць виконання бойових завдань. 

Що думають хмельничани 

Рекрутинговий центр не гарантія того, що ти потрапиш куди потрібно, – переконаний хмельничанин Сергій. Чоловік каже: виглядає все це дуже гарно й привабливо, однак, як йому кажуть люди навколо, зараз найбільше треба штурмовиків, піхоту – так зване «м’ясо». Тож прийшовши до рекрутингового центру й обравши спеціальність, яка до вподоби, через місяць може трапитися так, що тебе просто переведуть туди, де це потрібно їм (командирам, – прим.автора), – переконаний хмельничанин. 

– Ти підеш, тебе запишуть, потім на навчання відправлять, а звідти – куди їм потрібно, туди й кинуть. Ніхто не буде дивитися на це все. Якщо наприклад оператором БПЛА - то мене, наприклад, туди не візьмуть. Бо треба молодих людей, які дружать з комп’ютерами, швидко засвоюють програму. Вот навіть сьогодні читав, що сам Зеленський казав: треба люди 35-40 років, які і фізично сильні, і інформацію швидко засвоюють. А такі як я – підуть на «м’ясо», – вважає Сергій. 

 

Читайте також: 

Був зниклим безвісти з минулого літа. «На щиті» повертається військовий Андрій Ковалевський

На честь захисника Ростислава Остафійчука на Кам'янеччині відкрили меморіальну дошку

Що задекларували голови МСЕК у Старокостянтинові і Шепетівці






 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (1)
  • Андрій

    Звісно що повісток не буде, сам прийшов.
    Аби потім не говорили :(він пішов добровільно, ми його туди не посилали.)

keyboard_arrow_up