Через ворожу атаку ввечері можливі відключення, – «Укренерго»

Через ворожу атаку ввечері можливі відключення, –  «Укренерго»
Ілюстративне фото
  • Росіяни завдали чергового масованого удару по об’єктах генерації. 
  • Можливі відключення світла по всій Україні. 

Чергова терористична атака росіян. В ніч на 8 травня ворог здійснив масований обстріл ракетами і «шахедами». Пошкоджено обладнання на електростанціях. Зокрема, на сусідній Вінниччині теж атаковано енергооб’єкт. 

В НЕК «Укренерго» повідомили про стан системи. Зазначають, що через атаку є знеструмлення у дев’яти областях. Також попередили про можливі відключення по всій Україні. Мова йде про вечірній період з 18:00 до 23:00

В компанії пояснюють, що можливе обмеження побутових та промислових споживачів по всій Україні. Обмеження будуть рівномірно розподілені по всім областям. Як саме будуть діяти графіки відключень в кожній області, буде оприлюднено на офіційних сторінках місцевих обленерго.
Причина - дефіцит електроенергії в енергосистемі. Він виник через нові пошкодження обладнання українських електростанцій, завдані російськими ударами.

Відео дня

«Сьогодні ввечері, якщо споживання збільшиться, нам доведеться вдатися до відключення споживачів, як останнього інструменту для збалансування енергосистеми. До цього треба бути готовими, але цього можна спробувати уникнути, якщо ощадливо споживати електроенергію, особливо в години найбільшого споживання, це приблизно з 19:00 до 22:00», – розповів в ефірі «Радіо Свобода» голова правління НЕК «Укренерго» Володимир Кудрицький. 

Він додав, що внаслідок ракетної атаки окупантів в енергосистемі спостерігається значний дефіцит електроенергії. Зараз його вдається перекривати завдяки імпорту електроенергії та аварійній допомозі з країн Європи.

Нагадаємо, в ніч на 8 травня ворог випустив по Україні 50 ракет і 20 «шахедів» по енергетичній інфраструктурі у Львівській, Вінницькій, Полтавській, Кіровоградській, Запорізькій, Івано-Франківській областях. Це вже п’ятий масований ракетно-дроновий удар по об’єктам енергетики, починаючи з 22 березня.

Читайте також:

Лікарня у Хмельницькому почала продавати електроенергію, яку виробила на даху

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up