На Хмельниччині знайти роботу держслужбовцю в 13 разів складніше, ніж робітнику

На одну вакансію у області в середньому претендує 17 осіб – від 5 на місце для технічних робітників до 65 бажаючих посісти місце керівника.

Найбільше шансів знайти роботу у продавців, кухарів, офіціантів, охоронників та молодших медсестер. Ці професії постійно користуються попитом на ринку праці у Хмельницькій області.

Окрім цього, потрібні трактористи-машиністи с/г виробництва, трактористи, водії,  столяри, слюсарі-ремонтники, швачки, пекарі.

Вакансії є для кваліфікованих працівників сільського та лісового господарства, зокрема, овочівників, плодоовочівників, тваринників, робітників на лісогосподарських роботах. І завжди потрібні підсобні робітники, прибиральники, двірники, вантажники тощо.

Відео дня

Такі дані оприлюднили у обласній службі зайнятості.

Однак, проблемою, як відзначають у структурі, є нестача якісних робочих місць з гідними умовами та оплатою праці, особливо для молоді.

Довідка «ВСІМ»: Станом на 1 листопада 2014 року кількість зареєстрованих безробітних становила 12,3 тис. осіб, що на 8,1% більше ніж на 1 листопада 2013 року. Серед безробітних більше половини складали жінки, 45,6 % – молодь віком до 35 років.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (21)
  • Fora

    Коли в країні криза, то завжди так....
  • PAL

    (PAL) Кого выпускают наши учебные заведения? Специалистов-производственников, нет. Специалистов-строителей, нет. Специалистов сельского хозяйства, нет. Зато ментов, бухгалтеров, экономистов, психологов, военных, юристов, медиков, учителей, хоть отбавляй. А кто пойдет строить дороги, работать в лесничествах, сантехником, токарем, фрезеровщиком и т.д? Все хотят иметь чистую (костюмную), работу. Уничтожив заводы, производство, обрекли себя на продажу услуг и то самого низкого качества.

    Правдолюб reply PAL

    Ти своїх дітей посилай навчатись на сантехніків. Домовились?

    PAL reply Правдолюб

    О ! Вышел из кризы, на опохмелье рожденный. Твоя специальность по миньетам у червонеко. Да и задницы у них , наверное,уже зализаны, ты же спец.

    Правдолюб reply PAL

    Навчись відповідати по суті, заздрісник. Чужих дітей у сантехніки, двірники, а своїх у теплі кабінети посилаєш?

    UkrRiot reply Правдолюб

    Ці заздрісники, вони настільки заздрісні, що не проголосували і  твій Червонюк через них не пройшов у ВР, зайняв 3тє місце...

    Правдолюб reply UkrRiot

    Відповідь людини, яка має обмежені знання і проблеми у спілкуванні

    PAL reply Правдолюб

    Твои дети, еще и убийцами станут, ведь ты любишь убийц.

    Правдолюб reply PAL

    Відповідь дебілоїдної людини, яка має обмежені знання і проблеми у спілкуванні.

    Правдолюб reply PAL

    А що вони будуть будувати і які ліси вирощувати? Ну є звісно якась робота у цих галузях, але так як їх фінансують, то вистачить тих, спеціалістів, що є. І завжди, за потреби, можливо перекваліфікуватись, якщо освіти суміжні. Чому економіть, наприклад, не може бути лісником після кількох, наприклад, тижнів перекваліфікації. Він же не теорію лісництва буде викладати у лісі, а займатись практичними справами.

    Анонім reply PAL

    Ну а если не всем дана возможность заниматься физическим трудом (в профессии) в связи с определенными проблемами со здоровьем? Приходится искать себя уже в другой сфере, труда умственного.
  • Анонім

    Анонім, яка у Вас спеціальність і звідки Ви, можливо чимось допоможу?

    Анонім reply Анонім

    Соц. працівник))
  • Анонім

    1,5 р. дома без роботи.

    Ще під час навчання навіть на практику не брали в більш-менш нормальну установу. Доводилось йти туди де брали "для галочки", тішитись тим що хоч десь погодяця вже хоча би розписатись і поставити штамп. Хто б що не говорив, а наявність знайомих і грошей вирішує майже все (хоча й не убезпечує від звільнення при першій же можливості). А своїми силами ти можеш добитись тільки місця за мінімалку, половину якої тобі буде вистачати лише на проїзд та обід, і то це ше якшо пощастить. Навіть наявність червого диплома і бажання працювати нічого не значать, бо "пенсія" за відмовкою "у тебе нема стажу" ні за що не допустить молодь до місць вже давно притриманих для "своїх". Але цікаво звідки той стаж у мінімальні 1-2 р.може взятись у студента стаціонару? Нам же не зараховують його наприлад з тих тижнів/місяців практики.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
20:08 Історія 84-річної Асі Михайлівни, яка камінцями «латає» дороги в Хмельницькому photo_camera 19:11 ВСІМ Бізнес-ліга: календар заключних матчів 18:07 У Хмельницькому погасили марку, присвячену ворожим кораблям play_circle_filled photo_camera 17:45 Мешканець Хмельницького району отримав 9 років за вбивство Від читача 17:26 Проект Брама вступив у боротьбу за чистоту медіа-простору 17:09 Хмельничан опитуватимуть про користування громадським транспортом: як це відбуватиметься 16:42 Комунальне підприємство на Теофіпольщині змусили заплатити за незаконну вирубку лісу 16:04 Для міської лікарні купили обладнання на 26,5 мільйона (ФОТО) photo_camera 15:57 Скільки коштує навчання у хмельницьких ВНЗ (ІНФОГРАФІКА) 15:21 Промисловості Хмельниччини вимикатимуть світло ввечері 8 травня 14:11 На фасаді університету в Кам'янці відкриють дошку пам’яті воїну Руслану Козаку 13:00 Через ворожу атаку ввечері можливі відключення, – «Укренерго» 12:14 В аварії поблизу Хмельницького постраждав 17-річний мотоцикліст 11:00 У Шепетівці чоловік з наркотиками пропонував поліцейським 10 тисяч гривень хабаря 10:02 Залишила прощальну записку: на Хмельниччині шукали дитину 09:01 На сусідній Вінниччині атаковано енергооб’єкт
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up