Хмельницьким волонтерам стало важче збирати допомогу для військових

Хмельницьким волонтерам стало важче збирати допомогу для військових
Через втому людей від війни, економічну кризу і недостатню інформованість про те, що відбувається, люди все менше допомагають волонтерам у зборі необхідних для бійців АТО речей.

Попри оголошене перемир’я воєнні дії на Сході все ще продовжуються. І українським військовим підтримка волонтерів дуже потрібна. Проте активістам працювати з кожним днем все важче. 

- Якщо рік назад люди без роздумів віддавали все, що можуть, то зараз вони стали частіше відмовляти, коли ми звертаємося до них за допомогою. Багато хто відповідає, що зможуть зробити це пізніше, оскільки зараз не мають можливості, - розповідає незалежний волонтер Тетяна Юзепчук. - Ми їх розуміємо, адже через зростання тарифів і цін фінансова ситуація в українців аж ніяк не покращується. Та й люди просто втомилися від війни.

Ще однією з причин збільшення труднощів у роботі волонтерів є недостатня інформованість населення про те, що дійсно відбувається на Сході. Багато хто вірить у те, що перемир’я дійсно триває. Інші вважають, що військових повністю забезпечує держава за рахунок бюджету та коштів, які збиралися за допомогою смс-повідомлень. Так думають волонтери. 

- Якби усе дійсно було так добре, то ми б не збирали продуктів харчування, засобів гігієни, обереги та інших речей. Та й гроші, за які ми закуповуємо форму, взуття і прилади нічного бачення, нам теж були б непотрібні. Усе це ми кожні десять днів відвозимо на передову. А списки речей, які необхідні військовим, постійно ростуть, - розповідає Тетяна Юзепук.

За словами волонтерки, у неї та її друзів все частіше опускаються руки. Але вони згадують про своїх знайомих, які зараз в АТО, і щодня знову беруться до роботи. Допомагають їм і шарфи, які бійці спеціально підписали для волонтерів. Вони нагадують про важливість їхньої справи.

В одній із наступних своїх поїздок на Схід вони відвезуть бійцям обереги, які виготовили хмельницькі школярі.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (2)
  • Анонім

    А Ганка-хуліганка (тому що Пруса била) із Свободи за які кошти живе? За кошти свого хлопця звичайного фельдшера?
  • Анонім

    Все, халява закінчується. Я знаю знайому-волонтерку, так вона щодня пакунок з харчами раніше таскала. І при цьому ніде не працює. Волонтерка. Яценюк сказав, що щодня виділяється 80 млн. грн. на АТО. Це у середньому 1500-2000 грн. на солдата. А чи не брешуть волонтери? І чи дійсно все передають у зону АТО? Чи немає їхніх корисливих інтересів у цій справі?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
13:47 ВСІМ Бізнес-ліга 2024 - відеоогляди матчів 1-2 туру play_circle_filled 12:45 У Хмельницькому на два тижні відключать гарячу воду (АДРЕСИ) 12:06 Житель Хмельницького району вкрав квіти з могили загиблого воїна 11:41 ВСІМ Бізнес-ліга 2024: календар матчів 4 травня Від читача 15:12 Skills4Recovery та JA Ukraine провели ярмарок молодіжного підприємництва Junior EXPO-2024 у Хмельницькому 11:26 Як хмельничани називають дітей: підбірка рідкісних і поширених імен за квітень 11:22 Що таке зубні імпланти, чи боляче їх ставити і як довго служитимуть. Огляд стоматологій Хмельницького 10:11 Допомога рідним військових й пораненим захисникам: прийом будуть вести в Славутському ЦНАПі 09:03 У Хмельницькій міській раді скликають сесію: які питання розглянуть 20:45 Зменшилась кількість скарг: Симчишин підбив підсумки опалювального сезону у Хмельницькому 20:02 Комендантська година у Великодню ніч: чи будуть діяти обмеження на Хмельниччині 19:19 Як працюватиме пошта на Великдень на Хмельниччині: графік роботи 18:32 У Хмельницькому відзначили прикордонників з нагоди професійного свята 17:44 Хлопець, який вкрав 20 тисяч доларів у пенсіонерки, оскаржував вирок: що вирішили 16:58 Які вироки отримують члени ВЛК та МСЕК, яких спіймали на хабарництві 16:25 У Хмельницькому відбудуться великодні майстер-класи: коли і де 15:38 «Підвищення радіаційного фону»: в «Енергоатомі» спростували інформацію 15:07 Ціни на яйця: за скільки продають у Хмельницькому перед Великоднем photo_camera 14:32 Викрав людину і вимагав 150 тисяч доларів: засудили жителя Хмельниччини
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up