Скандал навколо лікарні в Старокостянтинові: вимагають звільнити директорку

Скандал навколо лікарні в Старокостянтинові: вимагають звільнити директорку
  • Лікарі багатопрофільної лікарні отримали звіт про прибутки закладу. 

  • Цифри не сходяться із тими, які надавала директорка.  

  • Люди вимагають незалежного аудиту та звільнення керівниці.

Нещодавно у матеріалі У Старокостянтинові масово звільняються лікарі: деталі розповідали про ситуацію у тамтешній багатопрофільній лікарні. Медики повідомили журналістці vsim.ua, що у них зменшилася заробітна плата, чимало хороших фахівців звільняються, а нових не беруть через начебто брак коштів. Однією з причин тому, кажуть працівники медустанови, є директорка Людмила Гнатюк. Мовляв, після її приходу на посаду ситуація в закладі погіршилася. 

– Зарплати почали зменшуватися в серпні-вересні. Чого так сталося? Нам кажуть, що ми не так заробляємо. Якщо ми дивимося скільки заробляє директор, її чоловік і головний бухгалтер – в них зарплати не зменшуються. Постійно йдуть премії, зарплати, а в нас, на жаль, не так. І зараз звільняються ті, яких заклади беруть з задоволенням, бо вони молоді й перспективні, а залишаються пенсіонери, які не справляються. До серпня-вересня я на ставку 25% заробляв 27–28 тисяч, зараз у мене зарплата 16 тисяч, – розповів дитячий анестезіолог Володимир Гавенко.  

Нові деталі

Мешканка міста Вікторія, яка теж опікується питанням долі закладу, розповіла: профком отримав звіт про надходження коштів за І квартал 2024-го. Відповідний запит написали ще місяць тому. І, каже жінка, відповідно до отриманих документів, фінансування в медустанови достатнє для гідної оплати праці лікарів. 

Відео дня

– Цей запит робила голова профкому, цифри надала голова лікарні. І коли ми перевірили ці цифри, то інформація надана директором – сама директорка не змогла нічого пояснити. Її запитували, де поділися кошти, чому не люди не отримували заробітну плату. Показували, що найбільше заробляла бухгалтерія, адмінкорпус і керівники. Тобто лікарі показали, що потужно працюють, відділення показали, що працюють, але коштів на рахунках немає і де вони – ніхто не знає, – розповіла Вікторія. 

25 квітня 2024-го в стінах лікарні відбулися збори. Там детально розглянули цей звіт, однак, кажуть медики, директорка Людмила Гнатюк не змогла надати роз’яснення присутнім щодо цифр в документі. Також за словами людей, керівниця установи із 24 квітня пішла у відпустку й уже написала заяву на звільнення. 

– Мер терміново пішов на лікарняний, вона (Гнатюк, – прим. автора) пішла у відпустку – вона так сказала, але ніхто ту заяву не бачив. Ніби її заява на розгляді в мерії, але мер пішов на лікарняний. За ці 9 днів ще ніхто не звільнився. Чому? Бо директорка їх лякала, якщо вони підуть – подаватимуть в суд за невиконання контракту, – розповів дитячий анестезіолог Володимир Гавенко. 

Журналістка vsim.ua спробувала зв’язатися із директоркою Людмилою Гнатюк. Однак слухавку вона не піднімає – відхиляє виклик. 

 

Читайте також: 

Зростає захворюваність на кашлюк: що потрібно знати хмельничанам

Що задекларували голови МСЕК у Старокостянтинові і Шепетівці

На Хмельниччині ексдиректор відшкодує 330 тисяч за незаконне звільнення працівників

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (2)
  • Анатолій Поліщук

    Закрити лікарню...
  • Катя Блах

    Раз вимагають значить є за що.

keyboard_arrow_up