«Підвищення радіаційного фону»: в «Енергоатомі» спростували інформацію

«Підвищення радіаційного фону»: в «Енергоатомі» спростували інформацію
  • Атомна компанія прокоментувала поширення відомостей про підвищення радіації у Хмельницькій області.

В мережі поширилась інформація про нібито позаштатну ситуацію на двох атомних електростанціях України – Рівненській та Хмельницькій та про підвищення радіаційного фону в областях. В “Енергоатомі” цю інформацію спростували.

В національній атомній компанії «Енергоатом» повідомили, що зазначена інформація не відповідає дійсності. За даними акціонерного товариства, Хмельницька атомна електростанція працює в штатному режимі:

«Жодних відхилень від нормальної експлуатації атомної станції немає, як і немає жодних «нештатних ситуацій». Радіаційний стан на станції перебуває у межах чинних норм», - йдеться у дописі.

Відео дня

У компанії надали дані про радіаційний стан на промислових майданчиках та в зонах спостереження за атомними станціями. Переглянути ці відомості можна за посиланням.

в «Енергоатомі» так пояснили, чому поширюється неправдива інформація:

«Поява подібних повідомлень засвідчує факт використання країною-агресором будь-якого приводу для дестабілізації суспільства в нашій країні, дискредитації державних органів влади та ослаблення спроможностей нашої держави до подальшої боротьби», – зауважили в компанії.

Читайте також: На Хмельницькій АЕС розпочалась підготовка до будівництва двох енергоблоків

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up